Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (85)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Edukativní ale výhradně pro Američany. U nás snad nežije moc lidí, kteří by byli přesvědčeni, že homosexualita se dá "léčit". Jinak je snímek typickou ukázkou, jak v uzavřeném prostředí ovládaném fanatickou myšlenkou postupně narůstá násilí psychické i fyzické. SHRNUTÍ: Některá léčba svědčí spíš o psychickém stavu léčitelů. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Treba si uvedomiť, že Edgertonov snímok mohol vyťažiť z témy podstatne viacej. Navzdory tomuto faktu by som však film nezatracoval, práve naopak. Jeho nosnou témou je stredoveké ponímanie homosexuality v súčasných pomeroch. Je až neuveriteľné, že v modernej spoločnosti niekto fabuluje o homosexualite ako o chorobe, ktorá sa dá liečiť. Herecké obsadenie je skvelé, aj vedľajšie postavy majú svoje party a zahrali ich dobre. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na tenhle náboženský fanatismus o homosexuálech jsem se celkem těšila. Herecké obsazení je více než dobré, nicméně hlavní postava mladého gaye moc nevyšla. Lucas Hedges není můj šálek kávy a je takový příliš uťáplý. Šedá myška. Kdyby jeho postavu hrál například účinkující Troye Sivan nebo Xavier Dolan bylo by to naprosto o něčem jiném. A řekla bych, mnohem lepší. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Povinný film pro všechny pokrytce, popírače, tyrany a fanatiky, kterých znám i ve svém okolí bohužel dost. Zbožňuji filmy na téma pravda-lež, normálnost-nenormálnost, co je v pořádku a co ne. Edgerton si vybral prvotřídní casting - kromě sebe samotného vsadil na zkušenosti Nicole Kidman a Russel Crowa, což nemůže nikdy zklamat a poskytl další velkou příležitost mladému Lucasu Hedgesovi - tomuhle klukovi věštím zářnou budoucnost - líbl se mi jeho výkon v Místo u moře, ale tady dostal mnohem více prostoru, který absolutně zužitkoval. Zásadní příběh, z těch faktických čísel na konci mrazí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne  homosexuali vobec nevadia, fakt ne. Sak  to nie su moje telesne otvory a preto ani utocit nebudem, ne, ne. Kazatel ma syna, ten holduje zbuznelej homoromantike a tak dotycny vyrazil na kruciatu za jeho odbuznenie. Ja nikoho odbuznovat nebudem, lebo mne je jedno ked buzny pichaj buzny a za druhe som leniva kurva, ktorej sa proste nechce. Takto mne je jedno aj to ked si buzny skusaju vsetky telesne otvory. Kapku mam problem ked sa v pritomnosti mojej velactenej prdele zacinaju zjavovat ovalne a valcovite predmety - vtedy sa zo mna stava eserocka, spolocnost s rucenim obmedzenym, cize ludovo rucim za seba len obmedzene. Som pocul, ze homosexual sa boji prasata, lebo ze prasa zerie bukvice. Jo a aby som nezabudol : som funda kazdeho homosa, ktory sa odjebe do kozmu, bez prdele 50 % ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama