Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

Olík 

všechny recenze uživatele

S dětskými příběhy made in Československo to máte jako s hokejovým týmem. V kabině se potkávají štědře placené hvězdy (např. Páni kluci, Lucie, postrach ulice), druhý sled (např. Pětka s hvězdičkou, Páni Edisoni) a pak nezbytní dělníci, jejich jméno ne každý zná, což jim ovšem neubírá na jejich významu. Domácí rodinná sci-fi (bezesporu ji na České televizi zaznamenal i samotný Harold Ramis :D) je pro mé dětství právě takovým poctivým dříčem ledových ploch a to především pro svůj dětskydospělí humor, zápletku téměř až Macourkovskou a Musila, Musila a Musila nebo lépe řečeno Diviše a Diviše......jejich výkon by se nebál zařadit vedle Holého, Dymka nebo Fuchsové. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Dětská komedie Drahomíry Králové je ozvláštněna klíčovým "pohádkově vědecko-fantastickým" motivem, kdy působením blesku dochází ke zdvojení dvanáctiletého, technicky mimořádně nadaného Pavla Musila. Každý z dvojníků je přitom vybaven zcela odlišnými charakterovými rysy, danými Pavlovým duševním rozpoložením jejich vzniku. Tím přirozeně dochází k řadě komických situací, omylů a zápletek nejen mezi samotnými "sourozenci" a jejich vrstevníky, ale i mezi dětmi a dospělými... Velmi podařený námět i scénář, u mě velká spokojenost. 85% ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Svěží dětský film prošpikovaný skvělými hláškami. Vynalézavost hlavního hrdiny Musila je neuvěřitelně hravá, takže každý divák zalituje, že nebyl také tak trochu geniálním dítětem (tedy kromě diváků, kteří takovým dítětem byli). Dvojčata Divišovi se s trojrolí popasovali opravdu fantasticky a k ředitelovi Šimkovi ani není třeba nic dodávat. Poté, co si Musil bezděčně vyrobí dva své dokonalejší klony, zjišťuje, že život po boku dvou svých lepších "já" není žádná výhra. Vtipný film, který se vyrovná tomu nejlepšímu z dílny Miloše Macourka. "Je to i naše máma." "Vy buďte rádi, že tady vůbec jste. Měli byste se jít mazlit do ústavu se zkumavkama." ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám, že jsem ten film díky jeho "sci-fi zápletce" měl strašně rád. A díky hláškám jako Musil, ještěs málo zkusil a tak. Dnes už je to spíš takový úsměvný pohled zpět, outdated věc s morálním protišikanózním poselstvím, s nesnesitelnými dvojčaty v hlavní roli. Ale abych jim nekřivdil, tak jsem si na ně nakonec i zvykl a jejich/jeho "Pane Mráz, pane Mráz, žena je nemocná..." mi zní v hlavě ještě teď. Třem Musilům dávám tedy průměr z dřívějších pěti a dnešních dvou, tedy 3 celá ptáčata. ()

Masai 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sice hlasitej a přehrává až hrůza (však to taky není žádný herec), ale jinak je to celkem příjemný dětský filmeček. A mám hodně ráda scénu kdy si rodiče výrostků přijdou paní Musilové stěžovat aby si srovnala ty své chuligány a když zjistí, že je ztřískal "jeden" malej kluk, ještě těm svým harantům přidají :o) Za mě slabší trojka. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)

Reklama

Reklama