Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (770)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kubrickovi se líbily ženy. Přesněji řečeno jeden typ žen - vyskoké, štíhlé a malými ňadry. Přesně takové se v jeho filmehc objevují, alespoň na chvilí a pokud možno bez zbytečného oblečení. Ani v sedmdesáti svůj vkus nezměnil. Může nás to překvapit, že jako svůj poslední filmy natočil ten nejerotičtější film své kariéry po Olověné vestě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDĚL JSEM V ŽIVOTĚ HODNĚ, ALE NIKDY NIC JAKO TOHLE. A NIKDY TAKOVÉ ŽENY…“ /// Kubrickův vánoční příběh, ve kterým místo Santy poletuje Cruise, anděly nahrazuje Nicole a místo skřítků sledujeme strašidelnou párty plnou nadrženejch bobříků. Pomalu plynoucí… přes dlouhej tanec, manželskou rozmíšku, procházku v ulicích… se dostaneme tam, kde mistr Kubrick fantasticky čaruje s filmovou atmosférou a hraje s lidskejma emocema. Často přemejšlím, jestli mu s tím nepomáhal Lynch… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) „Snovou novelu“, kterou napsal v roce 1926 Arthur Schnitzler číst nebudu. 2.) Život můj je jeden dlouhej šuk. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stanley Kubrick, Frederic Raphael .. Majstrštyk mistra Kubricka. Takhle má odcházet velikán. Stanley to udělal (i když bohužel ne vlastní vůli) v nejlepším - k tomu svým nejlepším filmem .. hluboké, dráždivé, erotické a neskutečně pravdivé dílo. ___ Alice: I do love you and you know there is something very important we need to do as soon as possible. _ Bill: What's that? _ Alice: Fuck. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poslední snímek legendy a génia Stanleyho Kubricka, který nás tentokrát nezavede do Vietnamu či do vesmíru, ale do předvánočního New Yorku. Film o představách a erotickém životě člověka je natočen přesně tak jak jsme u Kubricka zvyklí, tedy pomalu odsýpající příběh vyprávěn tou nejlepší filmařinou. Tom Curise předvádí, alespoň v mých očích, jeden ze svých nejlepších výkonů. Nicole Kidman, která dostala méně prostoru než Cruise, zahrála na jedničku a určitě se nenechala zastínit. Pro mě je až s podivem, že si nikdy Kubrick neodnesl Oscara za režii, protože takovou filmařinu, jakou předvádí ve svých dílech, hned tak neuvidíte. Nedám sice plný počet, ale částečně také z důvodu, že tohle rozhodně není jeho nejlepší snímek, i když po filmové stránce určitě patří na vrchol. Myslím, že Stanley Kubrick se rozloučil famózně. Jediný co mi na jeho tvorbě vadí, je fakt, že natočil relativně málo filmů :(........ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo velmistra Kubricka, které pouze potvrdilo, že Kubrick je zkrátka puntičkář a na filmu tohle nejde přehlídnout. Je až neuvěřitelné, že to co u jiných filmařů jsme schopni považovat za dokonalost, tak mistr Kubrick tohle celé dokáže povýšit na ještě vyšší úroveň. Jeho filmy jsou dokonalé pokud se jedná o hudbu, atmosféru, herecké výkony, výtvarnou stránku, výstavbu dialogů, příběhu atd. 85% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama