Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ničím nevyčnívající,ale zároveň ani zdaleka ne nejhorší počin když vezmeme v potaz,že se jedná o českou komedii.Podobných kousků jsou sice mraky a zkraje to není zrovna záživné ale na druhou stranu párkrát mě to dokázalo fakt rozesmát a nakonec jsem tedy i ochotnej přejít to několikeré koulení očima ve chvíli kdy se na plátně děje něco ne úplně logického...50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZAVOLÁM POLICII!"… „A CO JIM ŘEKNEŠ?“ … „ŽES MI UKRADL ŽIVOT!“... /// Kladem je rozhodně nezdiskreditovaný vobsazení (snad sem ještě můžu počítat Koháka). Pak je třeba přistoupit na Sokolovo herectví (dvakrát), taky Nárožnýho (připomíná mi Macha, Šebestovou, paní Kadrnožkovou i Pepana) a přijmout fakt, že zatímco (většinou) při výměně (záměně) osobnosti sledujeme zábavnou hříčku, tak tady máme hovadinu, která ovšem jedním zhlídnutím neublíží. Pro pobavení davů (?) vrhá do špatnýho světla kantory a policajty, ale jestli mají státní zaměstnanci tímhle způsobem pomáhat českýmu filmu, tak nejsu proti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vidím se dvakrát. 2.) Stará je zničeho nic spokojená (a já nebyl tejden doma). /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

A zase jedna záměna. Tentokrát v českém filmu. Říkáte si, že je docela "přesokolováno", pro tentokrát to zkuste vydržet. Věc se má takhle: na světě jsou dva identičtí dvojníci velmi rozdílných povah. Jeden je drzý zlodějíček, druhý je slušným až zakřiknutým středoškolským profesorem. Jednoho dne se tihle shodou okolností vymění a každý z nich zaujme v životě roli toho druhého. Z jejich neplánované výměny samozřejmě pramení řada skopič(ov)in a nedorozumění, na čemž tenhle film v podstatě staví. A kolem nich se motá Nárožný, Etzler, Krainová. Všichni tři jmenovaní jsou herecky hrozní. Kohák jen orámcoval příběh na začátku a na konci. Poměrně dost nevysvětlitelně zmizí ze scény. Sokol 1 a Sokol 2 není vždy úplně jeden od druhého zdárně odlišen, takže při menší divácké nepozornosti nedá moc velký problém se mezi oběma hůře orientovat. Občas se hláškuje, film nijak významně nevypadává z tempa. Ve finále se oba dvojníci nutně sejdou na jedné scéně, takže divák necita očekává technické fiasko, které se ale nekoná. Jiří Chlumský režijně nepropadl, něco extra ale nepřidal. Námět byl přece jen poněkud omletý a extra režijní materiál neskýtal. 6/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po trochu vlažném drhnoucím úvodu se film rozjel díky výměně rolí dvojníků. Byť situace byly dost nereálné, alespoň pobavily. Pak se ale vtip vytratil a zasmál jsem se opět až na konci. Na Petra Nárožného v roli "kápa" jsem si ale nakonec také zvykl. Jen nevím, jak si učitel vydělal na tu výstavní vilu. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Ondřej Sokol na mňa pôsobí ako magnet. Priťahuje moju pozornosť každým kúskom svojho chlípneho tela. Nemusí ani hrať. Stačí mi vidieť jeho pohľad a som namäkko.. Naviac ho tu máme dabl a ešte k tomu ako učiteľa.. Som divná, ale on je divnejší, spolu s jeho divnými filmami, ktoré sa mi tak páčia. Jediným negatívom bol Kohák, ktorého mohli strelit medzi oči a bolo by to lepšie... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Fiktivní znalec umění z bratislavské galerie dr. Boban Pálka (Jan Filipenský) byl pojmenován podle 1. asistenta režie Petera Pálky, taktéž původem z Bratislavy. Ve filmu si také zahrály Peterovy doklady ve scéně Boban vs. policista (Milan Šteindler). (Fuego)
  • Natáčelo se v Praze, Litoměřicích a ve Slaném. (Terva)
  • Natáčení filmu se odehrávalo v letních měsících za tropických teplot, kdy všichni ze štábu a i někteří herci chodili velmi vyletněni. Pouze k mafiánskému bossovi Vytloukalovi (Petr Nárožný) a Bobanovi (Jan Filipenský) byli kostýmní návrháři zcela neúprosní. První jmenovaný byl nucen po celou dobu filmu oblékat sako z průmyslové imitace exotických usní a druhý dokonce těžké polní vojenské boty a těžkou koženou bundu „křivák“ o těsných jeansech ani nemluvě. Vše samozřejmě v černé barvě. Při natáčení v Litoměřicích na náměstí v plném poledním žáru prý panovalo tak pekelné vedro, že oběma hercům bylo zakázáno v záběru svěsit ruce dolů, protože jim z rukávů vytékaly čůrky potu. Oba herci svorně přiznávají, že to sice nebylo jednoduché, ale že jim více než odměnou byl krásný pohled na vyletněné půvabné kolegyně ze štábu a samozřejmě dobrý pocit z dobře odvedené řehole. (Fuego)

Reklama

Reklama