Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (126)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jak už ukázky napovídaly, Yeti je animákem, na který se rodič nemusí bát jít s dítětem, aniž by tím zároveň ohrozil svou, nebo dětskou psychickou pohodu. Podobně jako třeba poslední Transylvánie se tady sází převážně na to, že menší diváci se budou smát všemožným (i nemožným) patáliím postav, a příběh poběží na trochu jednodušší bázi. Díky tomu se od začátku koukáte na převážně průměrné dobrodružství, které vás ničím neurazí, ani neoslní. Nutno však podotknout, že od druhého (prakticky toho zásadnějšího) setkání s člověkem je to celkem zábavná podívaná. Většina humoru sice stojí na jazykové bariéře dvou druhů, ale film s ní pracuje na celkem dobré úrovni. Důvod, kvůli kterému jsem šel mimo jiné (těsně) i na čtyři hvězdičky je ten, že přibližně ve dvou třetinách filmu tvůrci dobře zapracují na typických znacích sektařů a jiných ideologicky vychýlených skupin. Jako zářný příklad lze uvést například uctívání pravidel kamenů, které si "Nejvyšší" vytváří podle toho, jak uzná za vhodné (přidání nového druhu jaka a podobně). Tón, kterým je nám celá tato situace podána je navíc hezky tíživý a děti asi slušně vydeptá. Sečteno podtrženo... Úžasňákovi to sice nejsou, ale Příšerózní dovolená překonaná je. P.S.: Když jde člověk do kina na animovaný film, musí trochu počítat s tím, že se tam bude i zpívat. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

V porovnání s klasikami od Disneyho a Pixaru se stále jedná o béčkovou ligu, ale vzhledem k tomu, že animovaná dobrodružství v rámci kinodistribuce v posledních letech zaznamenávají tristní úpadek, je takováhle nenáročná a neškodná sranda, která vám bez problému vykouzlí úsměv na tváři, vlastně docela fajn. Možná si nadhodnocuju díky tomu, že jsem před dvěma týdny musel s mojí malou sestrou v kině protrpět Kubíka hrdinu, ale to je fuk. Je to hravá a zábavná blbina s trhlým humorem a fajnovými hudebními čísly, která dojíždí jen na předvídatelný příběh, který se nese v duchu těch nejjednoduších filmových klišé, která jsme již viděli asi tisíckrát. Pokud to má ale přijatelnou stopáž, která uteče jako voda, tak s tím nemám sebemenší problém. Dle mého názoru se tedy tentokrát rodiče návštěvy kina bát nemusí a já osobně s druhou projekcí tohoto animáku mít problém asi nebudu :-) 7/10 ()

Reklama

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný animák, který není dějově nijak originální a revoluční ale je plný vtipných nápadů, postav a dialogů. Osobně musím říct, že tato 3D animace mě nijak moc nezaujala ale taky nezklamala, je to prostě klasika. Celkově musím říct že jsem se bavil ale na opětovné sledování to nevidím. Doporučuju 7/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem za velmi specifických podmínek, v RegioJet bez sluchátek a rozkouskovaně na tři části. Zejména hudební čísla pouze s titulky bez jediného zvuku měla velmi speciální dekadentní kouzlo. Ale neb big i small footi dokázali získat pozornost pidinožky, pro jejíž pobavení jsem si to z nabídky zvolila, aniž by to nějak deptalo mě (naopak, docela se zaujetím jsem to sledovala též), hodnotím dost vysoko. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Animák, který jde na věc z úplně opačné strany, než je obvyklé. Neboť nechává YETIHO, aby hledal ČLOVĚKA. Nicméně ... až tak mi nesedí jak styl animace, tak vlastní realizace zápletky. Nepřijdou mi nijak zvlášť špatné - ani nijak zvlášť dobré. Prostě mi nejsou sympatické, nic víc a nic míň. Snad proto, že předvádějí veselí až příliš teatrální ... snad proto, že jim moc nevěřím. Jakoby sloužily příběhu, který je sice CHTĚNÝ, ale nikoli upřímný ... jakoby jeho tvůrci naplňovali plán, nikoli dětské sny ... 2,5* ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh filmu je z nepublikovanej detskej knihy "Yeti Tracks" od španielskeho animátora, filmového režiséra a scenáristu Sergia Pablosa. [Zdroj: Wikipedia.org] (LuiCJ)
  • Jedná se o první muzikál studia Warner Animation Group. (SONY_)
  • První film Warner Animation Group, který nemá hlavního antagonistu. (KGBelik)

Reklama

Reklama