Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (164)

HAL 

všechny recenze uživatele

Zvládnout se dodívat na první řadu Disenchantment je pro fanouška předchozích děl Matta Groeninga poněkud útrpné. Dobré vtipy tam jsou, ne že ne, obzvlášť v druhé polovině.... ale většina je pořád vata, klidně by se to dalo zkrátit na polovinu, když příběh není ničím moc zajímavý, a hlavně to strašlivě vykrádá odjinud. Třeba od Monty Pythonů, od Gaimana, ale v prvé řadě z Futuramy - což o to, samozřejmě jsem čekal silnou podobnost s ní, ale že to bude jen doslovné převedení jejích charakterů do fantasy settingu je dost lame, obzvlášť když ďáblík a elf jsou mnohem nudnější než Bender a Fry. Být mi dvanáct a nikdy nevidět Futuramu, tak asi dobré, ale to by tu nemohly zase být ty permanentní vtipy o sexu (toto by do normální televize nikdy neprošlo). A přitom i to jsou "jen vtipy o sexu", není to hardboiled odvázaná perverze jak u Ricka a Mortyho. 5/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paralely na život z prostředí středověkého fantasy jako vyšité. Jednoduché na pohled, s určitou zábavou, která někdy je níž někdy výš. Rozhodně skvělé na odpočinek, kdy nemusíte nijak hrotit příběh, který umí pobavit a překvapit. Nicméně nejde o nijak extrémně skvělý počin, ale je to určitá náplast za Futuramu, která pod Netflixem asi bude žít hodně dlouho. 2. série nebo jako druhá půlka první WTF?: Celý zbytek toho dalšího co jsme dostali se trochu točí neustále kolem toho samého. Více než stupidní humor a linka příběhu, která se nikam vlastně nehýbe. Koukalo se na to více než těžce, jelikož to nemělo skoro žádnou hodnotu, ať už předání nějakého obohacení nebo nějaké pobavení. Tak nějak se v tom nenajde nic. Jen někdy až neuvěřitelně stupidní situace s naprosto nudnými a stupidními postavami. To, co začalo jako ambiciózní humorná show, již druhou pseudo-sérií končí ve svém vlastním prachu. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zatím docela bída. Dokoukal jsem asi šest dílů. Sám nevím, protože jsem ty trapné scénky a slabé vtípky okamžitě přestal vnímat. Zdá se to jako hravé a perverzní, nač by se člověk chtěl podívat. Nakonec ale velké zklamání.. tak uvidíme, jak se to dál vyvine, jestli se k tomu vůbec kdy dokážu vrátit. N/A% ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězd se Disenchantment dost možná ještě vyškrábe. Po prvním shlédnutí jsou to čtyři a kousek. Groening nezklamal a změna prostředí od Simpsonů a Futuramy mu vyšla na výbornou. Možná chvilku trvá, ne si na nové postavy v čele s Bean, Elfem a Lucim zvyknete, ale když se tak stane, tak Vás budou bavit a to podle mě dostatečně na to, aby se z Disenchantment stala trvalka, ke které se ještě rádi na opakované shlédnutí vrátíte. Dalším velkým kladem je určitě i dějová linka, která se více či méně táhne napříč všemi epizodami a my tak nesledujeme 10x variaci na podobné, ale určitý vývoj, který zejména v posledních třech dílech divák náležitě ocení. Za mě zkrátka spokojenost a s partou s Dreamlandu jsem se rozhodně neviděl naposledy. 8/10 ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

S dalším projektem Matta Groeninga se člověk samozřejmě neubrání srovnání s těmi předchozími. Disenchantment je nejvymakanější, což ale není všechno. Vtip tomu nechybí, spousta jich je podobně filozofických, jako hlavně ve Futuramě. Ale že by seriál člověk pohltil podobně jako ona a Simpsonovi, to úplně ne. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Název „Misadventure“ nebo-li název lodi „Mis adventura“, jak jí říká Elfo, je vidět už plakátu první série „Misadenture Awaits“. (GejmronCZ)
  • Elfo nosí stejnou barevnou modročervenou kombinaci trička a šortek jako další Groeningova slavná postava, Bart Simpson ze Simpsonovi (od r. 1989). Ve scénách v Eflwoodu lze také zahlédnout postavu připomínající jeho sestru Lisu Simpson, elfku s červenými šaty a žlutými vlasy trčícími do stran. (hansel97)
  • Približne v 22. minúte, keď Bean (Abbi Jacobson) hľadá Lucíka v pivnici, môžeme vidieť v ľavom spodnom rohu obrazovky na vrchu skrine bájny Necronomicon. Jedná sa odkaz na Lesný duch (1981). (DatneZW)

Reklama

Reklama