Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane exceluje v této povedené Kingovské adaptaci zabývající se dosahováním vlastních cílů za každou cenu a následky takových rozhodnutí. Můžete si být jistí, že se věci nebudou vyvíjet příliš pozitivně a neštěstí se budou kupit jedno na druhé. Režisér zvládá eskalování negativních událostí šikovně a dokáže solidně budovat a udržovat atmosféru. Bohužel se nevyhne několika přešlapům, zejména co se tempa snímku týče, kdy se některé chvíle příliš táhnou, ale krom toho se jedná o zajímavé dílo potvrzující, že Netflix umí zpracovávat knihy Stephena Kinga jako nikdo jiný. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

ty vole..! thomas jane hraje rolnika jako svine! zapletka je skvela..pekne se to tahne depka,policajt..vsechno skvely..atmoska ujde..potom to vrcholi a rikam si kurva dobry..a pak ten konec ty vole..to zase zkurvili vsechno..takhle jen nejlepsi rozslapnuti krysy ve filmu a thomas jane a jeho prizvuk a role rolnika.. 2/5 nic moc.. :( ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Velmi depresivní chuťovka pro milovníky krys a tíživé atmosféry, kde od začátku tušíte, že slunce nad farmou Willfrieda Jamese jednou zajde a nastanou temné časy. Tomas Jane je můj oblíbenec a jsem rád, že zde opět potvrdil, že se do podobných rolí prostě hodí. Kingova povídka je malinko jiná, ale to nevadí. Tvůrci udělali pár změn a musím říct, že tím vůbec nic nepokazili. Vznikl film, který pojednává o tom, že temné síly občas člověka přemohou, že vás nepustí a nakonec si to s vámi pěkně vyříkají. Kdo nahlédne do propasti, i propast nahlédne do něho. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné a překvapující zpestření. Zmínky o tom, že se jedná vlastně o zfilmování předlohy od Kinga, jsem si všiml až později, nicméně primárně mě zaujal především ten mysteriózní námět a maník v hlavní roli. Thomas Jane je velice zvláštní typ herce, dokáže udělat film filmem a nezapomenutelně ztvárnit klíčovou roli (tady a například v Mlze), na druho stranu se ale dokáže pravidelně objevovat i v totálních filmových lůzách a propadácích. Ale ok, doba je zlá a peněz není nikdy dost. 1922 se mi líbí ze dvou důvodů - jednak ono balancování hlavního hrdiny mezi realitou a halucinacemi (způsobené především špatným svědomím pochopitelně) a jednak jak prdel na hrnec padnoucí brutální přízvuk hlavního herce. Se spolusledujícím kamarádem jsme se jednohlasně shodli, že podobně dokáže utkvět v paměti například hlas Toma Hardyho a stejně jako on, průměrný film stává se v tu chvíli nadprůměrným a tady tomu není jinak, obstojně reálné depresívum....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knižní předlohu S. Kinga takže nemůžu soudit jak moc se Z. Hilditch drží knihy, ale to co jsem viděl mě osobně celkem překvapilo. Mnohé sice asi odradí a možná i znechutí pomalý styl vyprávění. Ano i já jsem spíš zastáncem filmů kde má film rychlejší spád. Jenže tomuhle snímku pomalý tempo vyprávění vyloženě sedí. Film se podle mě povedl i po hudební stránce. Velký díl úspěchu na svých bedrech nese Thomas Jane, kterýmu tahle role neskutečně sedla. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama