Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 2
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (164)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální. Je to komedie? Ano, neskutečně vtipná, dokonce zábavnější, než Futurama, která oproti téhle čarovnosti příliš spoléhá na humor založený na popkulturních odkazech. Ale tohle je pod závojem vtipu perfektně funkční fantasy, které je podle mě krom Hry o trůny to jediné, co za posledních deset let v tomhle žánru vzniklo v tv a hrozně tomu pomáhá to, že čím dál se postupuje dějem, tím méně jsou jednotlivé díly epizodické a upřednostňuje se celkový děj. Zkrátka je to takový Pratchett na speedu. Jaké lepší doporučení by sakra kdo chtěl. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pro lidi kteří nikdy žádný animák neviděli, tohle musí být jako zjevení. Zdá se mi, že Disenchantment navázal na mnohem slavnější Simpsonovi. Dvacet let zpátky by to bylo uznání nejvyšší kvality, ovšem dnes je to hořké konstatování bídy. Humor je rozpačitý, scénky buď postrádají pointu, ale ještě častěji jsou neúměrně protahované ve snaze vynutit si smích za každou cenu. Což je trochu trapné a zároveň se seriál zdá subjektivně delší. Tomu ještě napomáhá zvolená délka epizod. Osm minut navíc nevypadá moc, ale poznáte to. Postavy jsou ukázkou nevyužitého potenciálu. Sympatický není nikdo a když je někdo hloupý, tak takovým tím rozčilujícím způsobem. Možná se to v dalších sériích rozjede, ale to by se musel scénář komplet překopat a scenáristé komplet vyházet. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Absolutní souhlas s "Zijutady". Po dvou dílech marně dumám, proč sledovat třetí. Zasmál jsem se za ty dva díly jenom jedinkrát, když sova narazila do zvonu(!). Nevím, jestli se to nějak rozjede, ale, ač jiný žánr, Final Space je jiná liga hned od první epizody. Nesympatické postavy, humor jako z posledních řad Simpsonů (slabý) a celkový design postav je podivný. Zapp Branigan (Futurama) byl sice idiot, ale milovali jste ho, tady je idiotů požehnaně, ale serou vás. Nerozumím tomu vysokému hodnocení, naprostá vysílací vata. Pokud ale žijete pro fantasy, možná tomu dejte šanci a uvidíte sami. 1,5* Lepší alternativa: cokoliv. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zvládnout se dodívat na první řadu Disenchantment je pro fanouška předchozích děl Matta Groeninga poněkud útrpné. Dobré vtipy tam jsou, ne že ne, obzvlášť v druhé polovině.... ale většina je pořád vata, klidně by se to dalo zkrátit na polovinu, když příběh není ničím moc zajímavý, a hlavně to strašlivě vykrádá odjinud. Třeba od Monty Pythonů, od Gaimana, ale v prvé řadě z Futuramy - což o to, samozřejmě jsem čekal silnou podobnost s ní, ale že to bude jen doslovné převedení jejích charakterů do fantasy settingu je dost lame, obzvlášť když ďáblík a elf jsou mnohem nudnější než Bender a Fry. Být mi dvanáct a nikdy nevidět Futuramu, tak asi dobré, ale to by tu nemohly zase být ty permanentní vtipy o sexu (toto by do normální televize nikdy neprošlo). A přitom i to jsou "jen vtipy o sexu", není to hardboiled odvázaná perverze jak u Ricka a Mortyho. 5/10 ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Podle Netflixu je Disenchantment určený pro děti starší 13 let. Tomu nevěřte. Mrtvých je tu víc než ve Hře o trůny, narážek na sex, drogy a alkohol tolik, jako v celém seriálu Simpsonů (všechny řady dohromady). Pokud tohle překonáte, a budete čekat mix Zeměplochy a (polo)amatérského dílka JourneyQuest a zároveň se neleknete občas i vážnějšího ladění samotného seriálu, tak možná budete spokojeni. Já jsem byl. A opravdu hodně. Hlavní hrdinka princezna Bean, která chlastá jako duha, je nezodpovědná, občas někoho omylem zabije (v sebeobraně) a jejím největším snem je navštívit drogové doupě, je božská; i přes ty králičí zuby (které jsou stejně vlastně roztomilé). ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Věta: „Now that I'm a ghost, I'll help you make pottery,“ kterou pronese Elfo po rozbití láhve s jeho duší, je odkaz na film Duch (1990). (NiWi)
  • Keď Luci a Zog pomocou magickej gule sledujú minulosť, môžeme na moment vidieť časostroj z Futuramy (od r. 1999), konkrétne z epizódy The Late Philip J. Fry (2010). [Zdroj: digitalspy.com] (Fauirien)
  • Při obraně hradeb lze vidět, že valení sudů s pivem na zlobry až přílíš nápadně připomíná vzhled arkádové hry „Donkey Kong“. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama