Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (85)

Marze 

všechny recenze uživatele

Fantastické dobrodružství chlapce dorazilo do českých kin 28. února 2019. Parta dětí se pokusí odvrátit středověkou hrozbu. Do našich kin dorazilo 28. února 2019. V hlavních rolích dospělých postav se potkali Rebecca Fergusonová, která souběžně pracovala na špionážním thrilleru Mission: Impossible - Fallout, a Patrick Stewart proslavený sériemi Star Trek nebo X-Men. Mladého hrdinu ztvárnil Tom Taylor, který se prosadil už v Temné věži. Film Chlapec, který se stane králem zosobňuje teprve druhý titul, který podle vlastní látky režíroval Joe Cornish, uznávaný britský scenárista komiksových hitů Ant-Man nebo Tintinova dobrodružství. Proslul i tím, že odmítl režii díla Kong: Ostrov lebek. Film má skutečnou dětskou energii, skutečné dobrodružství a nebezpečí.Film představuje optimismus ohledně budoucnosti Británie v těžkých časech Brexitu z EU a pozvolné náhradě vymírajícího původního britského obyvatelstva a kultury přistěhovalci z Afriky. Léčivý mýtus nemocné současné Británie. Okouzlující snímek není , ale není to nic méně než zábava. Je sentimentální na správném místě a je nemožné ho nemít rád. Film určitě dopadne u dětí velmi dobře, ale pro dospělé bude zklamáním. Budou se nudit zejména ve třetím dějství. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $16,790,790Tržby Celosvetovo $32,097,473 ▐ Na čo bolo toto dobré, ďalší udatný hrdina ktorý vytiahne z meča, či betónového stĺpu meč Artušov. Fakt povrchne odbité, ako mohla to byť aspoň dobrá bžunda ale nijak to cielene nikam nezapadá, úplne bez pevného podkladu spackané, príliš suchej schémy, fakt nudné a výzorovo to vypadá tak maximálne na TV tvorbu. /35%/ ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kdyby film skončil po sedmdesáti minutách, byla by to docela zábavná a slušně natočená jízda vhodná pro prcky i dospěláky. Bohužel ke konci je film stále trapnější a jakoby cílovým divákem nebyl kluk ve věku 10+, ale spíš holky okolo šesti let. Závěr už bylo dost velké utrpení a toužebně jsem vyhlížel titulky. Jinak ale Merlin v podání mladého herce i Patricka Stewarta super a několik fórků taky výborných. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sú rodinné snímky, ktoré nalákajú aj dospelých. Toto, je výnimka. Rozhodne len pre mladšie ročníky. Rozpočet síce nebol malý, dosť sa ušetrilo aj na výplatách, keďže v úlohách nevystupujú žiadne ťažkotonážne hviezdy, výsledok však aj tak neodpovedá vloženým nákladom a silno pôsobí, ako maximálne priemerný pilot k TV seriálu. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost. Tento dobrodružný film pro děti a mládež dokázal, že se to dá natočit bez trapnosti a dětinského humoru. Sem , tam napínavé a zábavné. Herci byli výborní a rád jsem se podíval na příběh o excalibru z druhé strany. Co mi trochu vadilo tak je stopáž ( kdyby se to o 20 min. zkrátilo nic by se nedělo) a málo Rebecci Ferguson . ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno