Reklama

Reklama

Suburra: Krvavé předměstí

(seriál)
  • Itálie Suburra: La Serie (více)
Trailer
Itálie, (2017–2020), 19 h 29 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Carlo Bonini (kniha), Giancarlo De Cataldo (kniha)

Hudba:

Scott Morgan

Hrají:

Filippo Nigro, Francesco Acquaroli, Alessandro Borghi, Adamo Dionisi, Giacomo Ferrara, Claudia Gerini, Eduardo Valdarnini, Francesco De Rosa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V roce 2008 se spor o pozemky v přímořském městečku nedaleko Říma proměnil na smrtící bitvu mezi organizovaným zločinem, zkorumpovanými politiky a Vatikánem. (Netflix)

Recenze uživatele Kaka k tomuto seriálu (4)

Suburra: Krvavé předměstí (2017) 

Filmová verze je přece jen o malinko lepší. Ta seriálová má dost prostoru na to, aby byla příběhově robustní a scenáristicky do široka rozepsaná, ale ne vždy se daří vybalancovat správně postavy a tep celé série. Nepříjemné zjištění je rovněž fakt, že co se z počátku snaží vypadat jako prequel k celovečeráku, jde v dalších sériích svoji cestou a s filmem tak postupně ztrácí provázanost. I tak je to ale krásně atmosférická, pulsující mafiánská pecka, která má skvěle zahrané hlavní postavy, evropský minimalismus a povětšinu času dobře baví. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Famózně vybalancovaná minisérie, která určitě neudělá ostudu slavnému a značně populárnímu celovečeráku. Koncepčně skvěle vystavěný prequel událostem z filmu, výborně rozepsané a zahrané hlavní i vedlejší postavy, téměř žádná zbytečná vata a dokonce i hudební podkres se nese v podobném set-upu, jako tomu bylo ve filmu. Intenzivní mafiánská sága, která může zdařile konkurovat USA, ale  zároveň si drží svěží evropsky minimalismus. Autentická zločinecká sonda do Ethernal city. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Dějově ještě více sevřenější, rychlejší a plynulejší, než první série. Zároveň i trochu divočejší na zvraty, ale pořád se to drží v mezích snesitelnosti a nikdy to nepřerůstá do ultra-nesmyslů. Borghi dál válí svým úsporným herectvím a nekompromisně maskulinním ztělesněním obávaného gangstera z Ostie. Ostatní však velmi zdatně sekundují, především pak členové cikánské rodiny a  vůbec celkové vyobrazení famílie a jejich tradic a společenských postupů je nečekaně autentické. Jsem zvědav, s čím se vytasí trojka, protože o moc lepší už to být nemůže. ()

Série 3 (2020) (S03) 

Bromance v mafiánském převleku. Trojka už je vyčerpaná, tématicky slabší a celkově lehce přetažená. Suburra by byla mnohem slušivější a koherentnější majíc pouze dvě série. Třetí je tam zbytečně navíc a nepřináší nic nového, ani cokoliv zajímavého. Navíc konec se snaží cílit na velké emoce, ale zůstane na půli cesty. ()

Reklama

Reklama