Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Koháka, který tu ale nepředvádí (jako ostatně vždy) nic nového a po pár minutách se omrzí. Občas se film trochu předvede povedenou hláškou nebo zdařeným situačním gegem (ostatně autoři se snažili stavět hlavně na nich, ale takřka žádný se nepovedl). Jinak ale trapárna, co trvá neskutečně natahovaných a bolestivě dlouhých 100 minut. Ale tady je 58 procent, za což nejspíš může obliba Sokola, který je tím nejnudnějším na celém filmu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Až prekvapujúco príjemná česká komédia. Dejovo zložito-jednoduchá, herecky dobre obsadená, dobre zahraná, v solídnom tempe len s občasnými výpadkami, trefnými fórkami ktoré nie sú prízemné a vedia pobaviť a Jágrom ako prezidentom. Sokol v dvojúlohe obstál, ale len preto, že obidve postavy mu boli napísané na telo a veľmi z nich nemohol vybočiť. Nečakajte ale nič prevratné, proste lepšia česká komédia poslednej doby, ktorá si skutočne stojím za svojí žánrom. Príjemné 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Za seba hovorím, že s výnimkou krádeže evakuačného plánu galérie som sa na filme nepobavil skoro vôbec. Občas sa nájde gag, ktorý je vtipný, no problémom filmu sú hlavne postavy. Postavy, ktoré ma maximálne iritovali. S výnimkou hlavného hrdinu Richarda Prospala. A trošku mi je ľúto, že sa ocitne v takejto situácii, aj keď to nakoniec bude mať isté benefity. Tento film je podľa mňa veľmi slabý. Má málo dobrých momentov, Nárožný je maximálne preafektovaný a Kohák tu hrá idiota, ktorého mu neverím ani v najmenšom. Ondřej Sokol hrá oboch predstaviteľov dobre a môžem povedať, že je tu aj pár dobrých kamerových trikov, no príbeh a jeho komédia ma neberú. S výnimkou evakuačného plánu a keď sa Rambousek ocitne na vyučovacej hodine a budú preberať Arystotela (Ja viem, že sa to píše "Aristoteles" ale Rambousek si myslí niečo iné.) Okrem toho je to ale podľa mňa veľmi nezaujímavé a málo vtipné. Hodnotenie: D ()

zette 

všechny recenze uživatele

Otrepany namet, Kohak opet v roli kokota a Chlumsky v reziserskem kresle..., cekal jsem velky pruser, byl jsem ale mile prekvapeny. Na dnesni pomery slusna veselohra, ktera me pobavila. Sokol je dobry herec a vubec mi nevadil ani ve dvojroli. Spousta postav na hrane karikatur, ale v tomto pripade mi to vubec nevadilo. Naopak Narozny a Etzler vyborni. K tomu pekne herecky. Skoda konce, kdy se Rambousek s Prospalem setkavaji, tam trochu filmu dojde dech. Jinak solidni podivana a idealni vec na jedno zhlednuti, kdy chce divak vypnout a pobavit se. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Do kina bych na to nešel, ale v televizi při znuděném nedělním odpoledni jsem si klidně tuhle blbinu užil. :o) A docela dost často jsem byl sám ze sebe překvapen, jak se dobře bavím, nejvtipnější byl střed filmu (prohozené postavy se učí nové postupy), naopak vyřešení všech peripetií mi přišlo dost zkratkovité a občas nelogické i na bláznivou komedii. 50%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení před pražským hotelem Interntonal se Miroslav Etzler v roli amatérského boxera tělocvikáře Kaliny po několikátém jetí natolik vložil do role, že Jakubovi Kohákovi v roli Melichara na chvíli opravdu „udělal tmu“, a to tak důkladnou trefou, že Jakub Kohák dokonce chvíli odmítal točit tuto scénu znovu. (Fuego)
  • Natáčelo se v Praze, Litoměřicích a ve Slaném. (Terva)
  • Scény na nábřeží se točily v pracovní dny a za plného provozu jak osobní, tak hromadné dopravy a tak si taxikář Bohouš (Jan Filipenský) vyslechl sérii šťavnatostí na téma drožkáři a čuňata za volantem od kolemjdoucích a kolemjedoucích. Naštěstí natáčení prý nebylo dlouhé, takže se to prý dalo ještě vydržet. (Fuego)

Reklama

Reklama