Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (87)

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film, podle skutečné události byla vojenská syrová smršť, která se strhla v boji proti teroristům, kteří zajali čínské civilisty a pokračovalo jejich snahou získat koncentrát uranu k výrobě špinavých bomb. Pokud veškerá vojenská technika, kterou čínská komanda disponují, je skutečně taková, bledne před nimi i síla wuchanského tržiště v největší nákupní špičce .Kromě operace pod vodou, která jediná nebyla, zde byla pěchota, letectvo, tanky, lodě, obrovský špionážní dron, vrtulníky, letadla, no všechno. Nejjemnějsí výpočetní technika. Ani se nedivím, že si s tímhle státem nikdo nechce zadat. Film měl, jak jinak, delší stopáž, perfektní exteriéry, dobrou kameru, udělal i sondu do života vojáků .Pokud se nebojíte té syrovosti, jděte do toho, protože ten pocit, že jste s nimi v akci a klidně to koupíte, vás ještě chvíli neopustí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSME ČÍNSKÉ NÁMOŘNICTVO A VEZMEME VÁS DOMŮ…“ /// Námořní speciální jednotka „Sea Dragon“ v akci. Úvodní připomínka na činnost jednotky v boji proti somálským pirátům… piráti čuměj… a já teda taky! Jakoby Zdenda Troška dostal nekřesťanský prachy na akční film… efektní je tady i sklouznutí hovna do mísy… (obrazně řečeno…). Ovšem frajeři s rudou vlaječkou na rukávu nepolevujou ani pak. Vlastně v tomhle filmu NIKDY! Není čas na to ptát se kdo je kdo. Rozkaz zní jasně, takže jdeme z mise do mise. Vypráví se v kurevským tempu a vobčas to tady vypadá jako v počítačový hře. Režisér a kameraman asi mysleli, že točej nějaký intro, či co. Ale vlastně to celý do toho konceptu oslavy válečný síly Čínský osvobozenecký lidový armády krásně zapadá. Kecal bych, že mě to nudí. Jasně, tý akce je hodně (bacha nesrovnávat (!) třeba s Mission: Impossible – Fallout), ale nějakejch extra parádních kousků tady zase tolik není. Vojáci naštěstí netrpí syndromem Ethana Hunta, takže jich několik zařve, což z nich dělá lidi a vyvažuje to chybějící filmový emoce. Ovšem nejdůležitější na celým filmu je, že má bejt jakýmsi varováním pro všechny, co by chtěli strkat rypák do jejich výsosnejch vod. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Číňan a chcu se infiltrovat do Islámskýho státu. Poznají mě? 2.) Moje krédo zní: „Přemůžeš strach, přemůžeš všechno!“. 3.) Thx za titule „mindhunter29“. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

To by mne zajímalo kolik multiorgasmů měl prezydent Myloš a Luftjarda Tvrdík při sledování téhle čínské (pardon Hong Kongské :-) záležitosti... Vůbec nechápu proč Rusko, USA a další země řešily nějakou Sýrii, Irák či Afghanistán. Stačilo ke břehům těchto zemí vyslat čínský všeúčelový parník a vysadit hrdiny jmen Ku-Šun, Li-Tung, So-Čhej, Čuang Jin, Čang Tchien Te, Lin Ji, Tenk Mej a další borce... Nejdříve to ve filmu natřeli Somálcům takovým způsobem, že dalšího Kapitána Phillipse už nebude třeba natáčet a pak si to rozdali se samotným Islámským státem až modlitební koberečky létaly a to ani nešlo o ty létající koberce z arabských pohádek. Čína se evidentně snažila naservírovat velkofilm o své statečné a špičkově vybavené armádě, kde ovšem ale používají vrtulníky Huey (nebo jejich licencované kopie či co to bylo atd...). Je to plné patosu, hrdinství, sebeobětování a čínské afektovanosti. Slzičky a zpomalené záběry na umírající hrdiny či flasbacky z období jejich štěstí nevyjímaje. Ale buďme objektivní. Amíci občas točí podobné ptákoviny. Co nelze filmu upřít je nekončící a místy až dechberoucí akce. Tam se vážně nezakecali a chyběl tam snad jen letecký souboj stíhaček a ve vesmíru přestřelka mezi družicemi... Čínský voják je univerzál a umí všechno ve stylu agenta 007. Za ten tankový souboj a vrtulníkový závěr přisypávám hvězdu. Scénář je šílený, vůbec u něj nemyslete a chtěl bych vidět tu skutečnou událost...dle které to bylo točeno. No nic. Jdu si dát do sodovky dvě čajové lžičky uranového koncentrátu abych spláchl v hrdle ten prach z písečné bouře... PS. Víte co mi nejvíc u těchto filmů z islámských zemí štve? Ty hromady zničených Defíků ! :- ( * * ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabou v Holywoodu... Akční mazec! Fyzika a biologie tady funguje na 100% (to odkusování zdi kulometem byla nádhera), kluci (a holky) mají sice neskutečné vybavení (rentgen v mobilu, mini dron s brutálně silnou náloží), ale dívá se na to hezky. Hodně oceňuji ten přístup "válka je krvavá", kdy o nějakou tu utrženou ruku (nebo hlavu) není nouze. Děj je sice slabší (podřízen akci) a až na občasné LOL situace (ta infiltrace do tábora teroristů mě rozesmála... připomnělo mi to vtip o černochovi co tvrdí v hospodě na Sibiři "jsem místní, nejsem americký špion" :D), se rozhodně nuda ani rozčarování nedostavila. A to film má víc než dvě hodiny!. Akce jako taková natočena fenomenálně a na to že jde o film made in China, je tam toho patriotismu poskrovnu. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Infiltráciu pol tucta čínskych mariňákov do teroristického tábora plného islamistov, keď im spod šatky vykukujú len "nenápadné" ŠIKMÉ očičká, ktorá je tak "trochu" komická, nejako prepáčime. Proti akcii žiadne výhrady, je prakticky neustále a na všetky možné spôsoby (ten 4tank mini battle potešil viac než bitka pri Kursku). Nadštandardne krvavé. Highlight medzi tohtoročnými war action movies, ktorých ale zase nebolo mnoho. Zoberte si napr. tohtoročný a podobný (ohľadom enemy) 12 Strong - hopla! Tak toto je ako bavenie sa o korune a o hovne, pritom to hovno má hlave 12Strong! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Ve chvíli, kdy reportérka zmiňuje, že její muž a dítě byli zabiti při teroristickém útoku v roce 2005 v Londýně, je ukázána fotografie ze skutečného teroristického útoku na patrový autobus v Londýně z roku 2005 na ulici Tavistock Square. (Swifft)
  • Exteriéry štátu Yewaira boli natočené v Maroku. (Ampi)

Reklama

Reklama