Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 1

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (122)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejný jako u u filmu s podtitulem "Sídliště bohů".Opět viděn originál s titulky.Vše je naprosto stejné,ono už vlastně celkovost příběhu nelze moc měnit a starý gagy na všechny postavy se opakují už od prvního dílu.O lektvaru a vyzrazení druidem byl skvělý náměť a já se opět bavil tak jako kdysi. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že i po těch více než 50 letech letech dokáže Asterix a Obelix stále překvapit a dostatečně dobře pobavit. Tentokrát se naši oblíbení galští hrdinové vydávají na dobrodružnou výpravu s cílem najít nástupce druida Panoramixe, a tak jsme svědky všemožných humorných situací, příběh má příjemnou atmosféru a poměrně svižné tempo, plno sympatických postav a v neposlední řadě dobrý soundtrack a pěknou animaci. Trochu mi však vadila občasná neoriginalita, i když chápu, že po tom množství filmů je těžké přijít s něčím již neviděným. Závěr mi přišel jako totální úlet, který by snad ani Fantasmagorix nevymyslel. Ale jinak spokojenost, kvalitní oddechovka, která pobaví jak děti, tak i dospělé. 7/10. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů přišlo u Asterixe s novou, skvělou animací, tu jsem dostal i tentokrát, bohužel, s ní tvůrci nespojili i stejně kvalitní příběh. U předchozího příběhu jsem se prakticky celou dobu pochechtával, tady bylo humoru o poznání méně a zápletka se mi navíc zdála být dost provařená. Pořád nadprůměr ale citelně slabší. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky, ale já osobně mám raději Asterixe z let šedesátých. Moderní pojetí animace mi až tolik nesedí, ale stále se jedná o velmi dobrou inteligentní zábavu pro celou rodinu, která prostě neomrzí. Oceňuji, že se tvůrci drží tradičního asterixovského humoru a v tomto směru zbytečně neexperimentují. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První Asterix dělaný s pomocí CGI byl podle mě velice zdařilým kouskem a tenhle sequel rozhodně sérii taktéž nedělá ostudu. Tvůrci se tentokrát rozhodli vydat úplně jinou cestou a místo klasické adaptace přišli se zcela novým příběhem, který do světa Asterixe skvěle zapadá a rozšiřuje jej o několik zajímavých postav. Záporákem tentokrát není žádný podvodník, pirát ani proradný římský politik, ale Panoramixův bývalý přítel a taktéž druid, jenž je mistrem ohně a s pomocí kouzelného lektvaru by chtěl odrazit římskou invazi. Zapojení Ježíše do příběhu bylo více než perfektní a dokonce došlo i na můj oblíbený retro song. 80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)

Reklama

Reklama