Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický příběh vypráví jaké to je, když se každý den probudíte v jiném těle a každý den žijete život někoho jiného. Platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života. Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

randycz 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, z kterého se dalo vytěžit víc. Samotná funkce, kterou má A. k dispozici, je málo rozebrána a vzbuzuje hromadu (ne)logických otázek. Romantika je zde zastoupena více, ale vadit Vám to nebude, protože Angourie Rice to zvládá herecky dobře. U jejích partnerů, kterých v této roli defakto vystřídala několik, je to bohužel horší... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Oproti knize to mělo pár neduhů - zaprvé mi chyběl "vnitřní monolog" hlavní postavy "A", který by vysvětloval, jak se k vzniklé situaci staví. Z knihy jsem měla mnohem silnější pocit jeho vnitřního dilema a rozporu mezi tím, jestli se zachovat správně vůči osobě, jejíž tělo ovládá, nebo se nechat vést láskou a jít za Rhiannon. Tady to bylo zřejmé jen v mnohem lehčí podobě, skrze konverzace, které vede s Rhiannon. Nemělo to zkrátka takovou váhu (možná až v konečném vyústění). Větší důraz se zde klade na romantickou linku mezi těmito dvěma postavami. A je fakt, že jejich vztah je vykreslený moc pěkné. To se filmu povedlo a vlastně se mi to jako převedení na filmové plátno líbilo. Jen mi tam zkrátka chybělo něco navíc. Stejně tak nebylo dostatečně vysvětleno, proč je "A" najednou schopný porušit dané pravidlo o omezeném čase, který může v jednom těle strávit. Už to tady zmínil i uživatel freddy, ale v knize nic takového není. Tím spíš bych čekala, že se to ve filmu bude řešit alespoň nějakým "vnitřním soubojem", který musí "A" svést, aby byl schopný tuto překážku překonat. Ale i to tam chybí. A působí to pak nedotaženě. Jako by ve vzduchu zůstal viset otazník, jak to, že se mu to teď tak lehce povedlo a předtím ne. Trochu mě to iritovalo. Naštěstí finální vyústění bylo takové, jaké bych očekávala, a uvedlo celý příběh na správnou míru. Nakonec jsem byla i přes rozdíly mezi filmem a knihou spokojená. Dovedu si představit i lepší zpracování, ale na slabší 4* je to za mě určitě. Možná to ale dělá právě i to, že jsem knihu četla... ~(3,8)~ ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Den co den je ojedinělým důkazem, že i v dnešní době se dá natočit opravdu originální romantický film, a ceněn by měl být o to víc, že se navíc jedná o podívanou o mladých, pro mladé. Upřímně bych až doposud totiž snad už ani nevěřil, že v tomto zaměření může něco tak netuctového a nápaditého ještě vůbec vzniknout, proto mě to tolik potěšilo, a to ani nemluvě, že Every Day není skvělý jen kvůli oné originalitě, ale že se mu povedlo mě oslovit i ve všech ostatních možných aspektech, ve kterých též dosahuje nadprůměrných hodnot. Každopádně tím hlavním pozitivem je tu skutečně zápletka, ze které jsem byl ze začátku tedy trochu zmatený a nebyl jsem si moc jistý, co to se mnou tvůrci vlastně hrají za podivnou hru, jenže záhy je vše uvedeno na pravou míru a právě v tom okamžiku přichází onen výrazný prvek překvapení, v podobě perfektního nápadu, jenž mě nadchl a nechal jsem se jím pak unášet až do úplného, emočně velmi silného závěru, který naštěstí nesklouzl k nějakému naivnímu, kýčovitému happy endu, ale naopak si zachoval svou působivou, důstojnou tvář. Celý vývoj pak sebou přináší i mnoho vydařených nápadů a překvapení, a rozhodně nelze hovořit ani o nějaké předvídatelné záležitosti, jelikož se to celé prostě mohlo ubírat jakýmkoliv směrem a opakuji, ten zvolený je prostě výborný. Krom zápletky nabízí film ale i velice působivé herecké výkony prakticky všech obsazených, jejichž postavy nelze též popsat jinak než výrazné a sympatické, na vysoké úrovni tu máme i emoce a dramatické scény, a chybné by bylo opomenout také fajn atmosféru, jenž tomu dodává takový poklidný a jemný pocit, jenž se v podobných filmech vyskytuje jen málokdy. Tato teen romantika je zkrátka zatraceně podmanivá a výrazná filmová záležitost, ze které jsem upřímně nadšený a která je bohužel dost opomíjeným snímkem, což si rozhodně nezaslouží. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Den co den, z těla ven... Duše bloudí, lásku loudí, snad tě dívko neobloudí." A pokud obloudí, snad ti aspoň srdce nezlomí. Zajímavá ilustrace úsloví našich babiček "Víc hlav víc ví". Imrvére cestující klučina, každý den nasáčkovaný do hlavy nějakého náhodně (jak a kým, to se nedozvíme) vybraného člověka, jo ten by se nám panečku hodil, jako ideální kandidát na prezidenta. Vzhledem k jeho kumulovaným životním zkušenostem načerpaným z myslí stovek, ba tisíců lidí, napříč dušemi všeho druhu, šťastnými i v depresi, černými i bílými, klučícími i holčičími. Takový odborník, toť sen každého LGBT aktivisty aneb Áčko na Hrad! A co příběh? Zajímavý. Já si tu "Romantiku pro teenagery, které se dá přičíst k dobru, že použila prvek fantazy a ne nějaké stříbřenkou polité upíry." (© rikitiki) docela užíval. A představoval si... Ovšem pozor, nezneužívat situace a sám/sama sebe neokukovat. Ale no tak, Omnibusi, co jsem právě říkal... nevyhrnuj si to tričko! Kolikrát to mám opakovat? Stačí třikrát? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Ve Spojeném království britská komise pro filmové klasifikace vydala certifikát 12A, za účelem odstranit čtyři sekundy filmu. Jednalo se o scény, které zahrnovaly obrazy sebevražedných metod. (griph)
  • Natáčelo se v Torontu (Kanada) od 6. července do 12. srpna. (PaTeXx)
  • Film je založen na stejnojmenném románu z roku 2012. (griph)

Reklama

Reklama