Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 56 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (590)

maseer2 

všechny recenze uživatele

velmi křehké vztahy bandy labilních, ufňukaných dementů versus jedna z nejneschopnějších policejních vyšetřovatelek v dějinách kinematografie v nepochopitelně nadhodnocené telenovele, která se snaží tvářit hrozně promyšleně a inteligentně, třebaže v ní drtivá většina děje spoléhá na náhodu a logických děr je zde více než v poslední řadě Game of Thrones.. ty nejslabší 3* ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Parádně promyšlená, zahraná a ohudebněná (nějak mě netrápí, že je to hudba tak nějak zapůjčená) věc, kterou dolů táhnou jen občasný snahy o přílišnou "kůlovost", leč jsou to snahy, který nakonec maj spíš opačnej výsledek. Vytknout se dá i několikero failů postav, jakož i záchrana situací za pomoci okatých "náhod". Tím ale moje rejpání končí a se zdejším hodnocením nelze nesouhlasit. Takže bella ciao! Vlastně ne, ještě se uvidíme u dalších sérií! (Komentář psán po druhé sérii) A i tý třetí a čtvrtý sérii těch pět dám! Sice nabídly pár logických failů, několik slabších epizod a zbytečně moc vztahových peripetií, ale ty ostatní peripetie jsou opět lahodný, ještě líp natočený a už dokonce ani trapně "kůlovitý". Napětí je místy brutální, emoce totálně tečou a když Profesor začne střílet rakety proti státnímu aparátu, tak se zastavuje dech (a to nejsem žádnej anarchista, ba naopak). ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Víc než solidní španělský heist seriál, který má napad, zajímavé postavy, slušné tempo a vysoký počet zvratů na metr čtvereční. Na druhou stranu bych si dokázal představit míň telenovelových vztahů a víc noirové nekompromisnosti, výrazně míň cliffhangerů, které jsou hned v dalším díle prakticky zneutralizovány a celkově prostě míň chytračení a víc chytrosti. Třetí sérii od Netflixu fakt nepožaduju (přijde příští rok), ale i tak doporučuje 7 z 10 profesorů. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Po první sérii mám hodně smíšené dojmy. Poměrně zručně vystavěný heist film neustále sráží na zem fakt, že se všechny postavy chovají jako úplní idioti - čistě kvůli tomu, aby scenárista udělal nějaký nečekaný dramatický zvrat - i kdyby to sebevíc nedávalo smysl. Už teď polovina postav chodí s některým unesených, s policistou nebo s jiným únoscem. Což samozřejmě adekvátně maří hlavní cíl jejich mise. Je to napínavý, takže to diváka drží u sledování, ale zároveň mám chuť v každém díle si prostřelit hlavu. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Wau, tuhle partičku lidí a jejich postavy jsem si totálně zamiloval. Bylo utrpení čekat přes rok na dotočení poslední 5.série, která neubrala na intenzitě a velkoleposti. Všichni herečtí protagonisté mají můj obdiv, jelikož co dělá seriál úžasný, jsou oni! Z neznámých tvářích se vyklubalo to nejlepší a z kačátka se vyklubala krásná labuť. Za mě jeden z top seriálů. Děkuji všem protagonistům a tvůrcům, rád se k němu opět po čase vrátím. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (79)

  • V seriálu několikrát zazní píseň „Bella ciao“. Jedná se o italskou partyzánskou píseň, která vznikla během druhé světové války.Text, jehož autor je neznámý, opěvuje boj partyzánů za svobodu. Píseň je známá po celém světě jako hymna svobody, odporu a protifašistického hnutí. (Macik1982)
  • Často jde u všech zbraní vidět zavřený prachový kryt závěru, a to i bezprostředně po střelbě, ačkoliv by měl zůstat otevřený. Díky tomu však nebylo vidět na „vnitřnosti“ zbraní a tvůrci tak mohli zakrýt fakt, že zbraně byly z většiny airsoftové repliky, které se se jinak při otevřeném prachovém krytu viditelně liší od ostrých zbraní. (FullHaDes)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama