Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (17)

Trailer 6

Recenze (559)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hezká nostalgie a návrat do dětství s animovaným Aladinem. Herecky je to okej, ikdyž kromě Willa Smitha (což je víceméně jediný tahoun pro dospělejší publikum, páč je to jinak film spíše pro předpubertální skupinu dětí) to příliš neoslní. Má to takovou typickou atmosféru dětské pohádky a plusové body jdou filmu za občasné povedené vtipné scénky a momenty (převleky džina, beatbox a rap...), které se dostávají na řadu po tom, co se Aladin dostane do jeskyně. Vzhledem k dodržení základní kostry děje jako předloha toho až tak moc film nemá k nabídnutí, ale naštěstí hezký vizuál, ať už města, krajiny, zvířat či převleků džina a jeho kouzel, film dřží spolehlivě nad vodou. Hezká a oddechová pohádková romance, kterou trochu kazí jen její dvouhodinová stopáž, což mi ke konci už možná vadilo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další ukázka toho, že v kině momentálně zarobí velké penízky jen pohádka. Bohužel se jedná pouze o potvrzení trendu, který Myšák už dávno moc dobře ví. Jako diváka mě to sice může štvát, ale když na to nebudu chtít koukat, tak si to zkrátka nepustím. Do kina bych kvůli Aladinovi samozřejmě nešel, jenže doma děti rostou .... :) Film mě vůbec nic nedal, herci kromě Willa lehce zaměnitelní a na jedno použití. Občas nějaká písnička potěšila, jinak je to vizuálně samozřejmě velmi krásné s finálním zvratem, který strčí Božena Němcová v každé své pohádce lehce do kapsy. 55% ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Takový Bollywood si nechám líbit! Vážně. V letošním souboji Ritchieho Aladin vs. Burtonův Dumbo jednoznačně vede Ritchie. Krásná pohádka, vhodná pro děti i dospělé, zpívánky nerušily, Will Smith si to vyloženě užil, mě nesmírně bavil, Aladin i princezna - oba příjemní, šikovní, civilní, pestrobarevné scény byly dech beroucí (jeskyně a příjezd prince Aliho), kostýmy rafinovaně orientální (šaty s pavími pery neměly chybu), létající koberec, ochočený tygr, zlý čaroděj a jeho hněv, to vše bude mít u diváků úspěch. V pohádce bylo požehnaně vkusného humoru a je nám servírována s obdivuhodnou lehkostí! Ritchie mě potěšil už Artušem a tady doslova předčil má očekávání. Že sfoukne takto frajersky pohádku, to mě vážně překvapil. Pohádkové hrdé čtyři hvězdičky, s tím, že pátou možná přihodím. Viděno v kině, ve 3D. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Žádnou z písniček jsem si sice neužil a považuji je za nejslabší část celého filmu, ale celkový děj je mnohem lepší než jsem čekal. Will Smith je ve své roli velice sympatický a nic obsažené ve filmu se mi nijak zvláště nepříčí. Řekl bych, že jde o velice povedeně natočený remake originální kreslené pohádky (narozdíl třeba od Dumba). Stačí však vidět pouze jednou 70% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Filmům Guye Ritchieho se obecně vyhýbám, ale když jsem se náhodou dostal k tomuto remaku (animovaný originál z r. 92 jsem neviděl), přišlo mi to kupodivu vcelku snesitelné a v závěru to ze mě dostalo i nějaké emoce. Líbil se mi i Will Smith jako džin a fešná Naomi Scott v roli princezny. Hudební čísla mě tam ale veskrze jen otravovaly, celé je to samozřejmě dějově dokonale předvídatelné, a z vrcholně kýčovitého a graficky odpudivého plakátu vyloženě trpím, a celkově asi nemám problém říct, že mi ten film přijde veskrze jako komerční sračka, u které nechápu, proč bych ji vlastně měl chtít vidět, a osobně bych si místo toho pustil radši třeba skvělou stařičkou věc Dobrodružství prince Achmeda, která tuhle moderní blbost strčí do kapsy. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (41)

  • Jeskyně zázraků byla vytvořena prostřednictvím kombinace klasických dekorací a vizuálních efektů. Rozsáhlé interiéry jeskyně byly vybudovány v ateliérech Longcross a zahrnovaly obří lví hlavu u vchodu do jeskyně a útvary z umělého kamene pokryté šperky a nejrůznějšími poklady. Dekoratérka Tina Jones získala šperky z celého regionu, protože jsou barevné, třpytivé a krásné. Některé z nich byly zality do gumy a rozmístěny po podlaze jeskyně tak, aby se zde mohli herci i členové štábu bez problémů pohybovat. (Zdroj: Falcon)
  • Když Jasmína (Naomi Scott) začne hrát na Sitaru v Aladinově příbytku, Aladin (Mena Massoud) píseň hned pozná a řekne jí, že tuhle píseň mu hrála jeho zesnulá matka, když byl ještě kluk. To samé řekne Jasmína Aladdinovi. V původním filmu Aladin (1992) zachrání Jasmínu před useknutí ruky tím, že obchodníkovi řekne, že je to jeho sestra a je trochu bláznivá. Tím vznikla spekulace, že mohou být sourozenci. (LaserJet)
  • Iago je papoušek Ara arakanga, jehož výskyt je pouze v tropických oblastech Mexika, Střední Ameriky a na severu Jižní Ameriky. V době, kdy se film odehrává, se nemohl žádným způsobem dostat do oblasti středního východu. (LaserJet)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama