Reklama

Reklama

Ouija: Zrození zla

  • USA Ouija: Origin of Evil (více)
Trailer 2

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (176)

borec999 

všechny recenze uživatele

Jeden z troch hororov Mikea Flanagana v roku 2016. A dá sa povedať že ani jeden z nich ma nenadchol natoľko aby sa vymanil z priemerných 3*. Dvojka Ouijy nie je zlá, retro štylizácia sedí, Lulu Wilson hrá fajn a aj ostatný "typický Flanaganov kasting (Thomas,Reaser), ale prišlo mi že po slušnom rozbehu (fakeové seansy, posadnutie Lulu Wilson) sa strašením, dejom alebo čímkoľvek iným nevedel príliš pohnúť ďalej a len prešlapoval na mieste. A súhlasím tiež s JASM, zabielených očí bolo až moc a pri pár scénach v závere mi bolo skôr do smiechu než že by som sa mal báť. A budem asi úplne jediný komu sa priamočiarejšia, jednoduchšia a ľakačkovejšia jednotka páčila viac. 55% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Ouijy je překvapivě o něco lepší než relativně nudný a nepřekvapivý díl první. Nabízí prequelový příběh rodiny Zanderových, která v prvním díle strašila, retro stylizace je fajn a lekačky a hororové scény v závěrečné části poměrně slušně fungují. Děsivá holčička, nějaké to lítání vzduchem, chození po stropě či stěnách, klasika která neurazí. Jediné dva problémy jsou tradiční hodinový rozjezd než se něco začne dít, který od nudy nezachrání ani slušné postavy. A pak díky tomu, že jde o prequel a víme jak postavy dopadnou je napětí prakticky nulové... těžko se dá fandit a držet palce postavám, když víte jak to skončí. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Zajimavejsi nez puv. film. Forma prequelu umoznuje historictejsi ladeni, i kdyz to proti zmince v jednicce (tam se mluvilo o prelomu 40./50. let) trochu upravili az na konec let sedesatych. Zadne pocitace, internetove vyhledavace, mobily...bez moderni techniky je horor hned lepsi. Na druhou stranu to ale taky hodne pripomina "3:15 zemres" nebo Conjuring/Annabelle serii (coz potvrzuje i to, ze Wilsonova hrala v obdobnem prequelu Annabelle 2). Sympaticke a vtipne (a opet podobne Conjuringu) je snaha ukazat nejdriv realitu. A trendy ducharske seance predstavit jako sikovny podvod, z ktereho zije samozivitelka se dvema dcerami. Ale jen do te doby, nez se jako vhodne medium ukaze nejmladsi z nich :) Nektere triky mohly byt trosku lepsi a podobnost s jinymi filmy se nezapre, ale jinak fajn bubakovina pred spanim :) ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Taký ten pekný kúsok s koncom, pri ktorom moja hororová dušička zaplakala sklamaním. Ryšavá slečna svojej malej, roztomilej, posadnutej sestričke zašpricuje chriapu, pokazí mi pekne strávený čas a odprace sa do bielej izby, kde bude trpieť až do roku 2014, kde sa, ak si dobre pamätám, s ňou skontaktujú študenti, ktorí boli tak dementní, že nebrali na vedomie pravidlo, ktoré nás, pozorných divákov naučila doterajšia kinematografia. No, nikdy nevyvolávajte duchov v dome s veľmi temnou a pohnutou minulosťou. Alebo si to celé len pletiem s iným filmom? ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Stejně zlé jako Ouija. Dlouho to vypadalo, že prequel Origin of Evil bude lepším filmem, ale hrozně debilní příběh, který nedává vůbec smysl pohřbívá prequel na mainstreamové hororové dno. Kamarád mi varoval, že je to snad ještě horší, než Sinister 2. Bohužel, je to minimálně stejně špatné. Marcus posedne Doris, pak se stanou události, které byly zmíněny v Ouije a duch tedy přesedá z těla na tělo. Klasicky se tu leze po zdech a nechybí ani zavírání dveří. Moc jsem nepochopil, proč tedy v Ouije, která se odehrává ve stejném domě, je straší Doris a ne Marcus a jeho temnota. Možná to bude tím, že ač se scénáristé snažili, oba příběhy Ouija nedávají smysl a nejsou ani děsivé. Já udělal bohužel tu chybu, že jsem oba díly viděl za sebou během jednoho večera/noci. Těžkej tilt. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Californii. (rafix)
  • Dom, v ktorom sa tento film odohrával, bol použitý aj v inom horore – Nezhasínaj!  (2016). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama