Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (447)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je moc zábavný na to, aby zvládnul být plnohodnotně ještě něco dalšího. I když Soderbergh dokázal, že jde být vidláckou komedií a celkem upřímným náhledem do života "spodní třídy" zároveň, tady mě ty humory poměrně rušily. A Margot Robbie je pak velmi snaživá, ale až moc "stylizovaná". Nicméně tohle jsou jen výtky, proč ten dobrý film není vynikající. I když je dobrý spíš v duchu FX minisérie pro chytré teenagery s citem pro aktuální trendy. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo dopadnout jako klasický průměrný životopisný film, ale Rogersův inovativní scénář s pohledy všech postav a jejich zásahy do vypravování, to dost vytahuje. Občas to trochu kazí snaha diváka bavit v momentech, kdy se to tam tolik nehodí. Margot Robbie se snaží a dost evidentně jí jde o nějakou tu cenu, což jí přeju, ale přestože je to silný výkon, pořád to není takový, ze kterého si sednete do kolen. (Allison Janney ji občas zastiňuje). ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Krasobruslení se mi vždycky líbilo: v několikaminutové jízdě předvede koncentraci emocí, energie, odvahy a ladnosti. A Tonya ještě přidala zuřivost a buranství. Souboj zmalované holky ze spodiny a elegantní krásky z lepších poměrů je skutečně na ostří. Sportovní drama soustředěné na Tonyu nepostrádá vtip, i když popisuje příšerné rodinné zázemí, ze kterého vyšla. A které ji zformovalo. Síla filmu je v tom, že využil rozhovory s protagonisty jednoho z největších sportovních skandálů a už jen to mu stačilo, aby načrtl výstižný portrét netypické krasobruslařky a zachoval neuvěřitelnou syrovost a absurditu jejího života i celé situace. S tím, v čem vyrůstala, měla být spíš zápasnicí. Jenomže ona radši bruslila… ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V období incidentu som krasokorčuľovanie sledovala celkom intenzívne. Jasné, že mi bola Tonya nesympatická, ale ako prvá skočila trojitého axela, a to sa cení. Spracovanie jej životného príbehu poňal Gillespie vskutku originálne, ja som sa kráľovsky bavila ... a podľa všetkého to ani Tonye extra nevadilo. Muzika tiež výborná a herci detto. Kto ale na seba strhol úplne moju pozornosť bol bodyguard a medzinárodný expert v boji proti terorizmu Shawn v podaní P. W. Hausera ... to teda bol zákuštek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavný film z, pro mně, nepříliš atraktivního prostředí krasobruslení. Musím uznat, že ty její jízdy byly natočené poutavě. Hlavní tahák je ale buranský prostředí, ve kterém se hlavní hrdinka pohybuje. Fascinoval mě ten špekoun a nechápal jsem proč se furt vracela k tomu manželovi, když jí furt jen dával do držky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Film je postaven na rozhovorech s žijícími aktéry celé aféry, tvůrci i zdánlivě autentické záběry Tonyi, její matky či Jeffa natočili s herci. (ČSFD)
  • Když Tonya Harding poprvé viděla film, líbila se jí nejvíce scéna, kde říká „Suck my dick!“. Sdělila Margot Robbie, že si přála, aby to ve skutečnosti řekla. (griph)
  • Scenár Stevena Rogersa bol v roku 2016 uvedený na "Blacklist" zozname najobľúbenejších neprodukovaných scenárov roka. (belinko)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama