Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 1

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

SeBig 

všechny recenze uživatele

No, neřekl bych úplně, že ten překlad sedí: Děda, postrach rodiny? Spíš Válka s dědou nebo tak nějak a nebo rovnou líp: De Niro záchrana filmu, protože ten jedinej film taky zachranuje a když se připojil do tý prankový války, tak už bylo i pár směšných scén aspon, jinak to vypadalo ze začátku daleko hůř. Zpracování a hudba nic moc a proto film působí naprosto levně a céčkově, herci ten malej kluk, kterej není moc sympatickej a jinak celkem potěšili Walken, Riggle a Cheech, který měli taky pár vtipných sekvencí, ale nejvíc to opravdu držel De Niro, kterej je ve všech ohledech naprosto senzační. Díky němu film nepůsobí tak blbě, jakým by ve skutečnosti byl. Takhle je to milá komedie s mírnou dávnou pitomých vtípků, ale když není do čeho jiného kopnout, tak proč né. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o nič prevratné a originálne, ale napriek tomu to bola celkom milá rodinná "komédia", pričom sa mi páčilo, že sa vnuk a dedko mali radi a robili si zle z čisto praktických dôvodov. Potešila ma aj prítomnosť iných zvučných mien, a aj keď to bolo pochopiteľne pritiahnuté za vlasy, nebolo to prehnané. Robert De Niro sa do takýchto úloh hodí a asi ich aj točí rád, keďže sa v podobných filmoch objavuje v posledných rokoch celkom často. Na druhej strane čo iné mu zostáva, keď Martin Scorsese nenatáča filmy každý rok. 5,8/10. ()

Reklama

JenYu 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si koupíte poukázky do kina a pak filmy, na které jste chtěli jít, odloží na neurčito. Pak musíte na něco jít a oni nic zajímavého nedávají... Film mě nezaujal a opravdu od srdce jsem se zasmála jen v jedné scéně. Spolužáci mi připadali, že neumí hrát, starší sestra a Uma přehrávaly. Jediné pozitivum byl matador De Niro a Peterova malá sestřička, což je trochu málo. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, nenáročná rodinná komédia s De Nirom a pár ďalšími známymi hercami, pri ktorej sa deti zabavia a rodičia, resp. tí starší to v pohode prežijú. Z hľadiska humoru je toho vo filme dosť málo a film funguje najmä kvôli hercom, konkrétne De Nirovi, na ktorom celý film stojí a ďalších hercoch vo vedľajších úlohách(Uma Thurman,Chris Walken,Cheech Marin) ktorí boli taktiež výborní. Zamrzí, že do hlavnej úlohy chlapca nezohnali niekoho talentovanejšieho a výraznejšieho, pretože ten ktorý rolu nakoniec dostal podáva nanajvýš priemerný výkon. Ďalší z filmov, ktorí by sa do kina pravdepodobne nedostal, nebyť korony. Jemný nadpriemer a nenáročná oddychovka na 1 pozretie. 60% ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to na 3 hviezdy, no scéna privolania záchranky je sama o sebe na 5 hviezd. Fakt ma ten gag dostal. Ale inak som očakával prešpekulovanejšiu "vojnu", skrátka väčší masaker. Herci boli fajn a aj keď si starí hereckí veteráni uvedomovali, že ide len o lacnú zábavu, svoje role si užívajú. Čo však film zráža sú scény s tými dvoma sestrami, ktoré sú zbytočné, otravné a žiadnom prípade nie smiešne. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Peter Decker (Oakes Fegley) hraje ve svém pokoji českou videohru „Medieval Engineers“. (Matejblo)
  • Film byl natočen asi za 6 týdnů. Původně se mělo natáčet v kanadském Torontu, ale nakonec se film točil v Atlantě v Georgii. (SONY_)

Reklama

Reklama