Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (165)

santiamén 

všechny recenze uživatele

I díky zdejšímu hodnocení jsem počítala s obvyklým standardem BBC. První díl atmosférou navnadí, ale postupně seriálu dochází dech a sklouzává do jakési dobové telenovely. Herecké výkony výborné, výpravě se klasicky nedá nic vytknout, ale po Sherlockovi jsem už asi namlsaná a očekávám důmyslnější kriminální zápletku. Ta je v Ripper Street asi nejslabším článkem. Nakonec neurazí, nenadchne. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká od této detetivní story setkání s Jackem Rozparovačem, bude zklamán. Řeší se úplně jiné zločiny, které známe i dnes - zločiny spojené s pornografií, obchodování s lidmi, drogy, terorismus, politický skandál, organizovaný zločin, policejní korupce. To vše v reáliích viktoriánské Anglie, která Londýn nabízí nejen z pohledu honosných sídel, ale spíš nás zavede do uliček plných žebráků a prostitutek, do chudinské čtvrti a pochybných hospod. A také na jednu policejní stanici. Tam potkáme trojici postav, které jsou největší silou celého příběhu. Každý z nich si nese trauma z minulosti, které se dozvídáme jen pozvolna. Každopádně, jejich charisma a odlišnost jsou největším "tahákem" seriálu. Chemie mezi hlavními postavami a schopnost vtáhnout diváka do příběhu na mě zapůsobily naprosto dokonale! Po 4. sérii se dostavil velký smutek a po 5. sérii zjišťuju, že může být i hůř. Málokteré seriálové postavy mi tak přirostly k srdci a jen nerada se loučím! ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Tušila jsem, že se mi bude tento typ krimi série s Matthew MacFadyenem líbit. Tohle já prostě můžu :) Je to vážně paráda a po veledílech jako Sherlock nebo Luther (kteří jsou mými forever favority) mě BBC opět potěšila. Hned s první epizodou se Ripper street dynamicky rozjede a vtáhne do děje. Ústřední trojka herců je strašně správná :) - Matthew v roli spravedlivého výborného inspektora Reeda (ta jeho krásná přednesová angličtina), Jerome Flynn jako chlapácký seržant Drake a Adam Rothenberg jako doktor - kapitán Jackson, který má whisky vždy po ruce. Taky vedlejší postavy jsou dosti zajímavé a ty hlavní mají některá, divákovi neobjasněná tajemství. Případy jsou dosti drsné a stejně tak prostředí špinavého Londýna je poměrně nehostinné. Některými prvky mi to trošku připomíná jak seriálového tak filmového Sherlocka. Moc se mi líbí i hudba a úvodní znělka. Určitě to stojí za vidění. http://www.youtube.com/watch?v=mzXMTzOUB5o http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YnhV5K9F39g ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První epizoda přišla s parádní atmosférou a až hanebně zajímavou a originální zápletkou. Žel další díly už tak zajímavé případy nepřinesly a teprve až poslední dvě epizody první řady seriál navrací opět mezi špičku. Také potěší, že se na pozadí epizodních případů řeší i jiné dějové linky, které jsou však ale žel bohům v podstatě zmiňovány jen tak mimochodem a naplno se projeví jen v jim určených epizodách, což jsou převážně ty poslední dvě. Za co bych chtěl dále pochválit, je dobové vzezření, kdy není třeba milionu digitálních triků k navození toho správného pocitu, z čehož bych ještě nejvíce vychválil interiéry "chudších" budov, které mi nevím proč přišly nadmíru skutečné, ve srovnání s jinými filmy z této doby. Edit: Druhá řada od začátku až do konce naprosto parádní. Případy o hodně zajímavější, než v řadě první. Spousta dějových linek, které se protnou v závěrečném díle a k tomu parádní poslední čtvrt hodinka. Díky Amazonu za to, že koupil seriál a natočí třetí sérii, protože tady by mě konec hodně štval. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Můj komentář bude částečně kopírovat slova uživatelky Nevady. Začátek série, byť s mírnými výhradami (přílišná překotnost) byl dost atmosférický a zajímavý. Ale tak od šestého dílu přibývalo stále více "fot t chell" momentů, případy byly stále podivnější a chování některých postav bylo na pořádnou ránu do palice. Reid byl ze začátku sympatický, pak se čím dál víc profiluje jako trouba, bordelmamá svým zarputilým výrazem nabývá podoby árijské uctívačky ohně, doktor svou "genialitou" připomíná ožralého Spocka a zdá se, že co londýnský sirotek to Žid. Dávám poněkud zklamané 3* s nadějí, že se to třeba příště zlepší. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Potrat Lucy Eamsovej za pomoci rastliny Pennyroyal, lúpež, pri ktorej bol použitý chloroform (alebo éter), výbuchy pomocou kyseliny pikrovej a kontaminovaná múka antimónom sú historicky presné. Naopak historicky nepresné sú lobotómia v "The Good of This City" a intoxikácia amfetamínmi. (Carol Pifková)
  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)
  • V seriály je i pár nezrovnalostí, ako napríklad "priepasť" medzi epidémiou Dr. Johna Snowa, cholera, ktorá sa roznášala cez vodné pumpy, a leukotómiou činí až necelé storočie. Takisto i výraz Molly house sa vo viktoriánskej dobe stal už archaizmom a nebol skoro vôbec používaný. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama