Reklama

Reklama

V přístavu

  • USA On the Waterfront (více)
Trailer

Bývalý boxer Terry Malloy (Marlon Brando) se klidně mohl stát šampiónem, místo toho ale dře pro Johnnyho Friendlyho (Lee J. Cobb), předáka ve zločinem prolezlých docích. Když Terry nevědomky zaviní smrt jednoho ze vzpurných dělníků, pronásleduje ho pocit viny. Ale až láska k Edie Doyle (Eva Marie Saint), sestře zabitého muže, Terrymu ukáže, jak hluboko padl. Pak násilnou smrtí umírá i Terryho bratr Charley (Rod Steiger), protože odmítal vlastního sourozence zavraždit, a Terry se rozhodne Friendlyho zločinecké impérium rozbít. Nezapomenutelné drama o Terryho vykoupení patří mezi nejuznávanější filmy všech dob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Marlon Brando tu je božský a hraje tak ako sa preslávil. Niečo si zamumle, hodí ten svoj rebelský kukuč a vy viete, že za tou rebelskou pretvárkou vidíte v jeho očiach dobro. Oscarový film z roku 1954 odvysielala STV 4.1. 2016! Neuveriteľné, ale i tak ďakujem. S jemným nadsadením by sa film V prístave dal označiť i za mafiánsky film, ale hlavne je silnou drámou s osudovou love story k tomu. Brando film suverénne ťahá, ale obklopený je i ďalšími skvelými hercami. Veľmi na mňa zapôsobil "presvedčovací" rozhovor v aute medzi Brandom a R. Steigerom ako jeho starším bratom. Ani jeden z nich nebol v ľahkej situácii...Až keď som si prešiel zaujímavosti k tomuto filmu, tak zisťujem, že celý Brandov monológ bol improvizovaný a pozmenil i celú scénu, ktorá mala vyzerať trochu inak. To je celý Brando...Mal na to cit a talent od Boha! 100%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbilo, že všechny postavy měly svá pro a proti a že se Elia Kazan nebál nechat hlavního hrdinu klidně pořádně proplesknout. Finální scéna se zmláceným Marlonem Brandem jdoucím po molu, kdy se kamera klátí skvěle navozujíc dojem, že on už chudák nemůže a následné pomalé zavření vrat symbolizujíc novour éru v přístavních docích se povedla moc. Dobrej byl i akční nebojácnej kněz. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som mimoriadne zvedavý na opakované zhliadnutie tohto vychyteného filmu. Bolo pre mňa zložité mu pridať ďalšiu, poslednú možnú, hviezdičku, ale nakoniec som napriek mojej averzii k silno ľavicovému akcentu a davovým scénam, ktoré ako by boli skopírované z nejakého sovietskeho filmu, som ju dal. Dôvodom bolo najmä rešpektovanie doby, v ktorej film vznikal a v ktorej boli naivno-ľavicové myšlienky rozšírené, a to aj v radoch intelektuálov. A rozhodne nemôžem podceniť podiel Marlona Branda, ktorý v ňom vytvoril jednu zo svojich najvýraznejších postáv. Rozhodol som sa pre slabé štyri hviezdičky, pretože tri mám rezervované pre filmy iného kalibru. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když byl ten film novej, tak musel asi působit mmnohem lepším dojmem, než dnes. Dnes už ničím nepřekvapí. Víte, jak to dopadne i ten meziděj. Takže zub času na tom zanechal šrám v podobě nudy a předvídatelnosti. Marlon Brando jako mladičká mlátička je to jediný, co mě na tom zaujalo. A taky ti holubi (ne z nosa). Jinak průměr. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Povedený film, který i dnes má co říci a neřadí se mezi ty staré filmy, kterým dnes došla pára. Nebýt těch nezáživných prvních patnáct minut, tak bych neváhal s plným hodnocením. Film je zručně natočený a dokáže vtáhnout, sice dneska nedokáže ničím překvapit, ale i tak se jedná o příjemnou a nenudící se podívanou. Herecky výborně zahrané a tak hodnotím silnými 4 hvězdičky... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (35)

  • Slavná scéna na zadním sedadle taxíku vznikla díky improvizaci Marlona Branda a Roda Steigera. Podle scénáře měl Steiger Branda z taxíku vytáhnout a namířit na něj pistoli. Brando ale řekl Kazanovi, že nevěří tomu, že by něco takového udělal bratr bratru. Kazan nakonec s návrhem souhlasil a celý Brandův monolog o zkaženém dětství byl improvizovaný. (Cimr)
  • Výkon Marlona Brando v tomto filmu byl v roce 2006 časopisem Premiere oceněn jako druhý nejlepší všech dob. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno