Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (174)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DĚTI! ZAHRÁVAT SI S ARMAGEDDONEM MŮŽE BÝT NEBEZPEČNÉ. DOMA TO RADĚJI NEZKOUŠEJTE…“ /// Hodně ukecaný, ne všechno je zajímavý a vtipný, ale nápad je fajn, stejně jako provedení. Má to solidní vypravěčský tempo a o náhody (a zajímavý postavy) zde není nouze. A ftipný je to hlavně tím, jak to naráží na náboženství. Teda aspoň mě tyhle fórky bavěj. Seriál se mi líbil, ale musí se vám trefit přesně do vkusu i nálady. Zabejvá se „hezkejma“ věcma, má sympatický obsazení a hrajou k tomu Queen…takže další sérii dám! Když teda Bůh dá… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1990 napsali Terry Pratchett & Neil Gaiman, neznám. 2.) Cokoliv řeknu, je pravda. /// Thx za titule „Laisobel, Umpalumpa3 a KevSpa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Parádně zajímavě zpracované. Určitě mě seriál navnadil k přečtení knižní předlohy, abych mohla porovat. Vlastně všechna zpracování Terryho Pratchetta jsou skvělá a kvalitní. Soundtrack byl taky výrazný. David Tennant se sice opakuje a pořád mi tu připadal jako v roli Doktora, ale seriál nabízí i méně známé herce a postavy a to neméně zajímavé. + Michael Sheen v roli blonďatého buclatého andílka, který podlehl obžerství a ďábel, kterého nebaví svádět na scestí, ale společně se snaží zastavit likvidaci lidstva... to stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě, ze které jsem byl nadšen a strašně se bavil, jsem hned těmi následujícími vystřízlivěl a zjistil jsem, že i přes slibný začátek se ze mne fanoušek T. Pratchetta nikdy nestane. Ostatní díly obsahovaly dva tři dobré vtipy a zbytek se topil v trapnosti (lovec čarodějnic, čarodějka sama apod) a nezachranili to ani skvělí M. Sheen a D. Tennant. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký dobrý seriál na odľahčenie, taká príjemná oddychovka, ktorá vám spestrí deň a zlepší náladu. Nemyslím si, že seriál sadne každému, keďže je netaktný, šialený a plné bizarností. Tiež to má vážne špecifický a svojský humor, ktorý je odvážny, ako sme u britského humoru zvyklí. V niektorých prípadoch je to aj dosť kontroverzné, keďže si rád upravuje biblické "pravdy" na svoj obraz. Good Omens je skutočne zábavou paródiou a satirou na do značnej miery skreslenú kresťanskú tematiku, provokatívne pojíma a parafrázuje Bibliu, a všetko toto parádne kĺby so sarkazmom a odľahčeným prístupom. Dynamická dvojica, ktorá pozostáva z anjela Aziraphalea a démona Crowleyho, je proste božia. Michael Sheen a David Tennant sú famózny. A o knižnú predlohu k príbehu sa postaral geniálny Neil Gaiman. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Sheen s Tennantem jsou tak skvěle sehraní a excelují jak v hláškách, tak v akci, že ostatní linie mini série jsou jen doplňkem k hlavní dvojce (a trable čarodějnice a lovce jsou až trochu trapné). Zatímco Pratchett kompletující knihu se držel příběhu, Gaimanova TV verze je naplněna přebujelými odbočkami, které sice děj moc neposouvají, ale přispívají k feel-good pocitu ze sledování (začátek třetího dílu). ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Dej druhej série už nevychádza z pôvodnej knižnej predlohy, ale je nový. Slúži na preklenutie dejovej linky medzi príbehom pôvodnej knihy a nevydaným námetom knižného pokračovania. (Mandragor)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama