Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 4

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 4

Recenze (143)

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Dokument je ukázkovou prací, po které si fakt řeknete, že i když třeba v některých věcech s Putinem nesouhlasíte, tak rozhodně mu rozumíte. Kdokoliv, kdo si myslí, že po staletích, kdy v čele Ruska stál jeden silný vůdce, tohle můžete nasilno nahradit demokracií ve stylu západních zemí, je úplně mimo. Podívejte se, jak krásně třeba jen u nás komunismus ze dne na den vymizel a lidi ho v hlavách najednou vůbec nemaj (pro lidi co nechápou - to bylo myšleno ironicky). Ano, Rusko rozhodně není stoprocentně svobodná země, ale je o 1000% svobodnější, než bývalo. Pokud chcete hodnotit jakoukoliv zemi, zejména v Euroasii, musíte se dívat nejdřív aspoň 500 let do historie, porozumět jí a teprve na základě toho si udělat názor. Rozhodně určitě všechno v Putinově životě nebylo tak krásné a růžové jak říká, na druhou stranu si myslím, že je jeden z mála lidí v čele jakékoliv dnešní země, který opravdu myslí dopředu a na to, jak to asi bude vypadat za 25, 50 let. Hodně tomu přispívá, že v čele země je už tak dlouho, někomu se to líbit nemusí, ale na druhou stranu podívejte se, jak to vypadá, když se představitelé země mění každé 4-5 let. Navíc se opravdu snaží mít nějaký právní rámec, a ten dodržovat - narozdíl od kolegů ze západu, kteří opravdu zákony mají jen pro srandu. Jeden příklad za všechny (na kterém je i vídět, jak stejně lidi slyšej jenom to, co chtějí slyšet) vzhledem k tomu, jak je Rusko tradicionalistická země, mají zakázanou propagaci homosexuality mířenou na děti mladší 18 let. Pak už si dělejte co chcete. Jo, ta propagace na tuhle věkovou skupinu je prostě ošemetná, takže rozhodně se to dá našroubovat skoro na každou veřejnou akci, takže prostě si tam nemůžete moc nikde vykračovat a svým dildovým růžovým vrtulníkem oblažovat každého v okolí, ale každá země má prostě nějaké zvyklosti a nemůžete si všude nakráčet jak Američani a na všechny tlačit svoje představy o životě. Za mě prostě výbornej dokument, a kdyby se lidi naučili víc přemejšlet a míň poslouchat kolenem, bylo by na tomhle světě radostněji. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle se zdá, že Stoneovi regulérně jeblo....počkám ještě na jeden a pak se rozhodnu, zda dám jeden bodík a nebo rovnou odpad...výstižný komentář - Petr1Angelov..........Tak jo...hned začátek 2 dílu mne utvrdil v tom, že sledovat dále tu monotónnost až servilitu rozhovorů nemá vůbec význam. Je k zamyšlení, kde se bere ta fascinace západních salónních levičáků a některých intelektuálů všelijakými bizarními satrapy, kterým by nejlépe slušela klec u mezinárodního soudního tribunálu v Haagu. Ale jo - bodík za místa, kam se normální člověk jen tak nepodívá... ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, co na to televizní rada moudrých, která dohlíží na činnost veřejnoprávní televize. Proč tam není to, co tam mohlo být? Co na tom, že Stone tíhne k levicovým názorům, ale rozhodně není žádna podržtaška amerického mocenského establishmentu. Znám filmový rukopis Olivera Stonea, tím více musím ocenit jeho mimořádnou schopnost objektivně vybírat si z reality to, co opravdu sedí. Protože cokoli dělá, dělá doopravdy. Což věru nelze říci o kritice, všelijakých „mudrců“, kteří tomu vytýkají řadu věcí. Podle toho, co bylo řečeno, tak otázky nejsou jen lichotivé a přátelské, a nejsou ani hloupé. V mnoha ohledech překvapí, jak do sebe některé informace zapadají. Jelikož se dotýkají samozřejmě věcí, které se dějí. Kromě toho, ať už nakonec Putinův režim, či jeho zahraniční politika bude úspěšná nebo ne, je stále jedním z nejdůležitějších mužů světové politiky. Co k tomu dodat jiného, než složit velký hold Prima Zoom za odvahu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

je jedno jestli Putinovi fandíte nebo ne .Ale je to státník který je pod obrovským tlakem.nebude sdělovat přes Stonea své myšlenkové pochody.Stone je Američan a proto Putin ukáže co jen sám chce a dál nikoho nepustí.Byl by blázen.Zajímavý dokument.Mrazí z toho jak graduje zbrojení "Kulturní vložky" Jelcina to bylo sado maso státníka.Divím se lidem kteří mají Rusko v žaludku se na ten seriál dívají.Nikdo je nenutí ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Povídají si jako kámoši... No a co???!!! Rusko není SSSR, a vracet se do minulosti pořád a dokola je tak trochu nemoc. Zvláště, když to s přítomností nemá moc spojitostí. Protiruská propaganda je všudypřítomná a já to vnímám tak, že jakýkoliv prostor, který je dán Putinovi, al-Asadovi a dalším "moc moc zlým a nedemokratickým diktátorům" je něco, čeho je si třeba vážit ;-) Ale někteří to samozřejmě nikdy nepoberou. Nemyslim, že se díky tomu stane člověk moudřejší, ale lépe si může poskládat tu mocensko-politickou skládanku... Jednoznačně největší světové zlo sídlí za Atlantikem. Bohužel...to zlo se nějak za posledních x desítek let "tak trochu" rozlézá po celé planetě. A to je samozřejmě největší problém dnešního světa. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama