Reklama

Reklama

VOD (1)

Pro mladou autistickou dívku Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že tím ideálním důkazem je účast v soutěži o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou dívku znamená mnoho překážek. Nic ji ale nedokáže zastavit! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný film s výbornou Dakotou Fanning. Jen trochu jsem skeptický s označením komedie... Nicméně musím uznat, že film je ve výsledku docela přirozeně pozitivní. A to navzdory tomu, že se věnuje poněkud závažnému problému... Velice se mi líbila paralela se Star Trekem, respektive se Spockem. To se dle mého názoru velice povedlo. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. Nemůžu. Prostě musim dát plnej počet warpů. ■ Jestliže jsem čekal jak na zázrak až se objeví zase film, kterej mě posadí na prδel, tak zázrak se zase udál a to v nejméně očekávanou chvíli, když jsem si řikal, že by to chtělo něco šťavnatýho. Šťavnatý to bylo a navíc i dost mokrý. Útok ze všech stran... ■ Srdce zastydlého trekkie zaplesalo a já se několikrát přistih, jak spockovsky zvedám obočí. Uf. ■ Oči se koupaly radostí, uši si seděly blahem, čekal jsem, zda se to Wendy podaří, či zda odkopnuta bude šmahem. ■ Držel jsem jí pěsti na nohách a párkrát zadržoval dech, když se pak objevil ten policajt, zíral jsem, že mluví v kli̲ng̊ØṊɇCH. ◢ ■ ◣ (R) [90/100] ■ (K) [85/100] ■ (V) [70/100] ■ (H) Hannah Dakota FANNING [90/100] ● Toni COLLETTE [80/100] ● Alice Sophia EVE [70/100] ■ (E) Star Trek: TOS (1966) ● Galaxy Quest (1999) ● Wonder (2017) ● Little Miss Sunshine (2006) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pátek, 16-II-2018; 18:14] [1080p] ϿϾ [PZ-sk] [95/100] ■ (CSFD) silentname(C) [95/100] ()

Reklama

Larushka 

všechny recenze uživatele

No já nevím... Školy nemám, ale řekla bych, že autismus nemůžete vypínat a zapínat, jak se vám hodí do scénáře. Filmek je to příjemnej, ale chvílema to bylo větší scífko než Star Trek. Moc jsem nepochopila postavu Alice Eve. Pro mě byla tou autistickou sestrou spíš ona. Hvězdička za šikovnou Dakotu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

D. Fanning vynikající. V podstatě one woman show. Ostatní šlo hoodně do pozadí, ale nevadilo to. Protože její herecký koncert neměl chybu. Film jako celkem funguje, baví i na emoce lehce tlačí. Potěšilo moc. Nenadchlo vůbec. Neurazilo v nejmenším. Z D. Fanning ale roste jedna z největších hereček... ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu neřekli Wendinu diagnózu a nemyslím si, že každý má v blízkosti nějakého autistu, aby poznal příznaky. Ty se navíc u každého mohou lišit. Možná nechtěla Dakota přehrávat, ale já bych z dvouminutového rozhovoru nepoznala, že je s ní něco v nepořádku. Wendy je ale výjimečná dívka, protože na rozdíl od mnoha zdravých lidí dokáže dokončit velký projekt. Ať je to 450 stránkový scénář (chudák Spock :-)) nebo jeho doručení do Paramount Pictures. Tvůrci však mají strach ukázat její postižení v plné škále, aby nesnížili sympatičnost a líbivost hlavní hrdinky. Proto mi film přijde falešný a prázdný, jak by řekl pan prezident. Scénář však dokáže udržet divákovu pozornost a Star Trek taky můžu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Skály, které jsou v pozadí fantasy představ Wendy (Dakota Fanning), jsou Vasquez Rocks, které se nacházejí v Agua Dulce, California. Toto místo bylo populární filmová lokace Star Trek filmů a seriálu, nejvýznamněji v epizodě Aréna z roku 1967. (tessincolor)

Reklama

Reklama