Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 2
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (164)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Absolutní souhlas s "Zijutady". Po dvou dílech marně dumám, proč sledovat třetí. Zasmál jsem se za ty dva díly jenom jedinkrát, když sova narazila do zvonu(!). Nevím, jestli se to nějak rozjede, ale, ač jiný žánr, Final Space je jiná liga hned od první epizody. Nesympatické postavy, humor jako z posledních řad Simpsonů (slabý) a celkový design postav je podivný. Zapp Branigan (Futurama) byl sice idiot, ale milovali jste ho, tady je idiotů požehnaně, ale serou vás. Nerozumím tomu vysokému hodnocení, naprostá vysílací vata. Pokud ale žijete pro fantasy, možná tomu dejte šanci a uvidíte sami. 1,5* Lepší alternativa: cokoliv. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po legendárním seriál Simpsonovi, který jsem v mládí sledoval spoustu let a po výtečné Futuramě, kterou jsem si oblíbil v dospělosti, jsem s chutí zkusil nový pokus Matta Groeninga - Rozčarování. Tentokrát to nebylo nic moc. U první epizody jsem se zasmál asi jen dvakrát. Fantasy prostředí se zdálo být dobrým nápadem, ale je až trestuhodně nevyužité. Postavy jsou povětšinou nesympatické a mezi vtipnými momenty je zbytečně natahovaná vata. Snad aby se dodržela ideální minutáž? Kdyby to bylo o polovinu kratší, bylo by to lepší. Po jednom díle jsem si dokonce uvědomil, že jsem seriál zkoušel už asi před rokem a po pár epizodách jej opustil a ani jsem si to nepamatoval! To samo o sobě je hodně špatnou vizitkou. Nechávám dvě hvězdy a jako doporučení raději Futuramu. ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Groening se pokusil po Simpsons a Futuramě postavit další kult. No, nepovedlo se. Už z názvu je vidět strojená a nefunkční snaha o originalitu - nebo jste si snad tenhle název zapamatovali napoprvé? Všechno je tak moc promyšlené, že to ve výsledku ani trochu nefunguje. Princezna chlastá, fetuje, zabíjí, hláškuje, ale když se na těch 10 epizod první série podívám zpětně, vlastně se vůbec nic nestalo. Příběh se nekonal. Navíc netflixový přístup s vypuštěním celé série najednou tomuhle stylu ani trochu nesedí, zlatí Simpsonovi s novým dílem co týden... Za mě 40 %, a pokud se v příští sérii něco opravdu hodně nezmění, bude to konečná. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo možné od první série čekat vyloženě zázraky. Navíc, když je opravdu složité navazovat na seriálové kultovky jako Simpsonovi nebo Futurama, ale tomu srovnání se člověk prostě neubrání. Disenchantment je místy hodně úsměvné, scifi historický svět docela funguje, jenom docela trvá než si oblibíte postavy, které zde nejsou povětšinou tak výrazné. Určitě je to příslib, ale na větší hodnocení bude lepší počkat na další série. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie. Už dlho som sa tak nenasmial. Skvelý anglický dabing. Sexi hlavná hrdinka. V istom období som sa snažil nájsť podobné animované seriály ako Simpsonovci, Brickleberry či American Dad. A tak som narazil na tento seriál. Skvelý nápad. Animovaný seriál z prostredia stredoveku tu naozaj chýbal. K tomu zaujímavé postavy. Zubatá mladá "princezná", veľmi zábavný malý škriatok a k tomu jeden prazvláštny čert. Každá jedna postava je komická a ironická, rovnako tak postava kráľa. V každej epizóde je naozaj zaujímavý príbeh. Ja pevne verím, že sa dočkáme množstva sérií a kopy zábavy. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Približne v 22. minúte, keď Bean (Abbi Jacobson) hľadá Lucíka v pivnici, môžeme vidieť v ľavom spodnom rohu obrazovky na vrchu skrine bájny Necronomicon. Jedná sa odkaz na Lesný duch (1981). (DatneZW)
  • Zlá Bean je zde nazvána Xenou, což odkazuje na stejnojmenný seriál. (Duoscop)

Reklama

Reklama