Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Nejspíš lehce spoileroidní: Ve stejném tempu, v jakém mé nadšení během prvních dílů stoupalo, začalo zhruba od půlky série klesat. Je to silné a dobře natočené od začátku do konce, ale když se z napínavého krimi thrilleru během pár dílů stane téměř absurdní gangsterka, z nichž jsou ZE VŠECH POSTAV nejsympatičtější dva záporáci, je to sice úsměvný twist, ale při ohlédnutí zpět na celou sérii to působí spíš nesourodě než promyšleně. Co seriál nasliboval v několika prvních dílech nenaplnil. Ne, že by se o to pokusil a ono se to nepovedlo, jen se na to prostě vysral a šel úplně jinou cestou, podle mě ne zrovna šťastnou. Roth je boží a uvnitř vlastně zcela ploché postavě dodává zajímavou texturu, až by člověk skoro uvěřil, že je pod ní velká hloubka, ale když si odmyslíte Rotha, příliš toho nezůstane. V tom ohledu jsou manželka i dcera mnohem zajímavější. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Což o to, řemeslně je to zvládnuté vcelku dobře, herci se vesměs taky snažili, ale ten scénář… Prapodivné zápletky a zvraty děje, a místy ještě divnější chování postav sráží Tin Star někam mezi 2 a 3 hvězdičky. Bohužel. (Edit: Po druhé sérii zvedám na 3. Krásně absurdní a zběsilé momenty, mělo to šťávu.) ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

První dva díly mě nadchly, určitá podobnost s Ozark, minimálně tedy prostředím a rodinou, která se z nějakého důvodu stěhuje jinam.Mělo to drajv a ve mě hlodala velká zvědavost, jakým směrem se to bude ubírat. A zahlo to dolevaaa. A to hodně, herci byli vybráni pečlivě, ale mě prostě přestalo bavit dívat se nesmyslně se chovající trotly. Jeden vedle druhého, to je můj pocit.Nevyužitý potenciál s krásným vizuálnem. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Konečně opravdová druhá sezóna True Detective a Tim Roth dost možná ve své životní roli. Tin Star je správně audiovizuálně vymazlený, atmosférický a proklatě napínavý thriller s přiměřenou mírou jednoduchého ale efektivního a setsakra krvavého násilí a nejzajímavějšími postavami v čerstvé paměti. V druhé polovině mu sice postupně ubývá na dechu, ale finále je jednoduše královské. Hlavně ať proboha druhá série nepokračuje v krásně zakončeném příběhu a podobně jako ten True Detective raději naváže jen tematicky, i kdyby měl výsledek dopadnout podobně rozporuplně. Další komplikace by Tin Star totiž shodila minimálně o třídu níž. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Podobný případ, jako třeba Městečko Fortitude. Dost nenaplněný potenciál... První série ještě vcelku normální, průměrná kriminálka s pěknou krajinou. Pak se ale něco stalo, tvůrci zřejmě požili větší množství návykových látek a nějak se to zvrtlo. Druhá řada je synonymem pro nudu, obohacenou o bandu extrémně nesympatických kreatur jakožto hlavní postavy tohoto seriálu, kterým přejete co nejhorší smrt. Šíleně přehrávající Roth, který zřejmě zalitoval, že z tohoto vlaku nedokázal včas vystoupit. Co se týče třetí řady, tak ta je naprostý bizár, kde jde všechna logika stranou. Hlavní postavy vystřílejí půlku města, a višchni dělají jakoby nic. Liverpool je podle tvůrců zřejmě takovým horším postapo městem, kde vládnou dětské gangy, a všichni jsou zkorumpovaní a závislý na drogách. V žánrech chybí komedie, i-když asi nechtěná... ()

Galerie (359)

Zajímavosti (9)

  • V úvodní scéně slyšíme píseň „It Seemed the Better Way“ od kanadského hudebníka Leonarda Cohena. (Trajektt)
  • V 16. minutě na posvatební párty slyšíme instrumentální skladbu „Sandstorm“, která vyšla v roce 1999 a která je od finského DJ a hudebního producenta, který si nechává říkat Darude. (Trajektt)
  • Na konci 9. minuty, když Jack (Tim Roth) popíjí na baru a když do lokálu vstoupí jeho žena, slyšíme v pozadí skladbu „The Power of Love“ od britské kapely Frankie Goes to Hollywood z jejich debutového alba „Welcome to the Pleasuredome“, které vyšlo v roce 1984. (Trajektt)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama