Reklama

Reklama

The Man Who Invented Christmas

  • Kanada The Man Who Invented Christmas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

The Man Who Invented Christmas vypráví kouzelný příběh o cestě, která vedla k vytvoření Ebenezera Scrooge, malého Tima a dalších klasických postav z Vánoční koledy. Ve filmu uvidíme, jak Charles Dickens (Dan Stevens) spojil inspiraci ze svého skutečného života a svou živou představivost, a dal tak vzniknout nezapomenutelným postavám a nadčasovému příběhu, který navždy změnil vánoční svátky v oslavu, jakou známe dnes. (JustMeeKatie)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (15)

AduskaV 

všechny recenze uživatele

"Je nemožné knihu číst bez hřejivého pocitu na prsou." To samé bych chtěla říci o filmu. Nádherná atmosféra podtržena skvělým Danem Stevensem a Christopherem Plummer.....Scrooge jako z pohádky a klidně bych uvítala další verzi Vánoční koledy, pokud by se opět zhostil této role. Děj příjemně plyne a závěr opravdu zahřeje na srdci v mém případě s trochou té husí kůže. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Tento kúzelný film ponúka svieži pohľad na krátku časť života Charlesa Dickensa a originálnym spôsobom zachytáva vznik nadčasovej Vianočnej koledy. Spisovateľova fantázia sa v ňom svojským spôsobom prelína s realitou i s jeho spomienkami na detstvo. Dickens a Scrooge tak spoločne kráčajú po ceste za odhalením pravého zmyslu Vianoc. /// "My dvaja spolu dokážeme úžasné veci." ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímeček o tom, kterak spatřil světlo světa jeden z nejslavnějších a nejvýznamnějších vánočních příběhů všech dob a také cesta do duše Charlese Dickense, kdy se divák dozví, že Charles neměl jiné koníčky než tvorbu knížek a plození dětí. Slušně zahrané (s výjimkou Plummera, který byl tradičně naprosto božský), kvalitně řemeslně zmáknuté. Výhrady mám snad jen k úvodní cca. 30minutovce, která byla opravdu těžká zívačka, po které byl člověk ospalejší než po grupáči na hřbitově. V momentě, kdy poprvé zaznělo jméno Scrooge a hlavní hrdina začal mít halušky se ovšem obraz snímku zázračně změnil a nabral skvělé tempo, které si udržel až do konce, kde došlo nečekaně i na nějaké ty emoce. Lepší 3 kousky. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens si to krade pro sebe. A díky prolínání Dickensovo fantazie a reálnýho života, je film přece jen o něco víc, než jen další typicky britský navoněný divadlo. Mít k Vánoční koledě alespoň maličkato vztah, možná bych se sápal po čtyřhvězdě. Takhle to je celý jenom tak nějak milý. A to vlastně k vánočnímu štěstí stačí. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Parádně natočeno, skvěle zahráno (v případě Dana Stevense musím říct, že občas i přehrával, ale měl jsem pocit, že to dělá schválně, protože to krásně zapadalo do filmu a zlepšovalo celkový dojem do až divadelního stylu). Navíc přidávám hvězdičku za skvělého Scrooge, který byl opravdu parádně zahraný a ikdyž ostatní knižní postavy vcelku zapadly do pozadí, vynahradil to bohatým dílem sám svým výkonem. Příjemná, ale ne přehnaná atmosféra starého Londýna a procítěný konec. Za mě jasné 4 hvězdy. Bylo sice vidět, že je film určen hlavně divákům, kteří Dickensovu Vánoční Koledu četli, ale člověk si to užije i bez toho. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama