Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povídková sbírka od Kinga Černočerná tma je výborná, nicméně tato povídka mi tam přišla nejslabší. A zlepšení se nekonalo ani ve filmu, spíše naopak. Toto se podle mě moc nepovedlo. Shrnul bych to jednoduše: zdlouhavá nezáživná nuda. Jediné, co mě tak zaujalo, byl přízvuk hlavní postavy, ten byl parádní. 45% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knižní předlohu S. Kinga takže nemůžu soudit jak moc se Z. Hilditch drží knihy, ale to co jsem viděl mě osobně celkem překvapilo. Mnohé sice asi odradí a možná i znechutí pomalý styl vyprávění. Ano i já jsem spíš zastáncem filmů kde má film rychlejší spád. Jenže tomuhle snímku pomalý tempo vyprávění vyloženě sedí. Film se podle mě povedl i po hudební stránce. Velký díl úspěchu na svých bedrech nese Thomas Jane, kterýmu tahle role neskutečně sedla. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

King není dobrej spisovatel a nikdy nebyl. Vždycky se můžete jen modlit, aby nějakou jeho povídku či knihu převedl někdo na filmové plátno s nadšením a režisérským umem, což se snad zatím povedlo jen třem lidem u třech filmů, že se na to dalo jako dívat a jeden člověk, který dokázal, že film může bejt lepší než knižní předloha a to byl teď Andy Muschieti a jeho dokonalé To. V 1922 funguje jen skvělý Thomas Jane a jeho epesní vidlák, skvěle zahraný a to především s naprosto drtivým, Jižanským přízvukem. Jinak se režisér bál jakkoliv Kingovu povídku ozvláštnit, obohatit o svůj osobní pohled nebo invenci a přitom by Hilditch na to opravdu měl, protože jeho prvotina je opravdu neskutečným filmem. Přitlačit na horor, vynechat ty dlouhé, nic neříkající záběry a mohl to být opravdu dobrý horor. Má to 101 minut a na první závan nějaké atmosféry čekáte snad 60 minut. Na jedno unavený podívání jo, ale víc nuda, než atmosféra, ostatně jako většina od Kinga.55%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

S Kingovými adaptacemi se letos roztrhl pytel a dnes je k mání další z jeho povídek, která mě sice na zadek neposadila, ale rozhodně je zajímavější než nedávná nuda Gerald´s Game. V Hlavní roli je můj oblíbenec Thomas Jane, který má po dlouhé době roli šitou na míru a bez něho by film definitivně ztratil kouzlo. Film se odehrává ve dvacátých letech kdesi na farmě uprostřed ničeho,což vytváří zajímavou atmosféru, ale hororových prvků zde bylo na můj vkus docela málo. Rozhodně zaujme intenzivní konspirační vražda v posteli a pár scén s krysama, kterých jsem očekával daleko více, ale bohužel se s nimi šetřilo, což je škoda, protože na povedený horor s krysama by jsme museli déle zavzpomínat. Jako Horor film příliš nezazáří, jako mysteriozní odvyprávěné drama se solidními hereckými výkony a slušnou kamerou už ano. Pomalejší tempo může být u někoho na škodu, já se překvapivě nenudil.65% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane exceluje v této povedené Kingovské adaptaci zabývající se dosahováním vlastních cílů za každou cenu a následky takových rozhodnutí. Můžete si být jistí, že se věci nebudou vyvíjet příliš pozitivně a neštěstí se budou kupit jedno na druhé. Režisér zvládá eskalování negativních událostí šikovně a dokáže solidně budovat a udržovat atmosféru. Bohužel se nevyhne několika přešlapům, zejména co se tempa snímku týče, kdy se některé chvíle příliš táhnou, ale krom toho se jedná o zajímavé dílo potvrzující, že Netflix umí zpracovávat knihy Stephena Kinga jako nikdo jiný. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama