Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 3
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (164)

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězd se Disenchantment dost možná ještě vyškrábe. Po prvním shlédnutí jsou to čtyři a kousek. Groening nezklamal a změna prostředí od Simpsonů a Futuramy mu vyšla na výbornou. Možná chvilku trvá, ne si na nové postavy v čele s Bean, Elfem a Lucim zvyknete, ale když se tak stane, tak Vás budou bavit a to podle mě dostatečně na to, aby se z Disenchantment stala trvalka, ke které se ještě rádi na opakované shlédnutí vrátíte. Dalším velkým kladem je určitě i dějová linka, která se více či méně táhne napříč všemi epizodami a my tak nesledujeme 10x variaci na podobné, ale určitý vývoj, který zejména v posledních třech dílech divák náležitě ocení. Za mě zkrátka spokojenost a s partou s Dreamlandu jsem se rozhodně neviděl naposledy. 8/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipy jsou tam tak řídké a dospívá se k nim tak klopotně, že si nemůžu pomoct: buď Matt zestárl nebo má nějaké špatné období. Nevadilo by mi, kdyby notoricky známé výtvarné pojetí tentokrát pojednávalo třeba hororový nebo smutný příběh. Jenomže pravdou je, že tvůrci se evidentně snažili o komedii. Žel naprázdno. První série zůstala neuzavřená s jasným vydíráním diváků, aby se podívali i na tu další. Vzhledem k autorské minimální nebo možná jen nevydařené snaze, nevím, ale asi už do Říše snů za princeznou, co se ráda napije, znovu nevycestuji. SHRNUTÍ: Není všechno Matt Groening, co se třpytí. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ani po čtvrté řadě nemám potřebu měnit hodnocení, protože Rozčarování je stále parádní seriál a vysoko nastavenou laťku si drží dál. Fantasy stejnou měrou paroduje i miluje, humor je ztřeštěně černý a hlavně... Hlavně má opravdový děj, který spojuje všechny epizody a dává té vší legraci tu a tam punc něčeho serióznějšího. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Zatím to dokoukané nemám, ale je mi jasné, z čeho si tu dělá Groening srandu. Ze současných trendů až přehnaně se propagujících v naší západní společnosti. Silná ženská protagonistka, která je zde nezodpovědná alkoholička. Elf, kterého už nebaví svůj ťuťuňuňu svět a chce prožít dobrodružství na vlastní pěst. Ale neví, jak na to. A pak tu máme osobního démona, který působí dojmem pistolníka ve středním věku a z těch tří asi nejnormálněji. A proto nejvtipněji. Námět středověké fantasy nabízí úchvatný vizuál, ale pokud jde satiru, jde jen o popichování. Přestože odkaz na Lord of The Rings za to opravdu stál. Proto úplně nechápu, proč stopáž a děj přizpůsobit právě tomu žánru, ze kterého si dělá srandu. Kde je ten Groeningův skutečný dravý cynismus, který dokázal brilantně maskovat pod konvenčností? Futurama si s časovou metaforou vyhrála mnohem lépe. A vlastně hlavní trojice jsou recyklovaní Fry, Leela a Bender. Jen s rozdílem jejich přístupu k životu a vztahů mezi sebou. Ovšem Elfo vypadá, že Bartu Simpsonovi ugumovali hlavu, nahradili elfí a nakonec změnili barvu. A tu kontinuitu přes celý seriál u satiry tohoto typu nemohu úplně překousnout, což se projevilo u posledních sérií South Parku (i když se to umírnilo v těch 2 nebo už 3 nejposlednějších), nejdříve dlouhou parodií na Game of Thrones a potom oficiálním vyhlášením války politické korektnosti, což je v dnešní době velmi důležité (myslím hlavně ve smyslu přehnaných lovů na čarodějnice), ale zároveň tím pánové připravili svoje "děťátko" o moment překvapení. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po dvou dílech. Ještě horší než jsem se bál. Vtipy na úrovni posledních sérií Simpsonových a potenciál kouzelného středověku absolutně nevyužit (všechno by se mohlo dít zrovna tak ve Futuramě). Párkrát jsem se zasmál, ale všechno se v seriálu děje tak nějak mimochodem, že je mi to úplně jedno a jen se nudim. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Keď Luci a Zog pomocou magickej gule sledujú minulosť, môžeme na moment vidieť časostroj z Futuramy (od r. 1999), konkrétne z epizódy The Late Philip J. Fry (2010). [Zdroj: digitalspy.com] (Fauirien)
  • Název „Misadventure“ nebo-li název lodi „Mis adventura“, jak jí říká Elfo, je vidět už plakátu první série „Misadenture Awaits“. (GejmronCZ)
  • Seriál se odehrává ve 13. století. (GejmronCZ)

Reklama

Reklama