Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (257)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, která po značné době ukazuje již téměř ztracený um barda Woodyho Allena. Celý film stojí a padá na milenecké dvojici Chalamet/Fanning, přičemž Ellie je ve své prostotě rajcovní jako Ginny Weasley v kouzelnickém hábitu od Madame Malkinové. Po celou dobu metráže jsem se nepřestal bavit nekonvenčním filosofováním obou hlavních aktérů zakončené Ellie v prádle spodním. Následné au revoir bylo jen malinou na hoře slazené šlehačky. 80 % Celosvětový příjem ke 2. 3. 2020: $20,810,600, což je 0,83 násobek rozpočtu ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tisící variace na to samé,která je ale natolik zábavná a okouzlující,že ta hodinka a půl uteče jako nic a klidně bych si to dal znova.Chalamet je tu okouzlující a bylo fajn ho vidět v nenáročné roli,ve které není rozervaným mladým mužem.To samé platí i o Elle Fanning,kterou jsem po druhé Zlobě podezíral,že není moc dobrá herečka,ale tady je stejně jako Chalamet okouzlující a její roztomilou a ambiciozní na oko blbku by si člověk klidně pozval domů...70% ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Po rokoch opäť správne vybalansovane neurotický Woody, ktorý dokázal zo všetkých dôležitých postáv vytiahnuť to zaujimavé a herecky neopozerané. Dokonca i Timothée hrá úplne inak a to už som ho začal podozrievať, že sa bude opakovať v každom novom filme. A Elle je tak roztomilo priblbá, že som nevedel, či postavuje karikaturuje alebo si ju jednoducho vychutnáva od A do Z. Nostalgickě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Když nemáš na lepší, normální život ti vystačí." Další krásný film od Woodyho Allena a bylo mi úplně jedno, kolik jiných krásných filmů od Woodyho Allena mi připomínal. Hodinu a půl jsem se těšil z té lehkosti a ze skvělých hereckých výkonů (obzvlášť škytající, čím dál omámenější a zároveň roztomilejší Elle Fanning je úžasná). ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: jeden upršaný deň v NY v podaní mladého chalana Gatsbyho, ktorý nevie čo so svojím životom. Herecké obsadenie: Neviem či si to všímam iba ja, ale zdá sa mi, že Timothée Chalamet je momentálne vo všetkom čo dnes vychádza a výnimkou nie je ani Woodyho "Upršaný deň v NY". Prevedenie: Plynule vyrozprávaný príbeh, ktorý však v mojich očiach nemá moc čo ponúknuť. Woodymu už evidentne dochádza para a na jeho rannú tvorbu sa vôbec nechytá. Darmo budete mať dobré dialógy, keď finálna pointa vyznie do stratena. Pocity: Nepáčilo sa mi to. Nebolo to ani dobre obsadené ani to nemalo pútavý príbeh. Pridaná hodnota: Ak nemáte vážne čo iné pozerať a neplánujete moc používať hlavu tak si to pustite inak je to asi strata času, ktorá vám moc nedá. 28% ()

Galerie (323)

Zajímavosti (9)

  • Režisér filmu Woody Allen zažaloval společnost Amazon Studios a požadoval odškodné ve výši 68 miliónů amerických dolarů za to, že společnost film odmítala uvést, čímž prý porušila smlouvu. (JoranProvenzano)
  • Film byl hotov již roku 2018, ale vzhledem k sexuálnímu skandálu režiséra filmu Woodyho Allena v distribuci nebyl. Rok 2018 tedy od roku 1982 byl prvním rokem, kdy nebyla uvedena premiéra Allenova filmu. (JoranProvenzano)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama