Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niektoré predlohy majú to šťastie, že ich môžete adaptovať donekonečna a nikto nebude riešiť, ktorá z filmových verzií je lepšia, lebo si už ani nikto nepamätá minimálne tú prvú. No a potom sú tu diela ako Motýlik, kde vznikol jeden legendárny film a nová adaptácia je automaticky, a nespravodlivo, chápaná ako parazit. Čo je veľká škoda, pretože pri takto príťažlivej látke stačí len silné režijné vedenie a vhodný casting a výsledok musí byť skvostný. No a Motýlik verzia 2017 ponúka všetko, čo treba, navyše Malek a Hunnam sú dokonalou castingovou voľbou. Možno sa len až príliš podobajú pôvodnému obsadeniu, čo ale na ich hereckom umení nič neuberá. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Zcela ze zvědavosti jsem se rozhodl podívat se na toto nové zfilmování Motýlka. Musím přiznat, že nebylo špatné, ale přece jenom původní Motýlek je mnohonásobně lepší. Po celou dobu sledování filmu mi vadilo, že hlavní postavy vypadají jinak, než na jaké jsem si zvykl v původní verzi. Podívaná to nebyla špatná, ale stačila mi jednou, zatímco původního Motýlka jsem viděl už mnohokrát a ještě se na něj mnohokrát rád podívám. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, zda za tento film ukamenovat režiséra nebo střihače, ale velmi se tu mrhalo potenciálem. Samozřejmě je nadlidský úkol překonat něco tak bezchybného, jako je verze z roku 1973. Jakákoli kvalita, kterou se vám podařilo zaregistrovat, je dána čistě velice solidním hereckým duem a boží předlohou. Jinak se tu opravdu kurvilo na velké čáře. Ve filmu je zcela pokurveno navazování mezi jednotlivými částmi, tudíž film prostě nedovede diváka upoutat do sedačky a vžít se do děje, jako to dokázal Motýlek z roku 1973. Nebojím se označit tento film za trochu nadbytečný. Vlastně nepřináší nic nového. Prostě jen za původní verzí ve všech ohledech pokulhává. Velmi slabé 3 *. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Opäť by sa hodila jedna hviezda medzi treťou a štvrtou. Bolo to už dávno, ale Motýľa som čítal a je to jedna z najpútavejších kníh, pamätám sa, ako som ju, ako pomalý čitateľ rýchlo zhltol a nechcel som, aby skončila. Film taký zážitok samozrejme nedosiahol, ani ho dosiahnuť nemôže. Ani tento, ani ten s McQueenom. Musím povedať, že postava Charriéra si žiada herca s charizmou, aspoň ako mal Steve McQueen, ale to nie je všetko. Toľko pocitov z knihy sa skrátka nedá napchať do dvojhodinového filmu a ani ich žiadny herec nezahrá. Ale aj tak dávam štyri, keďže tri a pol sa nedá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Doba remaková stále neskončila a tak se nám dostává recyklací a nových adaptací všeho, na co si jen vzpomenete, stále dokola. Motýlek patří k těm  příběhům, které byly  prostřednictvím filmových políček odvyprávěny téměř až zcela dokonale a tak je  další pokus zkrátka a jednoduše zbytečný. Proto jsem tuto verzi i docela opomíjel a do jejího sledování jsem se prakticky pustil jen díky výročí úmrtí Henriho Charriera. A de facto se dá říct, že ač platí výše uvedené o zbytečnosti,  Michael Noer alespoň nestvořil nic ostudného.  Co do charismat mi sice pánové Hunnam a Malek  Hoffmana a McQueena nepřipomínali ani vzdáleně a ani co do prostředí jsem si nepřišel jako na vězeňském ostrově. I ta scéna se samotkou tu byla prostě řidší, ale  za přece jen  slušné filmové  řemeslo klidně tu čtyřku obětuju. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Papillon (Charlie Hunnam) ve skutečnosti část svého trestu pracoval ve vězeňské nemocnici ve Francouzské Guyaně. Historici věří, že právě tam nasbíral příběhy pro svou knihu od jiných vězňů, kteří se pokusili o útěk. Kniha je tedy spíše jakousi koláží zážitků různých lidí, než autobiografií Henriho Charriera. (Candice)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)
  • Pri jedinej poprave väzňa gilotínou nie je pri pohľade na čepeľ noža vidieť žiadnu krvavú stopu. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama