Reklama

Reklama

Nevěsta boha vody

(seriál)
  • Jižní Korea Habaekeui sinbu (více)

Epizody(16)

Bůh vod Habaek v lidském světě neúspěšně pátrá po božských kamenech. Vyhledá pomoc psychiatričky, která je osudem předurčena k tomu, aby mu sloužila. (Netflix)

Recenze (14)

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Kabe-don. Klišé. Kriste! Nechci vědět, co všechno vykradli, a že je toho hodně i okem člověka, který z korejské tvorby viděl velmi omezený průřez. Nezajímá mě, co se tam děje, natož co se teprve dít bude. Necítím s žádou z postav. Nesměju se. Nejsem napjatá. Joohyukovo květinkování mi poprvé výrazně vadí, ačkoliv to přisuzuju povaze Habaeka, kterážto v obludáriu korejského syndromu Princ Držka hraje prim. ()

Agape 

všechny recenze uživatele

drama, komedie, romance a krásné OST (pátá * ). pohádka ? hodně obrazů ze skutečného života. líbil se mi Bůh i sluha boží. kdo komu vlastně slouží ? "svět ve kterém žijeme je rozdělen na dvě sféry...existují dva světy... v jednom žijeme my a ten druhý náleží bohům...svět bohů hlídá podstatu tohoto světa...". až zas uvidíte západ slunce, užijte si ten okamžik klidu a míru co se v nás rozprostře. už vám ten boží svět nepřijde tak neskutečný ?... ()

Reklama

Katka232 

všechny recenze uživatele

Mám ráda mitologické postavy, i božstva, ale tohle mi jaksi nejde pochopit, nebo to bylo tak hloupé? No nevím? Ale rozhodně to na vyšší hodnocení není. To už i Tale of the nine tailed je mnohem lépe zpracované, nebo můj milovaný Goblin. Joo-hyuk Nam je dobrý herec, nejradši ho mám asi v Moon Lovers – Scarlet Heart: Ryeo, nebo loňském Sart-Up, ale tahle role mu jaksi nesedla. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Tak tu mám zmiešané pocity. Hlavné 3-4 postavy boli v pohode ale ostatné teda nič moc. Hlavný príbeh bol tiež ok, ale všetko okolo by som si vedela predstaviť inak a lepšie. Nam Joo-Hyeok bol super a teda mňa bavil. Nový neokukaný zjav. Jeho súčasná podoba mu sedela viac ako tá božská. Bol aj vtipný, takže za mňa fajn. Dávam 3*. Škoda. ()

fanmov 

všechny recenze uživatele

Jak jsem pochopil, někteří dali nízké hodnocení  jen díky srovnání s komiksem. Jak hloupé.  Seriál vás napumpuje emocemi. Od prvních dílů, které jsou velmi vtipné a to ani nemusíte být odborník na korejskou kulturu, až po poslední díl, u kterého pochopíte, proč je u seriálu uváděno srdcervoucí.    Herecké výkony hlavních postav jsou velmi dobré. Se-kyung Shin je fantastická. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V hlavní ženské roli seriálu, který pracuje s náměty původního eponymního komiksu, tzv. jihokorejské manhwy, vycházející pod hlavičkou internetového portálu cartoon.media.naver.net od roku 2006 do roku 2014, se dle původních odhadů jeho tvůrců měla objevit jihokorejská herečka Chae-won Moon. Nestalo se tak ale, protože herečka nabídku odmítla. Díky tomu tak dala šanci půvabné Se-kyeong Sin. (Conspi)
  • A jednu malou zajímavost na sebe prozradila i uhrančivá jihokorejská herečka Krystal. Ta ztvárňuje půvabnou bohyni, které se zželelo lidské rasy, a tak jednoho dne sestoupila z nebes a pomohla jim ovládnout vodní živel. A protože se mezi lidskou rasou rozhodla setrvat, vytvořila si renomé populární herečky nesoucí korejské jméno Hoo-ye Shin. A právě její jméno si seriáloví tvůrci nevycucali jen tak z prstu, ale hezky se nad ním zamysleli, neboť právě to v překladu znamená 'božský potomek'. Slovo 'Shin' znamená z překladu z Korejštiny slovo bůh, zatímco 'Hoo-ye' znamená slovo potomek nebo třeba i pozůstatek. Vůči své roli poměrně příhodně zvolené jméno. A co o svoji herecké kolegyni prozradila herečka Se-kyeong Sin?: „Zkraje mi přišla jako velmi půvabná, zároveň ale chladná osobnost. Jenže postupem času jsem zjistila, že je ve skutečnosti velmi roztomilá žena." (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno