Reklama

Reklama

Čarodějova nevěsta

(festivalový název) (seriál)
  • Japonsko Mahócukai no jome (více)
Trailer 7
Japonsko, (2017–2023), 19 h 36 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Kore Jamazaki (komiks)

Kamera:

Majo Suzuki

Hrají:

Rjóta Takeuči, Acumi Tanezaki, Aja Endó, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Kappei Jamaguči, Kóki Učijama, Mucumi Tamura, Sajaka Óhara, Tošijuki Morikawa (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Chise Hatori odmalička prožívala život plný záště a opovržení. Kvůli její nevděčné vlastnosti, kterou přitahuje nejroztodivnější, pro obyčejné lidi neviditelné démony, žije v nepřetržitém strachu a nepochopení svého okolí. Jako sirotek nikdy nepoznala mateřskou lásku a dětství prožila daleko od svých rodičů. Její osud nabere nový spád, když je jako otrok vydražena Eliasi Ainsworthovi, tajemnému čaroději s hlavou příšery. Rád by z ní udělal svého učně a později ji i pojal za manželku. (Scalpelexis)

(více)

Videa (50)

Trailer 7

Recenze (12)

Danken07 

všechny recenze uživatele

Ani neviem ako mám toto anime ohodnotiť, nebolo zle ale ani dobre. Kedže som vydel ako prvé 3 OVA diely, ako fanúšik fantasy som mal od tohto anime veľke očakavania, ale ani jedno sa nevyplnilo, teda okrem krásnej animácie a to je všetko. Sú tu síce pekné príbehy, ale nikdy nejdu do úplnej hlbky. To isté by platilo aj o budovaný sveta, ktoré prebieha tak že: 1) Ukáže sa pred nimi nejaké kúzelne stvorenie a na vedľ. postávach zostáva vysvetlenie, alebo 2) Elias po ceste na dané miesto vysvetľuje Chise čo budu robiť. A presne tieto veci mi na tomto anime vadia, veci ako napr. Chise začne kúzliť z ničoho nič, a tieto veci by som strašne rád videl (jej učenie a vysvetľovanie o svete). Ale v tomto anime/mange ide asi len o to, že sa tu budú stále objavovať nové hrozby. Podľa mňa ani sama autorka nevie, čo vlastne chce z tohto príbehu spraviť. Má to prvky shounenu ale aj shoujo žánru. Z epizody 14 a epiz. o Silky mohla autorka urobiť úžasne príbehy, škoda že tomu nevenovala viac času a pocitov. Postavy tohto anime pôsobia strašne plocho a to hlavne tie vedľajšie, hlavne postavy pôsobia nudne a hrane (Chise - dobrosrdečna, Elias - chladnokrvný, detinský). Ešte musím ohodnotiť tu najhoršiu stránku Mahoutsukai no Yome, a tou je komédia ktorá tu vôbec nefunguje čo u mňa len znižuje hodnotenie tohto anime. A originálny koniec tomu vôbec nepomohol pretože bol strašne podobný mange (kapitole 45), až na to že v mange sa začal dalši arc. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Moc krásné anime, které je postavené na vztahu Chise a Eliase. Líbil se mi krásný fantasy svět. Samotné postavy moc povedené. Příběh plný napětí a sem tam i nějaká akce a romantika. Sice se zprvu může zdát, že půjde o veselý pohádkový příběh, ale opak je pravdou. Příběh chvílema docela krutý a postavy to nemájí rozhodně lehké. Po dlouhé době zase něco trochu jiného a hlavně něco, co stojí za kouknutí. 80% ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Jak bych to nejlépe popsal? Jako kdyby skvěle vypadající závodník se šel připravit na odrazový můstek ke svému dozajista působivému skoku a povedl se mu leda stylově vypadající placák. Tento temnější anime koncept "Krásky a zvířete" není z nejhorších nápadů. Zasazení do poloreálného světa s hlubokým podtónem magie ať už v prostředí či postav je dozajista povedený a Studio WIT bezezbytku využil potenciál k naplnění jejich až úchylných a opojných audiovizuálních choutek, minimálně v prvním seznamovacím arcu. Nicméně již tehdy je znát, že hlavní ucelený příběh se bude velmi líně potulovat obrazovce někde na pozadí a čas budou vyplňovat ne moc podstatné kličky za vedlejšími postavami, které se objeví (za velmi prapodivnách podmínek) a zase zmizí jak pára nad hrncem. Toto skryté shoujo (stále nechápu, proč to má tag shounen) nás začne cpát sladkou vatou a i když je jasné, že vztah hlavních postav je ústřední téma, kolem kterého se to vše točí, je mrzce chladný a snaží se vytvořit iluzi, že se zde odehrává něco velkého. Omyl, tohle je čistá a levná manipulace, která zapůsobí na méně náročné diváky. Kde jsou ty emoce? Kde je to budování vztahu? I když střed tomu dává pevnější strukturu a zdá se, že se někam ubíráme (je to stále teskně pomalý a prosáklý nudou), poměrně drsně depresivní a pro oči nepohodlný závěr to rozhodně nevytáhne, ale jen mírně podrží. Nebyl jsem zaujat žádným záporákem a všechna ta náhodná kouzlíčka, náhodné skutky, Chisino náhodné vyřešení problémů bylo spíše na facku. Jsem nucen odmítnout milou formu, protože obsah bylo jedno dlouhé, nemastné, necitlivé, prapodivné a táhlé brodění do země nikoho s rádoby milými odbočkami. Bolestivé a netvárné. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Skvelý anime seriál, ktorý považujem za jeden z najlepších v kategórii romantických a zároveň fantastických sérií.  Očarujúci vo svojom výtvarnom prevedení, ponúka pohľad do záhadného sveta kúziel. Atmosféra je veľmi ľahká a romantika sa začína jemne a prirodzene. Je to ako pohladenie po srdci pre tých, ktorí túžia po čarovnom, láskyplnom a romantickom príbehu. ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře na manga-ovo; potřebujete - jednu mladou holčinu, jednoho stovky let starého mága (který není člověk), hrnec plný (pohádkové) romantiky a vše podlít Británií a její mytologií (přežvejkanou spolu s 'anglicky znějícími jmény' poněkud zcestnými ale o to nadšenějšími Japonci). Tolik k první sérii. Všecko fajné, včetně znělky a (opět poněkud zvláštně uchopených) biblických motivů. S druhou sérií kopčíme Harryho Pottera, magie mizí a z romantiky jsou občasné dvojsmyslné vtipy. Né, si náladu kazit nebudu, a tak v zájmu mého (už tak vysokého) tlaku ignoruji existenci druhé řady. ()

Galerie (2 270)

Reklama

Reklama