Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

kingik 

všechny recenze uživatele

Věrná imitace původního filmu. Dva noví představitelé v podstatě imitují dva dřívější bardy. Copak o to, Rami Malek má imitaci zvládnutou s bravurou, sklidil ovace za Freďáka Mercuryho, ale že i Charlie Hunnam ze sebe dostane i kus Steva McQueena (Queen je všude, kde je Malek), to je poměrně nečekané, většinou totiž hraje na hovno. I stalo se a Hunnam je novodobě v kulisách tvrdého vězení třicátých let minulého století, potažmo roky trvající samotky, příjemně přesvědčivý. Zjevem a zajímavým ztvárněním ho však přesto trumfuje Malek. Problémem je, že se jedná právě o remake slavného filmu, přičemž se najde slušný zástup těch diváků, kteří na původní verzi i její představitele nedají dopustit, i když (spravedlivě řečeno) je to úmorně roztažené pojednání, které by klidně mohlo být o tu hodinu kratší, a všichni by to taky přežili. To předělávka má jen ty dvě přijatelné hodiny, ve vězeňských prostorách inkriminovaného Ďábelského ostrova se pohybuje svižně a kolem již existujícího originálu našlapuje s úctou. Završení muklovských toulek Henriho Charriera není úplné terno, nicméně herci předvedli zdárně nakvašené emoce, dánský režisér Michael Noer se solidně etabloval mimo svoji domovinu, přičemž si zrovna nevybral k přepracování jednoduchou látku. Dal jí však důstojné zpracování, které přijde vhod zejména těm, kterým se původní Motýlek z nějakých nevysvětlitelných důvodů vyhýbal jejich zornému poli. 9/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Výprava je věrohodná, herecky celkem slušné, problém je, že v příběhu, který absolutně nepotřebuje žádný remake. Původní film s McQueenem a Hoffmanem je dodnes svěží a ve všech aspektech překonává tuhle předělávku. Navíc, ať je Hunnam sebecharismatičtější typ (jako že opravdu je), tady to herecky nezvládá, zejména ve scénách na samotce a nemám pocit, na rozdíl od McQueena, že by nějak trpěl a že by se na něm ty léta trýzně nějak podepsaly. McQueen byl na konci zlomený muž, který ještě ze sebe vykřesal poslední zbytky sil, Hunnam to tak nějak projde lážo plážo, a to, že mu maskéři nabarví vlasy na bílo, z něj trpícího neuděláte. Když odhlédnu od toho, na tomhle filmu není jinak vysloveně nic špatně, ale je úplně zbytečný. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo, než sem se odhodlal k tomuhle rejmejku. Jako originál je jeden z nejlepších "Vězeňských" filmů ever. O to mi asi trvalo dýl, než sem se na tohle mrknul. Co mě naopak lákalo hodně, tak ústřední dvojice- Hunnan a "Fredie" Malek. A můžu říct, že tihle dva sou fakt borci. Proradný jeptišky opět nezklamaly :o). Oproti původnímu filmu tohle dopadlo vlastně celkem dobře. Bylo tady víc akce a dobrodružství, ale na origoš tohle nemá, leč se tomu aspoň kousek přiblížilo... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepovažoval by som to za prerábku staršieho filmu s Hofmanom, ale za celkom iný film. Nie síce lepší, ale aj tak výborný. Je tu dosť menej beznádeje, keď sa päť rokov na samotke skráti na pár sekúnd a už sme z nej vonku. Zato Diablov ostrov ako pekné dovolenkové miesto sa mi celkom páčilo. –––– Ako sa mohol syn dvoch učiteľov dostať na takéto miesto? ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Zcela ze zvědavosti jsem se rozhodl podívat se na toto nové zfilmování Motýlka. Musím přiznat, že nebylo špatné, ale přece jenom původní Motýlek je mnohonásobně lepší. Po celou dobu sledování filmu mi vadilo, že hlavní postavy vypadají jinak, než na jaké jsem si zvykl v původní verzi. Podívaná to nebyla špatná, ale stačila mi jednou, zatímco původního Motýlka jsem viděl už mnohokrát a ještě se na něj mnohokrát rád podívám. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)
  • Papillon (Charlie Hunnam) ve skutečnosti část svého trestu pracoval ve vězeňské nemocnici ve Francouzské Guyaně. Historici věří, že právě tam nasbíral příběhy pro svou knihu od jiných vězňů, kteří se pokusili o útěk. Kniha je tedy spíše jakousi koláží zážitků různých lidí, než autobiografií Henriho Charriera. (Candice)

Reklama

Reklama