Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (118)

IXOXI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel přinesla svěží vítr do seriálů neustále kopírujících stejná témata dokola, jenže nic není černobílé a tak sebou přinesla i nepříjemné věci. Ústřední myšlenka přepadení se získání peněz bez okradení kohokoliv sice není úplně pravdivá, ale v dnešním finančním systému se jedná o snadno odpustitelný přešlap. Originální zápletka na sebe nabaluje množství fantastických momentů probouzejících v divákovy mnoho emocí. Od napětí, přes romantické chvíle až k výtryskům smíchu se jedná o skvělí počin, který kazí řada nedomyšleností v rámci geniálního plánu El Professora, člověka, který předvídal úplně vše. Zejména trvale zapnutý mobil objevený díl po vysvětlení, že se jedná o oblast, kde jsou sledovány všechny rádiové signály mě nadzvedl ze židle. Podobně by se dalo pokračovat dále. Vezmu-li vše řečené, chápu proč někdo považuje tento seriál za skvělý i proč jej někdo hodnotí velmi slabě. Za sebe mohu říci, že se jedná o průměrný seriál, který má kolísavou úroveň plnou obrovských maxim zábavy i divákova utrpení. ()

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel mě zaujala promyšleným příběhem, zajímavou směsicí ústředních postav i celkově svým stylem. Jedná se o méně tradiční seriál, a o to zajímavější alespoň zpočátku je. Dobrý dojem ze seriálu jako celku mi kazí pouze extrémně nesympatická vypravěčka, a to opravdu neřeším její vzezření. V budoucí série v tomto případě moc nevěřím a píšu to dopředu, protože směřování seriálu ke konci první série moc naděje na dobrou podívanou i za dalších několik dílů neskýtá. No, uvidíme, první série je na každý pád v průměru velmi dobrá, zamrzí jen poměrně velké výkyvy v kvalitě jednotlivých dílů. 81% ()

Reklama

playboy_05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Realne to ma super netflixovskej trailer ale je scenar deravy jako cednik...dle hodnoceni jsem cekal heist orgasmovou jizdu a divil sem se, ze si vubec neco muze udrzet takovouhle uroven 4 sezony...troufam si rict, ze natocit to amici, tak to dostane nejakych 60-70% za takovouhle naivitu...ze spanele nedavaji CCTV kamery ani dovnitr trezoru narodni tiskarny cenin, nikde nejsou padaci mrize s casovym zamkem a policajti se chovaji jako naprosti kreteni, bych jeste bral...ale proc zase osud cele loupeze stoji a pada na tom kdo s kym picha, jako v tom nejblbejsim americkem filmu...uvidim, jak se to vyvine...logiku to obcas postrada, ale strhnout to umi...to se musi nechat ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Papírový dům předcházela pověst mimořádné událost na poli heist žánru a první série to víceméně potvrdila. Je to vtipné, originální, drží to pohromadě a je to obsazené zajímavými neokoukanými herci. Seriál se vrátil k trendu, který kraloval v 70. a 80. letech, tedy k šarmantní partičce kriminálníků, kteří vytírají zrak státní moci a z policie dělají bandu šašků. Logické díry nemají takový rozměr, aby mi nějak překážely, uvidíme, kam hrdiny povede druhá série. Bál jsem se, že můj dojem pokazí řada "šokujících" zvratů a konspirací á la Útěk z vězení, ale není to zatím ani zdaleka tak otravné jako zmíněný americký kousek. Celkový dojem: 90 %. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepších 90%. Paráda! Od začátku to člověka chytne, baví, je v napětí. Hlavní hrdinové jsou povětšinou sympatičtí, někteří velmi charismatičtí a celé té bandě to člověk přeje. I když jedna osoba je mi dost protivná - vypravěčka. Každopádně zbytek tam sedí a ke všem si víceméně uděláte kladný vztah, byť občas trošku zavrávorají. Je to promyšlené, chytré, poutavý styl vyprávění(i když je už znám z dob minulých), sem tam nějaká ta vtipná scénka. Občas jsou tam sice takové náhodičky, které by se asi nestaly a trošku to ubírá na důvěryhodnosti, ale to tak prostě je. Co jsem ještě zapomněl říct - je to celé takové civilní, uvěřitelné, reálné. I když jak jsem psal, některé ty náhodičky... A ještě se občas ukáže, že co si neuděláš sám... Ale tak sám člověk taky nezvládne všechno, takže to musí risknout... A hudba, hudba stojí také za zmínku, výborná. Prostě tohle se povedlo. Howgh! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)
  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)

Reklama

Reklama