Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (85)

pepo 

všechny recenze uživatele

Snazim sa na podobne filmy pozerat optikou cielovky (tentoraz cca 10 rocni chalani), takze je to v podstate celkom ok. Akurat nechapem, preco ma detsky film takmer 2 hodiny a su v nom dost temne pasaze a tak malo humoru. Najviac vsak prekvapilo zle remeslo. Reziser nevie vygradovat scenu, rakurzy kamery su volene velmi nevhodne, nema to spad a niektore kreativne rozhodnutia su uplne mimozne (Merlinove carovanie WTF). Herci takisto slabucki. To vsak decka zaujimat nemusi. 5/10 ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

No ano, bylo to natočeno pro děti. A tak je k tomu třeba přistupovat. Nehledat logické chyby, pousmát se nad některými trapnostmi a prostě nechat plynout a bavit se. Já se u toho parádně odreagovala, ačkoliv jsem již dětským letům značně odrostla. A nejmladší diváci? Kdo z nás by v deseti letech nechtěl najít meč, přátele, zažít kouzla, bojovat ve škole za dobrou věc a stát se hrdinou..... ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem fajn rodinný film, ale nakonec se z toho vyklubalo cosi podprůměrného. Největší chybou je délka, jelikož na tak dlouhou stopáž je příběh moc jednoduchý a přímočarý. Jediný, koho mohu pochválit, je Ashbourne Serkis (takový Mirek Dušín). Sice jeho postava je až moc přetažená, on ji zahrál dobře a jemu jedinému jsem hraní věřil. Ostatní jsou prostě děti, co běhají před kamerou. Nesnášel jsem kouzlení pomocí luskání a hrátkám s prsty, co mi přišlo neuvěřitelně trapné. Moc mi k tomu také nepomohl český dabing, ale to není chyba filmu. Neurazí, nenadchne, ale už teď na to pomalu zapomínám... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže máte rádi artušovské legendy a chcete se o ně podělit s vašimi dětmi, Chlapec, který se stane králem by mohl být filmem pro vás. Ostatní varuji, neboť sice nejde o snímek nezvládnutý a bez nápadu, ale ty dvě hodiny jsou pro něj přesto zoufale moc a nemá v rukávu příliš atrakcí, jimiž by dějové díry dokázal plnohodnotně zalepit. Ono to ale asi jinak ani dopadnout nemohlo, co si budeme nalhávat. Recenze zde. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Na dětský film je to docela slušná podívaná, která nepůsobí odfláknutě. Samozřejmě je to plné nesmyslů a blbostí, ale jako už jsem řekla. Je to film pro děti. Většina vtipů zafungovala, sympatické postavy a i ta děcka to odehrála dobře. Patrick Stewart byl tak maximálně cameo, ale i tak potěšil. V rámci žánru rozhodně povedené. 4* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama