Reklama

Reklama

Všechno nejhorší

  • USA Happy Death Day (více)
Trailer 1

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (460)

castor 

všechny recenze uživatele

Studentka Tree tak trochu často roztahuje nohy, možná je to tím, že přišla o mámu, možná tím, že je součástí povrchního univerzitního spolku, každopádně musí rychle vystřízlivět, aby dokázala vyzrát na vraha a ještě se stát lepším člověkem. V podstatě variace na komediální klasiku Na hromnice o den více. A prostě oddechová kravinka. Nic víc, nic míň. Hororový žánr, i když jde spíš o takový guláš, si s tématem časové smyčky nikdy ještě úplně nezanotoval. Pár lekaček, místy slušná atmosféra, jinak ale blbina s nemastně natočenou akcí, která se nemůže opřít o pořádný scénář. Ten těží z dávno proklepnutého tématu nekonečné smyčky, jinak ale selhává každých tucet minut. Namyšlené děvče se probouzí v cizí posteli, netuší, která bije, pozuráží kdekoho, chystá se na narozeninovou párty a nakonec zemře. Samotné odhalení dotyčného v masce je, no, nijaké. Vrahem mohl být kdokoliv. Mile přehrávající Jessica Rothe nikdy nebude blonďatým Billem Murraym, každopádně každé ráno se probudí s novými informacemi, jenže ne vždy je dokáže využít a trestuhodně se nepracuje ani s tím, že se na ní projevují zranění z předchozích mordů. Prostě všude jsme skončili tak někde na půli cesty. Ani rating nedovoluje si pořádně dovolit. Což je škoda. Stejně jako fakt, že se tvůrci mohli vyřádit s tím, jak dotyčná každý večer zařve. Naštěstí občas mile sklouzneme do sebeparodické roviny. A zmiňovaná Rothe dle mého nehraje vůbec zle. A vypadá zatraceně dobře. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Před slovíčko horor bych klidně dodal kinder horor. Krev opravdu nečekejte a napětí při kterém si ohlodáte nehty také ne. Filmík stojí na postupem času sympatické hlavní hrdince a nejvíce na pro mě oblíbeném Hromnicovém tématu. Tvůrci inspiraci nijak nepopírají. Jako příjemně utíkající jednohubka svou úlohu Happy Death Day bez problému plní. A tentokráte tu dětskou přístupnost odpouštím. 60% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nie je to prvý a dokonca ani druhý slasher, ktorý používa premisu Groundhog Day (námatkovo Camp Daze a The Final Girls), dokonca tento námet ani nejako extra inteligentne nevyužíva (žiadna žánrová hra, i keď emancipáciu obetí vidieť aj tu), no je to dokonalý oddychový horor, akých sa v osemdesiatych rokoch točili desiatky ročne a dnes ich je ako šafranu (z poslednej doby napr. The Babysitter). Je to krátke, svižne nakrútené, skvelo obsadené (Jessica Rothe!), má to solídny koniec s odhalením vraha a niekoľko vtipných scén. Len tá vrahova maska je na palicu. Každopádne dúfam, že z toho bude desaťdielna sága s rozvetvenou mytológiou, kde sa v šiestom filme dozvieme, že za opakovaním dňa môže stará keltská kliatba. Slasher žije! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,8miliónaTržby USA $55,683,845Tržby Celosvetovo $125,479,266Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,314,381Tržby za predaj DVD v USA $1,829,039║ Úvod mierne rozpačitý a vďaka herečke v hlavnej úlohe aj otravný ale asi po pol hodinke sa to začne konečne lepšie formovať a v celku aj využívať načrtnutý potenciál. Slušne to zamotá hlavu z pozíciou vraha. Postupne tipujete spolu s obeťou, kto by to mohol byť. Lakačky fajn, občasná dejová hravosť, nápaditosť pri hľadaní možnej presmyčky z resetovania dňa tam padnú na úrodnú pôdu. Záver je možno trošku prekombinovaný ale ešte ako tak v znesiteľnej norme. U mňa v celku prekvapenie, nie je to až tak úplne tuctové. /70%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Časové slučky mám veľmi rád, a treba uznať, že v tomto prípade ide aj o slušnú zábavu, kde sa hlavná hrdinka snaží prísť na identitu tajomného vraha. Páčilo sa mi aj konečné rozuzlenie, ktoré bolo celkom nečakané a slušne premyslené. Vidno, že sa so scenárom niekto pekne vyhral. Len škoda, že to bolo bez gore a iba s minimom napätia, hodne by sa sem hodilo. Suma sumárum vidím to na príjemne strávený čas a fajnový relax. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (21)

  • Pôvodný scenár obsahoval materiál s ratingom R, čiže mládeži neprístupný, no neskôr sa film stal iba tretím slasherom, ktorý vstúpil do amerických kín s rodinným hodnotením PG-13. Predchádzajú mu snímky The Final Girls (2015) a Prom Night (2008). (WalterIK7)
  • Pôvodná maska navrhnutá americkým dizajnérom Tony Gardnerom bola s tvárou prasaťa, a teda motívom, už použitým v sérií Saw. Gardner, ktorý sa v deväťdesiatych rokoch podpísal pod inú slávnu sériu, Vreskot, pre ktorú napísal slávny kostým zabijaka, však neskôr prišiel s nápadom detského kostýmu aký aj zrealizoval do finálnej podoby. Masku mal režisér Christopher Landon vyskúšať v kancelárii a vystrašiť ňou miestneho pracovníka, čo sa aj podarilo a režisér vedel, že je pre potreby filmu tá pravá. (WalterIK7)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Reklama

Reklama