Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (106)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový Mindhunter z 19. století. Funguje to na poli kriminálního kousku, který má své gradace, postavy, které se vyvíjejí a pokračuje to směle dále. Má to i momenty, které prostě nezaujmou, má to i momenty, které nějak jdou a dokáží zabavit, ale někdy, aby vás to chytilo, tak to trvá velmi dlouho. Nicméně jsem dospěl i do fáze, kdy jsem se na další díly těšil podívat. Druhou sérii bych asi klidně rád uvítal. Uvidíme, co přinesou zítřky. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Začátek celkem zaujme, hutnou atmosférou a příslibem zajímavé detektivky. Bohužel načrtnuté postavy se vyvinou buďto ve velice nezajímavé, nebo jen extrémně protivné. Zejména hlavní postava hraná Danielem Brühlem osciluje mezi inteligentním psychologem, a protivným puberťákem bez sebemenší zodpovědnosti a soudnosti... toho druhého je bohužel v seriálu víc. Závěrečný díl je pro mě pak klasicky na sílu vynuceným finále, ke kterému došlo jen proto, že hlavní hrdina je imbecil a protože to tak scénárista potřeboval... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších mysteriózních seriálů o sériovém vrahovi, co jsem kdy viděla. Napínavé, správné hnusné, nepříjemné (motiv dětských prostitutů). Perfektní herecké výkony v čele s přesným Brühlem a ještě o kousek lepším Evansem. Jen Dakota Fanning vypadá v mých očích pořád na 12 let, a když kouřila cigaretu, říkala jsem si "to dítě přece ještě nesmí kouřit!". Takže chválím všechno kromě SPOILER trochu odfláklého vrahouna, o jehož motivu jsme se nedozvěděli skoro nic. KONEC SPOILERU. Příznivci ponurosti, detektivní zápletky, hnusných mordů a dobové zaplivané atmosféry - tady nešlápnete vedle. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Uspokojující americké drama, které vám nabídne nahlédnutí nejen do smetánky 19. století, tak i na jeho underground. Lehce si hraju s myšlenkou přirovnání k Sherlockovi namíchanému se Sběratelům kostí a Hannibalovi. Herci zde nemají chybu, do Luka Evanse jsem se okamžitě zamilovala a přestože ženské postavy nemám ráda, pro Dakotu vytvářím výjimku. Bohužel finále maličko zklamalo, čekala jsem daleko charismatičtějšího záporáka, který za mě zanechá větší dojem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historická detektívna séria, ktorá zasadením do času a priestoru môže evokovať špičkový Knick. Tu ale ide najmä o tie prípady, zatiaľ sme tu mali dva a oba boli veľmi odlišné. Spoločné črty ale mali, vrah je vždy doslova vyšinutý, skrýva sa ale za tým temná a krutá minulosť. Obaja páchatelia tak vyvolávajú u diváka aj súcit. Casting sa tiež vydaril, Daniel, Luke a Dakota sa do svojich úloh úspešne položili, len na toho Bruhla si asi budete zvykať dlhšie. Dôraz je kladený na temnú atmosféru v štýle Jacka rozparovača, čo v prvej sérii vedie k viacerým hororovým sekvenciám. V tej druhej dostáva priestor akcia v štýle potýčok s miestnymi gangami a pridáva sa aj nové prostredie Brooklynu. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)

Reklama

Reklama