Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (164)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co můžete od tvůrce Simpsonů a Futuramy čekat jiného, než infantilní humor a kopu narážek na současnou popkulturu. To vše zahrnuté do středověkého fantasy království Dreamland. Za mě ale musím říct, že super. První série se trošku hledala a tak první půlka dílů byla o jednotlivých dílech, jako třeba v Simpsonech a druhá půlka rozjela ucelený děj, což udělali rozhodně dobře. A i když je to nezvyk koukat na kreslený příběh na pokračování, tak tady se to vysloveně povedlo. Odpočinul jsem si, pobavil se, na postavy si vysloveně zvykl a navíc si užíval opravdu krásnou animaci království, která má tu výhodu, že i kdyby Vás příběh a postavy nebavily, tak u ní se kochat prostě musíte. Za mě tedy super a jsem zvědavý, kdy dorazí další díly... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Meh. Strašný priemer. Má to celkom solídny rozjazd (hlavne pasáž v elfovskom svete), ale potom ti ide na autopilota. Rozprávkovo-stredoveký svet je využitý minimálne, príbehy sú rutinné (vrátane najhoršej rutiny v podobe "klamal som a potom sa začali valiť dôsledky klamstva") a to množstvo rozvinutých línií a nedopovedaných cliffhangerov je na nervy. Prvá séria: 5/10; druhá séria: 3/10. ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězd se Disenchantment dost možná ještě vyškrábe. Po prvním shlédnutí jsou to čtyři a kousek. Groening nezklamal a změna prostředí od Simpsonů a Futuramy mu vyšla na výbornou. Možná chvilku trvá, ne si na nové postavy v čele s Bean, Elfem a Lucim zvyknete, ale když se tak stane, tak Vás budou bavit a to podle mě dostatečně na to, aby se z Disenchantment stala trvalka, ke které se ještě rádi na opakované shlédnutí vrátíte. Dalším velkým kladem je určitě i dějová linka, která se více či méně táhne napříč všemi epizodami a my tak nesledujeme 10x variaci na podobné, ale určitý vývoj, který zejména v posledních třech dílech divák náležitě ocení. Za mě zkrátka spokojenost a s partou s Dreamlandu jsem se rozhodně neviděl naposledy. 8/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ani po čtvrté řadě nemám potřebu měnit hodnocení, protože Rozčarování je stále parádní seriál a vysoko nastavenou laťku si drží dál. Fantasy stejnou měrou paroduje i miluje, humor je ztřeštěně černý a hlavně... Hlavně má opravdový děj, který spojuje všechny epizody a dává té vší legraci tu a tam punc něčeho serióznějšího. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální. Je to komedie? Ano, neskutečně vtipná, dokonce zábavnější, než Futurama, která oproti téhle čarovnosti příliš spoléhá na humor založený na popkulturních odkazech. Ale tohle je pod závojem vtipu perfektně funkční fantasy, které je podle mě krom Hry o trůny to jediné, co za posledních deset let v tomhle žánru vzniklo v tv a hrozně tomu pomáhá to, že čím dál se postupuje dějem, tím méně jsou jednotlivé díly epizodické a upřednostňuje se celkový děj. Zkrátka je to takový Pratchett na speedu. Jaké lepší doporučení by sakra kdo chtěl. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Věta: „Now that I'm a ghost, I'll help you make pottery,“ kterou pronese Elfo po rozbití láhve s jeho duší, je odkaz na film Duch (1990). (NiWi)
  • V latině znamená slovo Ursula „malá medvědice“, což ve svojí zvířecí části koresponduje s charakterem stejnojmenné postavy v této epizodě. (NiWi)
  • Princ Merkimer má zlatou korunu svými symboly nápadně připomínajícími korunu Jugheada Jonese z komiksového předlohy pro seriál Riverdale (od r. 2017). (hansel97)

Reklama

Reklama