Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 1

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 1

Recenze (143)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Český název dokumentu „The Putin Interviews“, plně odpovídá tomu, o čem je. Putin sedí, chodí, bruslí, směje se, mračí se a přitom má pořád ten samý výraz v obličeji. Celých 200 minut je předkládán Putinův pohled na věc. Putin v klidu vysvětluje, argumentuje, čaruje s čísly, jmény, daty a žongluje s fakty, diplomaticky řeční a nevyhýbá se odpovědím. Problém je, že ruskému prezidentovi nikdo neoponuje. Žádná konfrontace s fakty, s kritickou opozicí, názory odborníků apod. Na Stoneovi bylo vidět, že je mu Putinovo vidění světa blízké. Kolikrát mu nadhazoval a přihrával, a v podstatě i lichotil. A tak si Putin jede to svoje a Stone se tváří, „že mu rozumí“. Na druhou stranu je evidentní, že Stoneovi o tohle nešlo a jednoduše si natočil to, co chtěl (jestli je to dobře, nebo špatně, je věc jiná). Slyšet názory Putina není samo o sobě nic špatného. Přiblížení jeho osobnosti je určitě zajímavé, i když si myslím, že to z velké části bylo jen divadlo. Putin tu roli hraje prostě už hodně dlouho a umí v tom chodit. P.S. Jeho supermístnost, kde má obrazovku přes celou stěnu a ve které může přepnout snad na každé místo v Rusko a mluvit s každým generálem 24 hodin denně je jak z nějaké bondovky. :-D ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vladimír Vladimírovič Putin je prezident Ruskej federácie. Je to skúsený politik a mimoriadne charizmatický muž, ktorý dokáže pevne viesť mnohomiliónový ruský národ a rozvážne spravovať najväčšiu krajinu na svete. Patrí medzi najmocnejších mužov našej planéty. Skúsený americký filmár, režisér a uštipačný, inteligentný hnidopich Oliver Stone s ním natočil výborný časozberný dokument zložený s otvorených rozhovorov. Prezident Putin pôsobí dôveryhodným, sebeistým, mužným dojmom. "Svet podľa Putina" sa mi páči. https://www.youtube.com/watch?v=Ct3pMWmok-Y ***** ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Vždy zde bude rozpor. Čtyřdílní a velice přínosný rozhovor asi s nejmocnějším mužem na planetě toho přinesl dost. Problém je, kolik z toho lid bude vnímat a poslouchat, a kolik z toho také byla pravda. To jsou bohužel věci, které se asi nikdy nedozvíme. Ale hned to dělá dojem Ruska s lidskou tváří. Bude zde spousta fanatiků, kteří budou hlásat sláva Putinovi i Stoneovi, ale budou tu i ti skeptici, co to budou považovat za ztrátu času a idealismus. A já fanatiky rád nemám a nerad chodím z extrému do extrému. Takže se označím za realistu. A šalamounsky mohu snad jen jednoduše říct, že na všem bylo něco z pravdy a něco ze lží. Něco fanatické a něco umírněné. Je spíše docela zvláštní, že bylo natočeno dvacet hodin, dostaneme necelé čtyři a v každém díle se najde třeba deseti nebo dvaceti minutová část, která je neustále omývání něčeho dokola a nebo je to nudné. I tak, přínosné. To nemůže nikdo popřít. A pokud ano, tak je to blbec. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Rád bych Putinovi věřil (...) protože co říká, dává smysl a ví, co má říct a co ne a jak to říct. Ale politika je záludná šachová partie, které mě nikdy nebavilo se aktivně účastnit... a ve vzduchu vždy visí cosi jiného, než co vám řekne jakékoliv oficiální stanovisko státu. A je tolik částic, které hrají roli. Jak řekl Hunter S. Thompson, "in democracy you have to be a player" ("v demokracii musíte být hráčem"). Putin definitivně hájí zájmy Ruska a definitivně chce být hráčem. Nechci zaujmout ani pozitivní, ani negativní stanovisko, ale je to definitivně pozoruhodný náhled do světové mocenské politiky. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nech je Putin aký je, rozhodne je to politik, akého dnes Rusko potrebuje a celkom jasne má obrovskú podporu obyvateľstva. Napriek americkej propagande. Na druhej strane je Oliver Stone jeden z mála amerických tvorcov, ktorý ma tie "gule" aby vytvoril takýto veľký projekt s ruským prezidentom. V podsate sa tu nič nové nedozviete, no Putinov prejav je mimoriadne zaujímavý, priamy a miestami prekvapivo otvorený. Samozrejme, že si veľa vecí nechal pre seba, ale nič iné sa čakať ani nedalo. Oproti posledným trom americkým prezidentom je Putin skutočný štátnik a človek, ktorý miluje svoju vlasť. O tom som presvedčený. Naviac je to človek, ktorý očividne vojnu nechce a robí všetko pre to, aby nedošlo k veľkému konfliktu s USA. Za mňa palec hore aj pre Vladimira Putina, aj pre Olivera Stonea. Toto je je kvalitná dokumentárna séria, ktorú by mal vidieť každý. 85 %!! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama