Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (164)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zatím docela bída. Dokoukal jsem asi šest dílů. Sám nevím, protože jsem ty trapné scénky a slabé vtípky okamžitě přestal vnímat. Zdá se to jako hravé a perverzní, nač by se člověk chtěl podívat. Nakonec ale velké zklamání.. tak uvidíme, jak se to dál vyvine, jestli se k tomu vůbec kdy dokážu vrátit. N/A% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Řada: **** Asi největší rozčarování budí koncept. Nejde o samostatné příběhy (jako Simpsonovi, kde každá epizoda “končí kde začala” a fungují i osamoceně). Rozčarování je jeden dlouhý příběh. Má sice své epizodní “bloky”, ale seriál je lepší sledovat postupně. Animace sice Groeninga připomíná, ale má mnoho nových prvků. Byly chvíle, kdy bych ho v tom ani nepoznal. Ohledně příběhu. Je potřeba si na něj zvyknout. Díky tomu lineárnímu vyprávění je (řekněme) polovina taková “o ničem”. Zbytek ale obsahuje neskutečně vtipné momenty a morbidní poznámky. Otázka je, zda jsou opravdu tak dobré, nebo jen tak působí v kontrastu se zbytkem. To samé zasazení do fantasy je pro mě tak trochu… vopruz. Za sebe tedy beru tento počin jako Groeningův nejhorší (Futurama, Simpsonovi a pak teprve Rozčarování). To ale neznamená, že je to tragédie. Bez možnosti srovnávat, klidně nadprůměr. 2. Řada: **** Pokračuje kde se minule přestalo. Dozvíme se kdo jsou “dva šmíráci”, nebo kdo je Elfova matka (tak dlouho jsem čekal na někoho se stejným nosem - neklikat pokud to nechcete vědět - až jsem se konečně dočkal :)) a dojde na několik náznaků “něco se děje”, ale děj prostě uhne jinam a ty “drobečky” zaignoruje. Nevím jestli je to mazanost děje (uvidíme jindy) nebo roztržitost. Také mi přijde, že ubylo humoru. 3. Řada: *** Děj opět plynule pokračuje a rozvíjí další příběhy (nástavbu toho co už bylo) a nějak si nejsem jist zda to zapadá (Trøgtown). Plus se přidávají další království (Steamland, ostrov mořských panen). Takže o různorodost je postaráno, nicméně přijde mi, že toho nekorektního humoru ubylo ještě víc… takže jsem se už tolik nenasmál. 4. Řada: *** Další rozvíjení příběhu a jdeme hlouběji. Několik nakousnutých myšlenek z minulých řad se dotáhlo (př. amfory ve zdi, Elfovo narození), ale bohužel dost toho zůstalo rozvrtáno do nesmyslného detailu a necháno jak je (ano, Mat evidentně počítá s pokračováním) + opravdu nepotěšilo zbytečné recyklování postav. 5. Řada: ***** Tohle jsem upřímně nečekal. Naprosto dokonalé a chytré uzavření celého seriálu, rozloučení s doslova každou postavou a hlavně… hlavně MEGA scéna která mě dostala do kolen (až ji uvidíte, poznáte :)). ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Groening zkouší nové prostředí, kde by se mohl uchytit. Po oblíbených Simpsonech a Futuramě tu je toto Rozčarování, z něhož jsem poněkud rozčarován. Standardní okoukaná animace mi už přijde omšelá a nezáživná. Humor mi taky nijak nesedl a žádná postava mi není nijak extra sympatická. Takže ani po třech dílech mě to nechytlo a prozatím ho nechávám u ledu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paralely na život z prostředí středověkého fantasy jako vyšité. Jednoduché na pohled, s určitou zábavou, která někdy je níž někdy výš. Rozhodně skvělé na odpočinek, kdy nemusíte nijak hrotit příběh, který umí pobavit a překvapit. Nicméně nejde o nijak extrémně skvělý počin, ale je to určitá náplast za Futuramu, která pod Netflixem asi bude žít hodně dlouho. 2. série nebo jako druhá půlka první WTF?: Celý zbytek toho dalšího co jsme dostali se trochu točí neustále kolem toho samého. Více než stupidní humor a linka příběhu, která se nikam vlastně nehýbe. Koukalo se na to více než těžce, jelikož to nemělo skoro žádnou hodnotu, ať už předání nějakého obohacení nebo nějaké pobavení. Tak nějak se v tom nenajde nic. Jen někdy až neuvěřitelně stupidní situace s naprosto nudnými a stupidními postavami. To, co začalo jako ambiciózní humorná show, již druhou pseudo-sérií končí ve svém vlastním prachu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipy jsou tam tak řídké a dospívá se k nim tak klopotně, že si nemůžu pomoct: buď Matt zestárl nebo má nějaké špatné období. Nevadilo by mi, kdyby notoricky známé výtvarné pojetí tentokrát pojednávalo třeba hororový nebo smutný příběh. Jenomže pravdou je, že tvůrci se evidentně snažili o komedii. Žel naprázdno. První série zůstala neuzavřená s jasným vydíráním diváků, aby se podívali i na tu další. Vzhledem k autorské minimální nebo možná jen nevydařené snaze, nevím, ale asi už do Říše snů za princeznou, co se ráda napije, znovu nevycestuji. SHRNUTÍ: Není všechno Matt Groening, co se třpytí. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Celé jméno princezny Beanie (ústřední postavy seriálu) je Tiabeanie Mariabeanie de la Rochambeaux Grunkwitz. Celé svoje jméno představila v epizodě Okázalá bažina (2018), nicméně byla v podnapilém stavu a svoje příjmení zkomolila na Drunkowitz. (Simons_cz)
  • Když si princ Merkimer zkouší paruky můžete si na poličce povšimnout vlasů Frye z Futuramy (od r. 1999). (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno