Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (313)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šmarjápanno, to bylo falešný, umělý a vykonstruovaný! Jak já nesnáším tyhle historky, kdy někdo vystaví své city veřejně na odiv, čím větší publikum, tím lepší, aby všichni mohli vidět, slyšet a ideálně si i nahrát a sdílet. Zcela jistě typické pro středoškoláka, který celý film sbírá odvahu ke coming outu, že? Ale hle, zázrak lásky emailové, najednou se předvádí před celým městečkem. Kromě blbých hereckých výkonů film srážely ještě nesmyslné a nemožně napsané postavy, jako slizský Martin s dobrým srdcem a učitel, kterej už měl dávno sedět za obtěžování studentů a zavalování je trapnostmi. Jediný dobrý moment byla představa, jaký by to bylo, kdyby coming outem museli projít i heteráci. SHRNUTÍ: Věřím, že tihle dva jsou schopní nahrát si i první sex a pak ho sdílet na školní síti. Nebo radši rovnou streamovat? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Uběhlo dvacet minut a po všech těch náznacích a narážkách jsem si říkal, že tvůrci asi mají něco proti Donaldu Trumpovi. A hle, o pár desítek minut později i jméno šéfa Bílého domu zaznělo. Neřeší se pouze jiná sexuální orientace, ale i Židé nebo černoši, střílí se tu do stereotypů, do všudypřítomných mobilů, dospívající hledají místo v životě, identitu. Jsme nicméně na půdě optimisticky stylizovaného světa americké střední školy, kde jsou všichni krásní a vzdělaní, mají se rádi a nikdo z nich v žádném případě nenosí v batohu automatickou zbraň. A poté, co někdo napíše na školních stránkách anonymní doznání, že je gay, začne se ústřední hrdina dotyčnému rovněž anonymně svěřovat, že je na tom stejně. Hoši si píší o svých pocitech, postupně jsou otevřenější a vzájemně si dodávají odvahu svěřit se nejbližším. Jenže ke komunikaci se dostane třetí osoba, hlavní postava navíc začne manipulovat se svými přáteli ve prospěch svého cíle. A na problém je zaděláno. K žádnému zásadnímu ostření ale nedojde. Prostě se tu fandí lásce bez ohledu na rasové, náboženské a homosexuální předsudky, navrch nechybí teatrální gesta (vyznání před fotbalovým zápasem, ruské kolo) a fajn vedlejší postavy v podobě režisérky školního představení nebo zástupce ředitele. Herci jsou slušní, tvůrci měli šťastnou ruku při výběru věrohodného Nicka Robinsona. Snímek oslovuje méně náročné diváky, neznamená to ovšem, že je to špatně. Výsledek potěší svou lehkostí, tempem i humorem, který samozřejmě potřebuje optimistické vyznění, ač té hřejivosti je místy přespříliš. Jenže tohle prostě Američané potřebují a milují. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Citlivým spôsobom natočený príbeh má silu práve v priezračnosti charakterov, dobromyseľnom akceptovaní homosexuálnej komunity a hlavne v civilnom zobrazení rodinných a priateľských vzťahoch. Simonov príbeh je akýmsi šlabikárom, ako sa vyrovnať so svojou orientáciou voči sebe ale i verejnosti. V tomto smere tvorcovia vsadili na príjemnú love story, na ktorú sa dobre pozerá. Záverečná scéna v lunaparku a jej teatrálne použitie polovici školy ma zbytočne rozladilo, lebo nekorešpondovalo s intímnym prístupom tvorcov k téme počas celého filmu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V první cca třetině jsem si pochvaloval jak je to krásně lehké, jak konečně někdo natočil film o homosexualitě, bez patosu a s nadhledem. Bavil jsem se barvitými charaktery, svěžími nápady a chichotal jsem se u toho jako malej. Pak se to ale přehouplo, film začal poučovat, moralizovat až nakonec z věže nadhledu sklouznul do vod laciného a sladkobolného kýče který se tváří, že je cool, ale ve skutečnosti se bere strašně vážně. Promarněná šance. Právě takovýhle přiblblý přístup je důvodem proč je i v dnešní době homosexualita pořád ještě téma. Pravdou sice je, že např. od Philadelpie jsme se posunuli o řádný kus vpřed a Love,Simon tak skutečně představuje jistý pokrok, ale asi to bude ještě nějakou dobu trvat než tohle téma přestane být zatěžováno pathosem, afektovaností a sklonem ke kýčovitosti..... Ale jinak, jak píšu.. Frky tam lítají solidní, prokreslené je to hezky a herecky není co vytknout. Hlavně teda Katherine L. je zase odzbrojujícím způsobem rozkošná. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Je neuveriteľné, že až v roku 2018 sme sa dočkali prvej hollywoodskej romantickej komédie o gayoch, ktorá je navyše taká krotká a nevinná, že kontroverzne môže pôsobiť len na bigotných puritánov. Love, Simon tak (podobne ako Black Panther) viac ako o kvalitách filmu vypovedá o zaspatej spoločnosti. Ale k veci, Love, Simon je klasická romantická tínedžerská komédia, ktorá by kľudne mohla byť nakrútená v 80tych alebo 90tych rokoch, má dostatok humoru, obstojne napísané postavy, no aj veľa cringe scén a pomerne kostrbatú kostru a zvraty. Solídna žánrovka. John Hughes by sa asi dosť čudoval, ale v podstate by mal radosť. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2018 na Mardi Gras FF v Sydney. (Varan)
  • Spevák Shawn Mendes bol zvažovaný do role Simona, avšak musel odmietnuť kvôli nedostatku času. (Astonko)
  • Na stene Simonovej (Nick Robinson) izby môžeme vidieť slová "hour to hour note to note". Jedná sa o odkaz na knižnú predlohu, v ktorej Simon používa e-mailovú adresu hourtohour.notetonote@gmail.com. Vo filme používa adresu frommywindow1@gmail.com. (Astonko)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama