Reklama

Reklama

Zabíjení

  • Česko Velká kořist (více)
Trailer

Johnny Clay sa po piatich rokoch dostal z väzenia a chystá sa oženiť so snúbenicou Fay. Je pevne rozhodnutý, že do ďalších kšeftov sa pustí až keď sa presvedčí, že riziko ozaj stojí za potenciálny zisk. Spolu so štyrmi ďalšími mužmi chystá prepadnutie dostihovej pokladne. V hre sú dva milióny dolárov. Lúpež je naplánovaná do najmenších detailov. Zapojený je do nej aj George Peatty, plachý pokladník z dostihovej dráhy. Je ochotný riskovať krk len preto, aby zapôsobil na chladnú a panovačnú manželku Sherry. Sherry mu je neverná s Valom a všetky informácie o plánovanej lúpeži posúva svojmu milencovi. Tak dokáže aj dokonale naplánovaný zločin stroskotať na príliš dokonalej zhode náhod... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film Stanleyho Kubricka. Film nemá moc dlouhou stopáž ale zato má toho hodně co nabídnout a rozhodně zaujme. Doporučuji. Jen je mi trochu záhadou, proč právě tento snímek není v knížce 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete. Kdybych se jí pevně držel, o tento kvalitní snímek bych byl ochuzen a to by byla velká škoda. [8/10] ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Celosvětově divácky úspěšný film. Příjemná staromódní černobílá detektivka založená na precizním naplánování loupeže peněz z dostihů a přesném rytmu jejího provedení nahlíženého z více pohledů. Ovšem jedna zvědavá žena a jeden neposlušný pes dokáží změnit i dobře provedený plán. Podle mne jde o nadprůměrné noir - krimi, ale ještě ne geniální snímek začínajícího Kubricka. Do 2001: Vesmírné odysey, Osvícení nebo Eyes Wide Shut to má dost daleko. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gAe1CJWH_B8 ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Aj keď dnes je už žáner film-noir prakticky mŕtvy, vždy ma poteší nejaký krásny návrat do rokov (obdobia), keď sa takéto filmy točili ako na bežiacom páse. Zabíjanie je dokonalý filmík z ranej Kubrickovej tvorby. Pred ním mal na konte len dva (vojnový Strach a túžba, film-noir Bozk vraha). Zabíjanie mám však o veľa radšej ako Bozk vraha, hlavne pre majstrovskú atmosféru a dialógy. Stanley to ešte z časti prešpikoval čiernym humorom, ale tu klady filmu zďaleka nekončia. Film má aj slušné herecké obsadenie a hlavne poriadny scenár. Bravo, Mr. Kubrick!!! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Killing je velmi napínavé krimi o velké dostihové loupeži a zároveň vstupenka Stanleyho Kubricka mezi jedničky. Pěkně odvedená práce všech zúčastněných herců a velmi dobrá režie Stanleyho Kubricka dělá film výborným filmem-noir. Vše z "geniálního" plánu by dopadlo skvěle, kdyby neexistovalo jedno prosté pravidlo - cokoli, co se může pokazit, se pokazí. Tak to bylo, je a bude. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strhující film. Každopádně ten plán loupeže měl k dokonalosti hodně daleko, mohlo se v něm pokazit takovejch věcí i bez Sherry, že si až říkám, že celé to navozování dojmu bezchybného plánu byl od Kubricka nějaký sofistikovaný žert. "Předtím jsem myslel jenom na peníze..." "Tak na ně mysli dál!" ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Z rozpočtu 320 tisíc amerických dolarů poskytlo 200 tisíc studio United Artists, zbytek producent James B. Harris. Ačkoliv Stanley Kubrick považuje film za svůj první profesionální, rozpočet byl i na 50. léta v Hollywoodu celkem mizerný. (gogos)
  • Natáčení zabralo 24 dní. (Matty)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama