Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

bourec 

všechny recenze uživatele

Kuličky byla pípovina,a tohle jakbysmet.Ale je pravda,že podobně zhovadilejch psychopatickejch existencí běhá po planetě pět ze šesti.Takže film nemá ani blbej námět a scénář,a třeba ta osa kolem tria Chýlková,Hybnerová a Hanák by byla skvělá pro dvě hodiny nějaký absurdní komedie,ale je pitomě natočená.Škoda.40%. ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se bývali tvůrci pokusili o komedii, tak to mohlo fungovat - jenže to má být drama. Což sice hlavně v poslední půlhodině ( ano dodíval jsem se) je, jenže je to tak příšerné a hlavně příšerně natočené, že si odpad prostě neodpustím. Na konci je sice povedený vtip, ale neměla to být komedie, neměla... Tak asi tak, český film opět "zabodoval" ...5% ()

Reklama

G04T 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům názor na tvz. Lgbt komunitu neberu, jsem s tím názorem v pohodě. Co už v pohodě není je scénář. Tenhle příběh tu byl už stokrát a jednou. Režisérka není režisérka a scénáristka nepíše (jedna a ta samá osoba) . Takhle bych popsal moje pocity z tohodle filmu. Dal jsem jednu hvězdu za Plesla, ten fakt bavil. Někde jsem se i zasmál (Měl jsem se smát???). Nepovedlo se to ani přesto, že tam byli dobří herci, ale jak už u českých herců bývá, zchramstnou všechno pro prachy i kdyby to měla bejt stejná sračka jako Ulice. ()

septic 

všechny recenze uživatele

možná v jiném vesmíru Olgo. Nelogičnost celým filmem tak bije do ksichtu, že jsem jen stěží udržel pozornost. Největší prdel je ovšem samosprávný teenagerovský squad, jako bezpečné místo neviditelné policii, s neznámým sponzorem, kde drogy prší z nebe (nejsou vskutku levné a přitahují pozornost bezpečnostních složek, jelikož nemálo smažek kvůli shánění drog klesá ke kriminálním aktivitám). Debilita a naivita by se hodila maximálně po přidání několika falusů do červené knihovny deprimované feministky ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé motívky budiž. Ale pravděpodobnost tohoto propletence a jednání některých postav (soudkyně) jsou donebe volající drzost na divákovi. Olga to trochu přepískla, protože chvílemi z toho vykukovala celkem příjemná záležitost s hodně velkým nakouslým soustem. Josef Trojan - držení míče 60 % Klára, 40 % Ivan! Vanda má něco společného s Halinou P? ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Pracovní název filmu byl „Děti samotářů“. Má velmi volně navazovat na kultovní snímek Samotáři z roku 2000, ale podle produkce není jeho pokračováním. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama