Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Ducháček je sice poněkud svérázný patron, nicméně jako koncipient advokátní kanceláře doktora Faulknera je naprosto nenahraditelný. Zejména v okamžiku, kdy se Faulkner zamiluje do sympatické Julie, dcery Alžběty z Rispaldiců. Nikdo kromě něj totiž netuší, že rozhazovačná rodina, jejíž finanční záležitosti kancelář spravuje, už nemá žádné peníze a že ji doktor z lásky k Julii financuje ze svého. Situace se vyhrotí, když advokát požádá dívku o ruku. Ona, i když ho také miluje a ke své lásce se mu přizná, odmítne, aby vyhověla své povýšené matce, pro kterou mladík není tou správnou partií. Přestože se vinou své finanční podpory Rispaldicům Faulkner sám ocitne na mizině, donutí Ducháčka, aby sehnal pětadvacet tisíc na proplacení směnky, kterou podvodně podepsal Juliin bratr. Koncipient sice peníze opatří, vzápětí však vyrazí na zámek, kde rodinu bez servítků seznámí se skutečným stavem jejich financí a počne organizovat dražbu rodinného majetku, kterým by pokryl dluhy. (TV Nova)

(více)

Recenze (319)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Srdce mi to může utrhnout, ale víc u vás štemplovat nebudu." Tak to je ptáček pan Ducháček a abych to tak trochu ventiloval, tak bílkoviny, cukr i aceton jsou u mě zatím v normě. Ovšem s bránicí mám trošku problémy, protože se mi ji Ducháček často pokoušel natrhnout smíchem a nejen tím, kterak by si vydržoval tu slavnou hollywoodskou hvězdu Rintintinu. Pokud zkrátka budu někdy mít finanční problémy, tak vím, koho mám vykopat z hrobu, aby mi je vyřešil. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zřejmě typická hra standardního reperoáru Burianova někdy až příliš lidového (v tomto ohledu vlastně podbízivého) divadla naplno naznačuje přednosti i slabiny podstatné části Burianovy tvorby. Vedle vrcholů, jimiž tradičně v Burianových filmech jsou sám Vlasta Burian a Jaroslav Marvan, se objevuje poměrně pestrá galerie výkonů od profesionálních (Šlégl, Trégl, Fiala, Pištěk) po vysloveně figurkařící (Mandlová, Sedláčková, Hemmer) nezřídka na rozmezí neumětelství a a vědomé či nevědomé parodie. Skřípající fabule i plačící scénář dovršují tuto směs velkého umění a fatálního diletantismu do jednoho z nejlepších burianovských filmů, jehož poselství lze nejlépe vyjádřit parafrází úvodního gagu: Burian to zařídí! I tentokrát. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Klasika ceskeho cernobileho filmu s kralem komiku v hlavni roli.Myslim,ze patri mezi nejlepsi kousky Vlasty Buriana a ackoliv na stare kousky moc nejsem,tohle je opravdu povedena komedie,Wassermanem dobre napsana a Lamacem dobre zrezirovana.Ostatni herci jen prihravaji a jakmile Burian zmizi z platna,film ztrati tempo a nema co nabidnout.To je ale u Burianovych filmu vlastne normalni.Davam jasne cernobilych 90%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Starý český filmy jsou pro mne prostě TABU. Vadí mi na nich jejich neúplnost, teatrálnost. Prostě mi přijde, že ty filmy jsou o ničem. Málokterý z nich mne prostě zaujme tím, že je super nebo má skvělou pointu a tak. Ducháček mezi ně nepatří. Tomuhle filmu jsem se před lety během mé Pouti 300 vyhnul, protože mne to už nebavilo. O moc jsem nepřišel. Bonusový body za místní v celku vtipné scénky. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Kdyby jsme brali ohled na lidi s minulostí, tak dodneška nemáme republiku...". Film ze staré školy, se silným politickým podtextem. Střet monarchie s buržoazií a hra na vysoký a nízký původ. Ano, naivní romantický příběh, ovšem s excelentním Burianem, který si to dává skutečně bravurně a Adina tomu dodává, jako obvykle, krásu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • V českej obci Horní Branná existuje cestovná agentúra „Ducháček to zařídí“. (Raccoon.city)
  • V jednej sekvencii filmu si skočili Ladislav Hemmer (advokát JUDr. Jiří Faukner) a Adina Mandlová (Julie z Rispaldiců) vzájomne do reči, pretože zrejme buď Mandlová povedala niečo navyše, čo nemala, alebo začal Hemmer hovoriť príliš skoro, ale režisér si to buď nevšimol, alebo proste to tak nechal tak. (Raccoon.city)
  • Filmová produkčná a distribučná spoločnosť Metropolitan, ktorá film natáčala a distribuovala, fungovala iba dva roky a po natočení filmu Ducháček to zařídí prakticky zanikla. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama