Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (100)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nové Star Trekovské seriály mě neberou. Že zlatého věku jim moc nezůstalo a obsazení bývá strašně nesympatické. Dělají to lidé, kteří nechápou a nechovají úctu k Gene Roddenberrymu. Ale Orville? Ano, je tam zahrnut i humor. Ale MacFarlane se toho zhostil právě s tou úctou a tento klon je víc Star Trekovský, než cokoli jiného z dnešní doby. A co si budeme povídat. Je to pocta nejlepším sci-fi počinům. Firefly, Battlestar, Star Wars... Nějaké podrobnosti, či narážky najdete napříč celým trupem Orvillu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Když je parodie/pocta Star Treku lepší než současný Star Trek... Orville si podobně jako jeho vzor nehraje na hardcore sci-fi, ale je spíše komentářem a zamyšlením nad spoustou problémů současné společnosti - partnerství dvou lidí stejného pohlaví, závislost na sociálních sítích, slepá nenávist k nepříteli (USA vs. kdokoli proti komu zrovna válčí) atd. atd. A překvapilo mě, že seriál (ačkoli je komediální) bere tahle témata vážně a má k nim o říct. Opravdu vás donutí se nad určitými věcmi zamyslet bez toho, aby kázal "homosexuální manželství je super" a podobně. No popravdě se toto občas dost nevhodně míchá s komediálním tónem Orville. Ta nevyrovnanost je největší slabinou seriálu. Na druhou stranu, některé MacFarlanovy vtipy stojí opravdu za to (cokoli s robotem Isaacem), takže by byla škoda je vypustit. Ještě bych vyčetla, že některé díly mají tak hutné téma, že by si zasloužili minimálně o deset minut delší stopáž - díl někdy končí až moc rychle. Jinak je ale Orville zajímavý a zábavný seriál, který v současné éře temných a "edgy" seriálů příjemně překvapí. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele. Mix tradicnich trekovskych dobrodruzstvi s trosicku osobitejsim McFarlanovym humorem mi opravdu sedl a celou serii jsem se bavil. Bylo tu par slabsich dilu, ale vetsina jich byla na plny pocet. Ja se bavil, atmosfera dobrodruzstvi a objevovani novych planet, civilizaci a entit me naplnovala uz u uvodnich titulek. Proste paradni spin na trek, lepsi nez samotny trek. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se s tímto seriálem nemohl popasovat v prvních třech dílech, další jdou jen a jen nahoru. Všechny postavy sympatické a samotné zpracování jemně střídá vážno s pár vtipnými scénkami nenásilně vloženými do každého dílu. Vždycky mě alespoň jedna rozesměje na celý kolo. Příjemný fan seroš s nadhledem. 80% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Když komediální parodie není vůbec vtipná, tak je něco špatně... mnohem kladněji vyznívá ta sci-fi část, což je u komedie/parodie trochu zvláštní věc. Škoda, mohlo to být výborné - třeba takový hraný Tripping the Rift. Seth MacFarlane není imho moc dobrý tvůrce (scénárista/režisér) s výjimkou Médi, ale herec je mnohem, MNOHEM strašnější, no exceptions. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

Reklama

Reklama