Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

Drom 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dětských filmů? Propracovaný scénář a porce zábavy? Povedená sci-fi komedie? Téměř bezchybné? To jsem se tu sice dočetl, ale nějak si nic takového nevybavuju. Naopak, film mi přišel po stránce příběhu poslepovaný z poměrně nezábavných scén, z nichž některé nebyly ani moc dobře zvládnuté. Hlavní hrdina, pěknej smrad, nakrade nějakej klonovací humáč mámě z práce, namnoží se a proto zvládne otravovat najednou třikrát tolik lidí. A je neustále chytrej, jak rádio, až by ho človek praštil. Dobře radila sousedka jeho matce, i rákosku přinesla, ale co čekat od Lenky Termerový, že. Hlavní floutci v roli postrachů školy nejen že stěží ovládají základy úspěšný šikany, ale navíc si od toho malýho otravy nechají nejednou nabančit. No docela slabota. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Dětská komedie Drahomíry Králové je ozvláštněna klíčovým "pohádkově vědecko-fantastickým" motivem, kdy působením blesku dochází ke zdvojení dvanáctiletého, technicky mimořádně nadaného Pavla Musila. Každý z dvojníků je přitom vybaven zcela odlišnými charakterovými rysy, danými Pavlovým duševním rozpoložením jejich vzniku. Tím přirozeně dochází k řadě komických situací, omylů a zápletek nejen mezi samotnými "sourozenci" a jejich vrstevníky, ale i mezi dětmi a dospělými... Velmi podařený námět i scénář, u mě velká spokojenost. 85% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V našich luzích a hájích nebylo nikdy v možnostech natočit výpravné scifi a raději se určité žánrové prvky zakomponovaly do filmů pro mládež (např. Uf(oni) jsou tady). Nejinak je tomu i v tomto případě. Poměrně plodné období 80. let na tvorbu pro děti a mládež dalo vzniknout i filmům s netradičně originálním pojetím. Tenhle nepříliš známý snímek od nepříliš renomované režisérky se snažil urputně vymanit od těch socialisticky idealistických (navíc bolševik v době vzniku oslaboval). A to se mu i daří. A pak taky sází na efekt dobrého herectví a originálních hlášek. Herecká dvojčata Divišovy asi tolik talentu neměla, ale tenhle film táhnou. Přece jen určitá jednoduchost a naivita v ději zase působila rušivě. Film to byl takový správně přidrzlý. A to jej dělá poměrně sympatickým i pro dnešní dobu. 60% ()

Masai 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sice hlasitej a přehrává až hrůza (však to taky není žádný herec), ale jinak je to celkem příjemný dětský filmeček. A mám hodně ráda scénu kdy si rodiče výrostků přijdou paní Musilové stěžovat aby si srovnala ty své chuligány a když zjistí, že je ztřískal "jeden" malej kluk, ještě těm svým harantům přidají :o) Za mě slabší trojka. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

"Čunderlíci! Vraťte ty kola nebo na vás hupnu!" Je fajn, že se u nás někdo pokusil takhle oživit žánr filmů pro mládež. Ať už v rámci žánru komedie, rodinný nebo sci-fi se jedná o výborný film. Hajzlíci Čunderlíci, sci-fi zápletka a skvělý Miloslav Šimek v roli ředitele: "Obelstil jsi se do komory?" ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)
  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)

Reklama

Reklama