Reklama

Reklama

The Florida Project

  • Česko Florida Projekt (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee (Brooklynn Prince) a její přátelé, kteří si naplno užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Co na tom, že její 22letá máma (Bria Vinaite) každý týden divoce shání peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho (Willem Dafoe). Je na čase seznámit se s novou sousedkou a naplánovat dalších pár průšvihů! Režisér Sean Baker přichází s neobyčejně silným snímkem, který se stal miláčkem kritiků i diváků ihned od svého uvedení na festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (219)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zdánlivě bezdějový film,který se veze na vlně podobně laděných filmů typu American Honey,které ukazují tu trochu jinou tvář než je normálně divák zvyklý.S American Honey je tu dost společného.Jednak je to ono feel free vnímání všeho,které je ale pouze přetvářkou a zástěrkou depky.Tady navíc umocněno tím,že se příběh točí primárně kolem dětí a jejich ne úplně happy rodičů/svobodných matek.Ten kontrast vnímání všeho ze strany dětí a dospělých je tu asi to nejvíc co může Florida project nabídnout.Děti tu navíc (jakkoliv by si všechny zasloužily) podávají opravdu velmi dobré a uvěřitelné výkony...70% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Děti nemůžou za svoje rodiče. Proto jsem nejmenší hrdiny tohoto snímku za jejich chování nijak neodsuzovala a vlastně jsem se nemohla rozhodnout, jestli mám být ráda, že si tak užívají žhavé floridské léto, nebo je mám hrozně moc litovat. Nejlepší na celém filmu je fakt, že režisér a scenárista v jedné osobě do většiny rolí obsadil neherce a dosáhl tak v podstatě dokumentární autentičnosti. Dafoe hraje pěkně (bavil mě hlavně při konfrontaci s pedofilem), ale na Oscara to v současné konkurenci není. Největší hvězdou je malá Brooklynn Prince, jejíž závěrečné slzičky rozpláčou málem i vás. Skoro 4*. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak že by bol Sean Baker americkým klonom bratov Dardennovcov? Pomalý, vyše hodinový "antidejový" rozjazd môže mnohých rozladiť, ale ako sa ukáže, je nesmierne dôležitý pre vnímanie nastávajúcich situácií a urobenie si vlastného názoru na to, čo bude nasledovať. Myslím, že Bakerovi išlo viac o to, aby nič divákovi nevnucoval, ale napriek tomu svoj názor nenútene a observačnou metódou podáva. Ako dokážeme odhadnúť, ako svoj život vníma dieťa? Je to čisto len o tom, čo je ukotvené v zákone, ktorý bezpochyby vznikol podľa najlepšieho svedomia a vedomia, ale predsa...? No na to tu máme film, podávajúci priebeh života jednej nekonformnej rozpadnutej rodinky (a nielen jej) predovšetkým pohľadom dieťaťa. A teraz súďme... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Starší na facku, mladší na pohlavek - fracek jeden! Frackové dva. Přiznávám, ze začátku mě nezávislefilmové pojetí líčení běžného života lidí na okraji v bizarních rozpadajících se hotelech trochu nudilo. I když jistý příslib byl v kameře, která občas snímala dospělé useknutě, právě z pohledu šestileté holčičky, pro kterou jsou příliš velcí. Stejně tak herectví neherců a zároveň W. Dafoe, který nijak netrčel a perfektně do nich zapadnul. Výborný herec a výborně vybraní naturščici. ____ Od chvíle, kdy se život mladé matky a její životem otrslé dcerky začal řítit do ještě větších pekel, mě to strhlo. Ten pád byl osudový. A vytyčila ho matčina nesnesitelná povaha, i když bylo zároveň jasné, že má svoji dcerku opravdu ráda. Ale prostě si neuměla pomoct a nemohla jinak než takhle - blbě. Příšerně blbě. A malá dospělá šestiletá nevědomky utrhává kousky poezie dětskými hrami v příšerném marastu, ve kterém žije. ____ Závěr, který nemůže mít správné řešení, protože to neexistuje? Komu neukradne kousek srdce, ten stejně žádné srdce nemá. Jak to mohla tak malá holčička takhle zahrát? ______ Scénáristicky v tom není moc naděje, ale je tam aspoň nádech. Nevinná a bezbranná vzpoura překročit jen nepatrnou vzdálenost a aspoň pro jednou a na chvíli se dostat do pohádkového snu, kde nejsou žádné problémy a už vůbec ne žádné drásavě plačící šestileté holčičky a jejich matky, jimž zoufalost rve útroby na kusy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Poznal som také vylízané pizdy. Arogantné pipiny s dobrými telami, ale nulovým charakterom a ako bonus s deckami, ktoré by sa mali lepšie v detskom domove, než pri nich. Rok mi robili zo života peklo a keď som s nimi absolvoval krátky, ale účinný rozhovor, ráno som zistil, že bol účinný ozaj až moc - našiel som si auto s prerezanými štyrmi gumami. Pipiny to moc nedomysleli do konca, pretože sme so ženou mali dobrú havarijnú poistku a poisťovňa nám komplet preplatila čisto nové gumy. Čiže, ak to mám povedať diplomaticky, vysoké IQ tam nebolo. Každopádne to, že mi ich tento film pripomenul ešte neznamená, že nie je psychologicky hodnoverne prepracovaný. Práveže je. A to je na ňom vlastne dosť smutné a strašidelné, pretože atmosféra Floridy (obvykle vo filmoch prezentovanej mimoriadne veselo a bezstarostne) je neuveriteľne depresívna a plná dezilúzie. Dospeláci, ktorí tu žijú, stratili všetky svoje životné sny. Tínedžeri sa potulujú ulicami a robia blbosti. A menšie decká tiež robia blbosti a vrcholom ich kultúrneho podujatia je večer sedieť pred televízorom, džgať do seba pizzu, zapíjať ju skvelým Dr. Pepperom a ísť spať. A Willem Dafoe? Ten nikdy nebol lepší. Sam Rockwell bol v tom roku výborný a právom získal Oscara za Tri billboardy kúsok za Ebbingom, ale aj tak som sošku viac prial - tiež nominovanému – Dafoeovi. Pripomenul mi viacerých chlapov, s ktorými som sa stretol v rôznych prácach, ktoré som v živote vykonával. Boli to dobrí, nenápadní, statoční a múdri muži a chcem veriť, že ma aspoň niečo naučili. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Sean Baker chtěl film natočit už před jeho předchozím snímkem Transdarinka (2015), ale nesehnal finance. Ty nakonec získal právě díky úspěchu Transdarinky. (Minimie)
  • Všechna tetování Brii Vinaite ve filmu jsou pravá, první si pořídila už ve 14 letech. (ČSFD)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama