Reklama

Reklama

Nicota

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Počas nočnej zmeny nájde Daniel (Aaron Poole) zraneného chlapa a ihneď sa ho snaží dostať do nemocnice. Tých v okolí nie je mnoho, takže musí využiť tú, ktorá má byť čoskoro uzatvorená. Po príchode na miesto však zisťuje, že pacienti s personálom sa ocitli pod útokom monštier a aj keby chceli uniknúť, čakajú na nich vonku členovia neznámeho kultu s dýkami v rukách. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (189)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme Věc, Aliena, Cthulhu, Hellraisera a jeho Cenobity a všechno to ovládá jakýsi pochybný Ku-Klux-Klan. The Void se očividně snažil způsobit orgie hororovým fandům a tak do sebe naházel všemožné odkazy na kultovní horory. Děsivé jsou scény, kdy je nemocnice v obležení maskovaných členů kultu. Toto já vidět, jak na mě něco takového čeká venku, asi zalezu někam do sklepa, nebo kouta. Ne, počkat, tam jsou vlastně chapadla a Prastaří. Tak to by asi nevyšlo. No nic...:D Jako celek snímek funguje v podstatě docela dobře. Slušná podívaná, z níž asi hrůzou nepolezete po zdech, ale na jedno podívání je ideální. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že snad většina komentářů neustále zmiňuje jak je The Void poctivou, v opačným případě lacinnou vykrádačkou asi sto šedesáti osmi hororů a nedočtu se nějakou solidní rekonstrukci názorů proč se komu film líbil a nelíbil. Já si spíš myslim, že ty scénáře píše ten samej týpek, protože jsem se opět dočkal poctivé kolosální porce nelogických kolapsů a předvídatelných scén, (zejména když jde buchta sama pro ty medikamenty, zákonitě se něco musí posrat). Gore, lekaček, krve a podobných lahůdek sice zde není až tak moc, ale i tak mě to nebavilo. Příšery jsou asi skvostný, tyhle filmy však nejsou dělaný pro mě pravděpodobně. Opět se totiž spíš vsadilo na nějakou brutalitu, ale atmosféra, pocit beznaděje a zejména HOROR se nedostavil. Vůbec jsem se necítil sklíčený a zdeprimovaný, což je dost velkej problém u filmu, kde kolem nemocnice stojí asi padesát bílejch pláštů s kudlou v ruce a černým trojuhelníkem na xichtě a v nemocnici řádí sem tam nějaká příšera. Postavy klasicky na sebe křičej, nadávaj si, skáčou si do řeči, místo toho aby se uklidnili a podali si pomocnou ruku. Snad každej se tam vyjadřuje jako hulvát, až mi toho policajta bylo líto. Scénář dost kolísá taky v tom, jak moc vše ulehčuje té partě. Ještě při prvním takovém krvavém momentu jsem si vychvaloval realistické vykreslení policajta, kterej po použití služební zbraně to psychicky neunese a měl jsem přitom momentu nepříjemný pocit a na chvíli mě zavalila husina, ale když tam reagují na příšery bez nějakého strachu, respektu a jen řvou fuck, fuck, veškeré napětí o ně, se vytratilo. Musim pochválit fenomenální audiovizuál, ale opět, kvůli tomu na horory nekoukám. Vlastně to obsahuje veškeré prvky, kterými pohrdám u hororového žánru, jen je to říznuté nějakým mystičnem. První setkání s příšerou je navíc utopené stylem, že tam neustále bliká světlo každou vteřinu a není ani pořádně vidět, takže se pro mě tyhle momenty automaticky stávaj nesledovatelný a umělý. The Void bych mohl doporučit divákům, co maj rádi krev, obludy a 80's horory. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

The Void není vůbec špatný sci-fi atmosférický horor, ale měl jsem obrovské očekávání. To se podařilo bohužel naplnit tak z půlky. I přes zručně zmáknutou technickou stránku, která sází na poctivé chuťovky vytvořené přímo na place bez přehnaného CGI, maličko klopýtá příběh. Nepřišlo mi, že by tolik vtáhl do multidimenzionálního Lovecraftovsky laděného tématu plné zmutovaných patvarů s hbitými chapadly. Při sledování mi naskakovaly bizarní výjevy podobně jako v Carpenterově Věci anebo více béčkově laděného Ze záhrobí, které z Lovecraftova pera přímo vychází. Možná by to chtělo dát The Void ještě další šanci, ale takhle na první dobrou jsem nebyl sestřelen, natož unesen slizkými chapadly do jiného vesmíru. Prozatím slušný průměr. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na horory, kedysi môj najobľúbenejší žáner sa už v poslednej dobe ani nedá moc pozerať, to už je len samá ohraná ducharina alebo ultralacná vyvražďovačka, prípadne nejaký ten stereotypný homeinvasion a tak som skutočne rád za film, ako je práve Void. A pritom ani toto nie je nejaká vysokorozpočtová áčková záležitosť, práve naopak, ale tvorcovia to točili s láskou a rozpočet použili tam, kde ho aj bolo najviac treba a to je najdôležitejšie. A pritom spočiatku to vyzerá tak neškodne, štandardná skupina ľudí, často využívané prostredie nemocnice a nejaké to menšie tajomstvo, ale prakticky úplne nečakane sa objavia nejaké tie výborné prvky a už mi bolo jasné, že ma to bude veľmi baviť, čo sa aj stalo. O nejakej výraznejšej originalite sa tu síce moc hovoriť nedá, film neustále pripomína mnoho iných filmov, už len od Carpentera som si spomenul na tri filmy, Vec, Vládca temnôt a Prepadnutie 13 okrsku, k tomu ešte Hellraiser, Horizont udalostí a pár ďalších, ale keďže všetky tieto filmy sú originálne, nápadité a ich kombinácia je točená s láskou, tak si na to nemôžem sťažovať. Dejovo mi to prišlo po celý čas dostatočne zaujímavé, len som dúfal v nejakú jednoznačnejšiu pointu, toto bolo také nedotiahnuté, ale v tomto žánri mi to zase moc neprekáža. Po hororovej stránke môžem hlavne chváliť, film síce nie je až tak napínavý, atmosférický a nepríjemný, ako by mohol, ale aj tak sa mu darí držať slušnú tajomnú atmosféru a hlavne ponúkne skvelé masky a efekty, ktoré mi tak chýbali. Nájde sa tu viacero parádnych monštier, ktoré teda vedia vyvolať rešpekt a nechýba ani pár drsných úmrtí. Obsadenie určite mohlo byť aj lepšie, postavy sú síce ideálne, ale obsadené dosť nevýraznými hercami, ale zase stále lepšie, než nejakí otravní teenageri a časom som si zvykol aj na týchto hercov. A režijne to v rámci možností ani nemohlo byť moc lepšie. Takže pre mňa je Void mimoriadne príjemné prekvapenie, pocta klasikám prevažne osemdesiatych rokov, ktorá má nielen zaujímavý scenár, ale konečne som zase videl aj parádne monštrá točené klasickým štýlom. Len viac takýchto hororov. 78% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

4* s prižmúrením očkom. Trocha z Lovecraftu, trocha viac z Carpentera a Fulciho (možno viac ako len trocha inšpirácie) ale výsledok sa mi celkom páčil. Malo to svoju hrôzostrašnú atmosféru, celkom podarenú hudbu, nechutne slušné gore bez minimálneho CGI a kozmickú tajuplnosť. Škoda dementného správania hlavných postáv, mohli sa s tým pohrať viac, nemuseli sa chovať ako v nejakom teenagerskom slasheri. No aj tak je to jeden z najlepších hororov za posledné roky. O tom sa nebudem hádať. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v kanadském městě Sault Ste Marie. (Homerking)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2016 na filmovém festivalu Fantastic Fest. (Homerking)

Reklama

Reklama