Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (105)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Uspokojující americké drama, které vám nabídne nahlédnutí nejen do smetánky 19. století, tak i na jeho underground. Lehce si hraju s myšlenkou přirovnání k Sherlockovi namíchanému se Sběratelům kostí a Hannibalovi. Herci zde nemají chybu, do Luka Evanse jsem se okamžitě zamilovala a přestože ženské postavy nemám ráda, pro Dakotu vytvářím výjimku. Bohužel finále maličko zklamalo, čekala jsem daleko charismatičtějšího záporáka, který za mě zanechá větší dojem. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Proč jen dvě hvězdičky? Inu, protože navrch huj, vespod fuj. Huj je vizuální stránka a kamera. K tomu nemám asi výhrad. Fuj je snaha modernizovat 19. století a vkládat tam postavy se současným pohledem na svět, pravidla a sexualitu, aby doktor a jeho crew vypadali cool. Fuj je příšerná roztahanost a pomalost, kdy se strašlivě dlouho nic neděje. Šel bych hodnocením výš, kdyby to byla dvouhodinová psycho-krimi z New Yorku předminulého století. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historická detektívna séria, ktorá zasadením do času a priestoru môže evokovať špičkový Knick. Tu ale ide najmä o tie prípady, zatiaľ sme tu mali dva a oba boli veľmi odlišné. Spoločné črty ale mali, vrah je vždy doslova vyšinutý, skrýva sa ale za tým temná a krutá minulosť. Obaja páchatelia tak vyvolávajú u diváka aj súcit. Casting sa tiež vydaril, Daniel, Luke a Dakota sa do svojich úloh úspešne položili, len na toho Bruhla si asi budete zvykať dlhšie. Dôraz je kladený na temnú atmosféru v štýle Jacka rozparovača, čo v prvej sérii vedie k viacerým hororovým sekvenciám. V tej druhej dostáva priestor akcia v štýle potýčok s miestnymi gangami a pridáva sa aj nové prostredie Brooklynu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První série má námět plný kulervoucího potenciálu, který ale v průběhu rozředí v nefunkčních vztahovkách, nepřesvědčivých scénáristických kličkách a absenci nějakého tahouna (či třeba jen přirozeného sympaťáka) .. Je to škoda, protože hledání podstaty zla v temných uličkách špinavého New Yorku prolezlého chudobou, korupcí a dětskou prostitucí, mělo z počátku opravdu něco do sebe.. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

doprdele tak skvelej serial..naprosta bomba..chcal sem blahem jak tenkrat u true detective..naprosto bozi atmosfera,hudba,prostredi,vrazdy..vsechno slape jako krava a stupnuje to az do finale - bohuzel to je nejslabsi cast serialu, gradace jak krava a clovek ceka neco kulervouciho ale nedocka se..ten konec je takovej slabsi vystrik do prazdna..serial naprosto paradne graduje a kdyz ma prijit ten spravnej orgasmus tak se ho nedocka..jinak fakt luxus..herci bruhl zivotni role,luke taky byl skvelej..ty dva magori vpohode, ta hnusna sekretarka taky (mela tvaricky jak kolacky) vsichni byly fajn..skoda konce, kterej neni spatnej ale cekal sem neco vic..je to na silny 4* ale za tu radost co mi serial udelal davam plnou palbu! ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)
  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)

Reklama

Reklama